foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 07:29 
Akvarist

Leidsin küll mustade täppidega haiguse siit fooromist, kuid minu kalal ei ole see haigus.
Täpsemalt: Nädal tagasi hakkas (suurem) kuldkala ennast külili hoidma. Mõni päev hiljem selili. Veel päev hiljem tekkisid mustad soomused ja osa soomuseid läinud. Kui siit lugesin, et tavaliselt kuldkaladel kõht ülespidi ja vee pinnal, siis minu oma ainult põhjas ja ei suuda üles ujuda. Ka püsti ei suuda olla. Panin ta nüüd taimede najale, et ta ümber ei kukuks. Seal (ühe koha peal) on juba teist päeva. Proovib küll vahepeal kiiremaid ja jõulisemaid liigutusi teha, kuid välja ta sealt taimede vahelt ujuda ei suuda. (Pildid lisatud albumisse.) Akva 100 l; Tavaline filter + lisa CO2; veevahetus 1 kord nädalas (1/4 ära + juurde palju vaja); Viimane veevahetus oli eile; Muid veeandmeid öelda ei oska. Vee vahetusel lisan Tetra Aqua Safe for Goldfish-i. (5ml 10 l värske vee peale). Kalu: 2 kuldkala ja üks põhjakoristaja (vist Antsu tõugu). Väikese ostsin alles eelmise aasta sügisel. Haige on 4 aastane. Põhjakas 3 aastane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 02:31 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
v6imalik, et uppi keerab ennast seet6ttu, et soolestikku on kogunenud gaasid. samas ei tohiks see p6hjustada selliseid v2liseid n2htusid, nagu pildil. prooviks ravida esialgu sera bactopur directi tablettidega v6i h2dap2rast sobib ka m6ni teine bakterivastane ravim.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 03:00 
Akvarist

Tänan! Homme kohe proovin. Loodan, et aitab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2008 01:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma väga vabandan,aga kas su akva mitte 200 liitrit ei olnud? kuda kalal läheb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2008 01:43 
Akvarist

Oli jah 200 :) Aga kalal läheb ikka kehvasti :( Paar esimest päeva, kui rohu akvasse panin, tundus, et läheb paremaks, sest ta oli pool ajast õigetpidi. Nüüd aga on ikka tagurpidi ja tundub, et hullemaks läheb. Väike kala tunnetab surma, sest on kogu aeg üleval ja ahmib õhku, kuigi olen kogu CO2 maximumini viinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2008 01:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

plussmiinus kirjutas:
ahmib õhku, kuigi olen kogu CO2 maximumini viinud.
CO2 tuleks ikka miinimumini viia :roll:Või siis täitsa kinni keerata

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2008 01:59 
Akvarist

Ok. Panen siis CO2 hoopis kinni. Tänan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 17, 2008 05:14 
Guru
Kasutaja avatar

CO2 maksimumi? ytle nyyd ausalt, mis loogika sind selleni viis?

r22gid ikka CO2-st, mitte 6htusaparaadist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 18, 2008 02:08 
Akvarist

Ohhhhh! Ma ei tea ise ka millest räägin. (keemia oli koolis 2--) :oops: Ikka hapniku lisamisest, mitte süsihappegaasist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 18, 2008 11:21 
Guru
Kasutaja avatar

siis ikka 6hutus maksimumis ja nii peabki olema. co2 lisatakse akvaariumisse eraldi kas balloonist v6i koduse p2rmivabriku meetodil taimekasvu kiirendamiseks ja kui seda saab liiga palju, siis kaladega on jokk.

aga nyyd pead kyll raamatu k2tte v6tma ja keemia yle kordama, sest kahjuks l2heb akvaristil seda rohkem vaja, kui lihtinimesel.

kuidas kaladel on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 18, 2008 03:46 
Akvarist

Jah, ega see keemia raamatu sirvimine mööda külgi alla ei jookse :D Kalakesega pole sugugi head lood. :cry: Soomused on turris nagu siilil ja saba, mis oli tema uhkus, pole enam ollagi. Paar rootsu on alles ainult. Nii kurb on vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 18, 2008 04:45 
Guru
Kasutaja avatar

prooviks veel ravi eraldi anumas Tetra Gyrotox'iga, see on kyll kange ravim aga kardetavasti on see viimane lootus yldse kalast asja saada, vastasel juhul l2heb 2ra kalataevasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 19, 2008 01:44 
Akvarist

Hommikul kohe lähen ja ostan selle rohu ära. Kui ta hommikuni ainult vastu peaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 22, 2008 04:57 
Akvarist

Minu kalake läks siiski kalataevasse. :cry: Nüüd aga "jookseb" mööda akvaariumi külge minu teine loorsaba. Tundide viisi! Täna juba üheksas tund läheb. Ikka mööda veepiiri ühest otsast teise (vasakult paremale), siis otse alla ja tagasi. Seejärel otse üles ning jälle mööda veepiiri otsani. Kas see on kurbusest, üksindusest, hullumeelsususe tundemärk või haigus :?: Kui juurde lähen, vaatab korraks, kas antakse süüa ja kui ei siis jälle otsast peale. Et pea ringi ei hakkaks käima, ujub vahepeal teistpidi ka s.t. sel hetkel, kui juurde lähen ja ta korraks seisatab, peale seda hakkab paremalt vasakule ujuma. Kui ma aga akvaariumi juurest lahkun, ujub oma ringi ikka vasakult paremale. Põhjakas aga on kogu oma värvikirevuses s.t. tema valged täpid on nii erksad. Ja kui vahetevahel (eelmise kala eluajal) muutus hele-halli laiguliseks, siis nüüd on ikka täitsa tume-mustjashall.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 23, 2008 01:16 
Guru
Kasutaja avatar

kahjuks ma ei oska 8elda, mis v6ib kala sellise k2itumise p6hjuseks olla. mis puutub p6hjakalasse (oletan, et ancistrus), siis nende v2rvimuutmine toimub vastavalt valgushulgale ja sellele, kas teised kalad neid togimas k2ivad, st. kas on vajadust ennast v2hemm2rgatavaks teha v6i mitte. kuna talvine p88rip2ev on m88das, siis nendest "hulluksl2inud kaladest" hakkab siin nyyd ilmselt ka tihedamini juttu tulema, kuna kaladel algab paaritumisperiood ja hullud vihuvad pulmatantsu. ei v2lista seda ka sinu kala puhul.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver