Tere Maria
Tsiteeri:
kuna viimati vett vahetasid?
Eile st. neljapäeval.
NO3 ei ole tõesti eeskujulik ja ma ei oska isegi arvata, miks ta nii kõrge kogu aeg on.
Vett vahetan 4 10 liitrist ämbritäit igal neljapäeval (koos sifoonimise ja klaasipesu jms. (vahel tuleb natuke rohkem ka, olenevalt sodist)
Süüa saavad 1 kord päevas, hommikuti kell 10 (alates hetkest kui akva sain on see nii olnud)
Täna (ja viimased kuu aega) on nad söönud Energy Vital Flakes (New Gold edition with C+) /hetkel otsin siit purgilt tootjat- ja no ei olegi :S Kaanel on pressitud kiri Dajana PET. /
*loen hetkel siit eestikeelset tõlget ja kalatoit koosneks just nagu kalasaadustest, köögiviljast, küüslaugust, pärmist, planktonist, kalaõlist, letsitiinist ja multivitamiinidest. Lisamärkena on siin kirjas, et antioksüdandid ja EEC lubatud?! Ning otseloomulikult on kogu see eesti keelne mitte midagi ütlev kleeps kleebitud ingliskeelse teksti peale- selle rebimine rebib ka originaalpakendi katki, ei muud.
Elustoitu ei ole kalad pärast platy surma saanud küll aga ostsin neile kuivatatud ussikesi ja neid olen pannud korra nädalas ja ainult õrnraas haaval- enne uut täit andud ei ole kui vana veepealt läinud on. (see süüakse sekundiga muidu ära)
Pärast platy surma ja nüüd hiljuti musta keramolly soolavannitamist olen lisanud toidule ka Fistamini tilku.
Väetist hetkel ei lisa mitte mingisugust.
CO2 on pärmi-zelatiini segu. Tehtud vastavalt foorumiõpetusele ja 1,5L pudelis. Mull jookseb mööda redelit.
Veevahetust ei ole ma kordagi vahele jätnud ometi on NO3 mul tõesti juba kaua aega kõrge olnud. Ja ma ei tea põhjust. (mul ei saa kusagil põhjas mõni maim ka roiskuda, sest mul ei ole selliseid eluspoegijaidki ja marja mu akvas olnud ei ole.)
1 laavakivi on mul akvas ja tavaline akvaariumikruus (mitmed setmed korrad alguses läbi loputet ja pestud)
Aga ma ca 2 kuud tagasi (vahetult enne jõule) ostsin tagatausta- kas võib olla, et tagataust siiski eritab mingisuguseid "aineid", et see no3 kõrge on?
Kusjuures, vahepeal oli akvavesi selline kummaline (kui siin tigudega hädas olin), et käe, mille vette pistsin, muutus tulipunaseks pärast ja sügeles kohutavalt ja täpid tulid peale.