foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 12:47 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
miinimum 24 tundi, kui lisad mingit veevahendit, nt. jbl biotopoli vms.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 02:43 
Akvarist

käisin poes ja müüa andis 1 tableti kollane ja ütles ,et see peaks aitama .ma vahetasin 15 l vett ja panin nüüd selle tableti akvase ,kaua võtab aega, et korda saab või kas need 3 kala, kes on juba haigestunud saavad enam terveka.ja veel soovitas aguatani ,kas ma võin selle koos ravimiga kasutada? :oops: :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 04:52 
Guru
Kasutaja avatar

bactopur directi said ilmselt ja see mitte ei aita, vaid v6ib asja hullemaks teha, sest tapab ka need bakterid, mis enne teisi maha nottisid, nii, et nyyd on neid lagunevaid bakterilaipu ja nendest tekkivaid myrgiseid yhendeid topelt rohkem. kuna sa j2tsid ilmselt vee s8ega filtreerimata ka, siis ei eemaldanud sa ka eelnevalt tekkinud toksilisi yhendeid ja need nyyd konsentreeruvad seal kenasti. hea, et v2hemalt vett vahetasid, sellega viisid konsentratsiooni veidi alla. s8ega praegu ka filtreerida ei tohi, sest bactopuri kuuri pead l6puni tegema, et bakterid sellele resistentseks ei muutuks ja selleks, et sa oma soovitud efekti saaksid, st. k6ik bakterid maha tapaksid. isegi puhtasse vette ymbert6stmine koos shokiohuga oleks olnud m6istlikum, kui praegu see, mida myyja sulle soovitas (siinkohal koputab Maria n2puga oimukohta).

ma ei n2e rohkem m6tet ka kalu solgutada, sest veel midagi ette v6tta on ilmselgelt liig. bactopuri kuur l6puni ja siis s8ega filtreerimine ja veevahetus 50%, kes alles j22b, see j22b. hoia ravimi veesoleku ajal temperatuur suhteliselt madal (24-25C), et vee hapnikusisaldus oleks suurem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 05:06 
Akvarist

kaua see kuur siis kestab,millal ma võin hakata uute kalade peale mõtlema

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 09:25 
Guru
Kasutaja avatar

miinimum 72 tundi peab ravim vees olema, uute kalade peale v6id m6tlema hakata siis, kui 2 n2dala jooksul ei ole veega probleeme olnud ja no3 tase on nullis v6i v2hemalt alla 10ne

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 11:56 
Akvarist

kui ma tahan kalad uude vete panna siis kaua peab 1l kraanivett seisma kui ma lisan sinna aguatani?küsin selleks üle ,et see müüa ütles et 2 h ja tahaks ikka selles kindel olla

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 12:52 
Guru
Kasutaja avatar

kalu uude vette 2ra pane, kui ei ole h2davajadust. sellega v6id asja veel hullemaks teha. aquataniga koos peab seisma vesi miinimum 24 tundi, nagu juba eespool kirjutasin. 2 tunniga ei v2lju veest gaasid, aquatan sadestab ainult raskemetalle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 02:12 
Akvarist

asja enam hullemaks niguinii ei saa teha, sest alles on ainult 1 maim . Kõik kalad on surnud,nii kahju on , sest naad olid mul 3a ja nüüd läinud ja 1 nädalaga.muide käisin sealt poest küsimas , mis see võiks põhjuseks olla ,et teil siin mingi haigus äkki sees ja ütles ,et ma oleksin pidanud kalu 2 nädalat vähemalt karantiinis hoidma enne, kui enda akvasse panin, et tema ei tea võibolla ongi neil seal mingi haigus sees :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 04:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria ju kirjutas, et see ei pruugi haigus olla. Vaid väga tõenäoliselt bakterikonflikt.
Kas sa ikka lugesid Maria kirjutatud jutu läbi?

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 05:31 
Akvarist

ja kas see bakterikonflikt ei ole siis haigus ??? uimed kleepuvad ,tundub rohkem uimepõletikuna

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 06:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria ehk parandab kui millegagi puusse panen aga...
Bakterikonflikti lõid sa ise. Kui sa oleksid järginud instruktsioone (tavaliselt kui kalu müüakse antakse kott mille peal on pildikestega näidata kuidas kala aklimatiseerida ja kuidas ta akvaarium lõpuks jõuab) ei oleks seda tõenäoliselt juhtunud, kuna kalade kehapinnal olev teistsugune bakterite osakaal oleks olnud nii väike, et see poleks lihtsalt mõjutanud kogu sinu akvaariumi.

Bakterikonfliktist on tekkinud sinu akvaariumis kalade normaasest keskkonnast erinev keskkond, millest tuleneb ka uimede kokku kleepumine jm haigused. St seoses sellega, et sa panid poe akvaariumi vee oma akvaariumi läks sinu akvaariumis juba loodud tasakaal paigast ära ja kalad ei elanud sellist keskkonna muutust üle.

RIP 375l - kindlustage oma kodu!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 06:53 
Akvarist

no mida iganes, igaljuhul kui ma ühe inimese käest sain kala ja panin samamoodi koos veega akvasse ja ei juhtunud midagi ja ostsin 2a tagasi tartust kalad ja panin ka koos veega akvase ja ei juhtunud samamoodi mitte midagi .igaljuhul sain väga suure ja kurva õppetunni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2008 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

moonikapon kirjutas:
no mida iganes, igaljuhul kui ma ühe inimese käest sain kala ja panin samamoodi koos veega akvasse ja ei juhtunud midagi ja ostsin 2a tagasi tartust kalad ja panin ka koos veega akvase ja ei juhtunud samamoodi mitte midagi .igaljuhul sain väga suure ja kurva õppetunni

Kaks korda läks lihtsalt õnneks....ära neljas kord katsetama hakka. Samas siit kivi zoopoodide kapsaaeda: miks ei räägita inimesega? Need kalakotid on ka otsast lõpuni igasugu reklaame täis...inimene ei pööragi sellele õpetusele seal tähelepanu. Ostjaga peaks ikka rohkem suhtlema, arvan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 10:45 
Akvarist

nüüd küsiks jällegi, et kalad on läinud ,nüüd sooviks uuesti kalu võtta, kas ma pean selle kruusa ja taimed minema viskama ja uued muretsema või keedan kruusa läbi ja taimed ära pesema kraaniveeall või andke head nõu ? ja vaja on 50l uut vett ,kas lihtsalt lasen seista akvataniga koos 24h ja siis on ok ja võib uued elanikus sisse panna :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2008 11:14 
Guru
Kasutaja avatar

kui k6ik kalad on surnud, siis kruus l2bi keeta ja taimed klooris l2bi loputada (pane otsingusse ACE), uus vesi sisse koos aquatani ja nitriveciga ja stardid akvaariumi t2iesti nullist uuesti. seega 24 tundi miinimum vesi seisab ja siis m6ni tigu v6i odav gupi akvaariumit sisse t88tama. kui akvaarium on yhe-kahe elanikuga 4-5 p2eva t88tanud, siis v6ib lisada j2rgmised kalad. korraga suurt kogust uusi kalu lisada ei soovita. enne loe veel l2bi artiklitenurgas artiklid algajatele.

Üles
 [ 34 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver