foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 26, 2008 11:40 
Akvarist

Pesin hoolikalt poest ostetud akva puhtaks (Juwel 75l) ja vesi seisis 24h koos vee parandajaga, lisasin ka nitriveci. Siis panin kaks teleskoopi sisse, teo, antsu ja ka mõned kunsttaimed. Pidin seda kiiresti tegema, kuna kalad olid haiged ja ei tahtnud, et teised nakatuksid. Neljandal päeval hakkas vesi pahasti haisema, milles see tingitud võis olla? Filter ja mullitaja töötasid koguaeg. Nüüd on akva tühi ja kuiv olnud 2 nädalat (kuna seal suri üks kala ära ja teise panin 200l tagasi teiste juurde).Mure siis järgmine; 200l on NO3 väga kõrge ja sabad hakkasid mõnel jälle narmendama. Tahan osa kalu jälle proovida 75l panna. Aga mida ma eelmine kord võisin valesti teha, et vesi pahaks läks? Juwelil on selline suur (minujaoks imelik)filter, kui ma valan vett akvasse siis kas otse filtrisse või siis akvasse? Õpetuses oli et tuleb filtrisse valada, aga mina seda ei teinud.
Siitsamast ma küsiksin kohe ka; kui palju ma peaksin 200l kalu ära võtma kui mul on 6 kuldkala (sealhulgas siis punamütsike, teleskoop), 20 neooni, 3 antsu, 1 oto, 4 õunatigu????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 01, 2008 12:02 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
toitsid n2iteks kalu ymberasustamise esimesel p2eval - kalad tavaliselt ei s88 siis (kogu toitu), kuna neil on kohastumisstress. v6i toitsid liiga palju j2rgnevatel p2evadel. kuna bakterkooslus ei ole veel v2rskesse vette tekkinud (ainult pudelibakteritest ei piisa) ja sisset88tamistsykkel alles k2ib, siis ei suuda need v2hesed bakterid toiduj22nuste ymbert88tlemisega toime tulla ja toiduj22gid l2hevad roiskuma. kalu ei toideta ka vahetult enne ringit6stmist, kuna ka v2ljaheiteid tuleb kellelgi ringi t88delda, seega ei ole hea, kui neid kohe korraga palju alustavasse akvaariumisse satub.

200-liitrises on ylearu 20 neooni. olemuselt need niikuinii kuldkaladega kokku ei sobi. p6hjakalad v6ivad j22da, nemad oluliselt ruumi ei v6ta.

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver