Probleem isase pikauimelise leekbarbusega - sabas on tal juba ~5-6 päeva lõhed sees, lõhede äärtes ma aga mingit valget või halli ollust ei näe, saba pole ka lühemaks-väiksemaks jäänud, lihtsalt on ribadeks. Kala ise on väga hea isuga nagu tavaliselt ning reibas ja rõõmus. Teiste kalade uimed-sabad korras. Kas võib olla tegu riidlemise tagajärjega? (Ei meeldi just nimelt see kala ainsana millegipärast eriti hiina vetikaõgijale, kes teda vahest mööda akvat taga ajab) Või on tegemist ikkagi uimemädanikuga? Profülaktika mõttes olen barbusele teinud 3 päeva soolavanne - paremaks pole olukord läinud, hullemaks ka mitte.
Akva on 110l Juwel filtri ja soojenduspulgaga, vee temp 25 kraadi, ph 7,5, kh 7 (Sera testid). NO3 pole kahjuks võimalik hetkel mõõta, sest mõni nädal tagasi sai test otsa ja uue saan soetada alles reedel. Viimane veevahetus oli pühapäeval 30l, vett vahetan sifoonides iga nädal. Kalade kooslus kirjas allpool.
Normaalset pilti sellest tegelasest saada on suht võimatu, sest ta on jube sahmerdis ja aparaat pole mul ka suurem asi _________________ 110 Juwel Rekord, 3x18w, ancistrus, 2*marmorguraami, neoonid, mollyd, SAE, elustaimede džungel
|