Eesmärk on luua piisava taimestikuga akva koos paari erineva kala parveega.
Ise arvan et paar parve on parem kui igast ühest midagi, eriti väikeses akvas nagu mul.
PH kõikumine on praegu 7,4 ja 7,6 vahel. olen mõõtnud ka kella 7 ajal hommikul veendumaks kuidas öine tarbimine on ning õhtul enne tulede kustumist. valgus on taimeriga 10tundi 2 tunnise auguga lõuna ajal. Eeldusel, et kalad on terved, siis peaks ka sama liiki kalad ilmutama sarnaseid tundemärke, kui vee kvaliteet ei ole sobiv.
Juhindududes PH-KH suhtest oleks taimedele ideaalne ph 7,1-7,3 vahel luues piisava co2 tasema. Ohtlik oleks minu KH juures PH alla 7. Eesmärk oleks pidada tulevikus 7,4 +/- 0,2 taset, eeldusel et KH jääb 7 peale.
Taime kooslus ja mass ei ole loomulikult praegu suur ja nii CO2 tarbimine kui ka öine hapniku tarbimine ja co2 tootlus nii suur et suudaks tekitada ohtlikuid kõikumisi, Kui taimed edasi kasvavad ja mass suurem, siis ei saa ka enam sellise CO2 süsteemiga hakkama, vaid vajab mult rohkem kotrollitavat süsteemi. (praegu siis DIY Pärmiga, 15 mulli mintis, milelst ka pool õhku lendab.) PH tase ja kõikumine täitsa norm. Taimedelt on õhtul ilus vaadata kuidas mullitavad
Aquagobby instuktaazidestaga CO2 lisamine taimedega alustavasse vaiksesse käivitustsüklisse lausa vältimatu.
Kui CO2 on 1,5-2 mg/l siis on ju ka üks komponent taimedel kohanemiseks ja juurdumiseks puudu. Vajalik kogus toitaineid jne peavad ikka olemas olema, mitte palju ja üleliia, aga minimaalselt ikka olemas eluks vajalikul määral.
Minu järeldus foorumist kui ka muist artiklitest akva käivitamise kohta: Ilmselt seda viisi, kuidas akva käima saada on ühest äärmusest teise, ja pisut sõltub enamatest asjaoludest ega ole nii ühselt käsitletav.
Kala on aga täna näidanud üles märksa suuremat energiat ja mängulusti.