Pesin hoolikalt poest ostetud akva puhtaks (Juwel 75l) ja vesi seisis 24h koos vee parandajaga, lisasin ka nitriveci. Siis panin kaks teleskoopi sisse, teo, antsu ja ka mõned kunsttaimed. Pidin seda kiiresti tegema, kuna kalad olid haiged ja ei tahtnud, et teised nakatuksid. Neljandal päeval hakkas vesi pahasti haisema, milles see tingitud võis olla? Filter ja mullitaja töötasid koguaeg. Nüüd on akva tühi ja kuiv olnud 2 nädalat (kuna seal suri üks kala ära ja teise panin 200l tagasi teiste juurde).Mure siis järgmine; 200l on NO3 väga kõrge ja sabad hakkasid mõnel jälle narmendama. Tahan osa kalu jälle proovida 75l panna. Aga mida ma eelmine kord võisin valesti teha, et vesi pahaks läks? Juwelil on selline suur (minujaoks imelik)filter, kui ma valan vett akvasse siis kas otse filtrisse või siis akvasse? Õpetuses oli et tuleb filtrisse valada, aga mina seda ei teinud. Siitsamast ma küsiksin kohe ka; kui palju ma peaksin 200l kalu ära võtma kui mul on 6 kuldkala (sealhulgas siis punamütsike, teleskoop), 20 neooni, 3 antsu, 1 oto, 4 õunatigu????
|