foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 09:38 
Akvarist

Tulen raske südamega teie hulka...
Sai muretsetud esimene akvaarium, 70 l Saksa Juwel, kõik vajalik kaasas. Ostetud enne jõule, käis tühjalt nädala, kohalik loomapoe müüja ütles, et rohkem polegi vaja, ja soovitas vette lisada SafeStart`i mingi elusbakteritega vedelik. Aastavahetuse paiku ostsime sisse 2 kuldkala (loorja sabaga, kollased), 2 teleskoopi, 2 väikest põhjakoristajat (ühe saba sinine, teisel punane) ja ühe imikala. Palun vabandust, et ma nime ei tea täpsemalt, ma olen tõepoolest roheline... :oops: Nüüd on vett vahetatud 2 korda, iga kord siis umbes 10 l. Müüja soovitusel jälle mitte seisnud vesi, vaid kraanivesi, millesse seda eelnimetatud segu pandud. Vee temp. pidevalt 24-25 c, ei saa kuidagi madalamaks, soojendus on päris tagant ära ühendatud, ja tuli ka väljas, sest meie arvates see valgus seda akvaariumi kütabki. Söötmise ajaks lülitame sisse ja veidi siis peale seda ka. Nüüd siis avastasime hommikul, et ühel kuldkalal on lõpus tumedaks värvunud, teisel on mingi imelik tume täpp pea peal. Aga väga haiged nad välja ei näe, aru vähemalt pole saada. Ja kuna akvaarium pime , siis nad ongi veidi vaiksemad. Alguses arvasin, et ehk on kakelnud, sest olen mitu korda näinud kuidas imikala oma toitu kaitseb, aga... no ma ei usu, et kohe nii hullusti teeb viga. Palun abi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere
Su imikala nimi võib tõenäoliselt olla ancistrus (ants- nagu siin hellitavalt teda kutsutakse)

Tsiteeri:
Aastavahetuse paiku ostsime sisse 2 kuldkala (loorja sabaga, kollased), 2 teleskoopi, 2 väikest põhjakoristajat (ühe saba sinine, teisel punane) ja ühe imikala

Kui ma õigesti nüüd arvutasin, siis on Sul kokku 4 kuldkala 70 liitrises akvaariumis? Natuke palju kui arvestada, et 1 kuldkala kohta loetakse minimaalseks akvaariumi suuruseks 50L.

Emmm...kaks põhjakoristajat on värviliste sabadega? Siis ma ei oska arvata kes nad Sul on. Imikala- kas ta on kollane ja musta triibuga?
Tsiteeri:
Vee temp. pidevalt 24-25

Kuldkalad on külmavee kalad- Su akvaariumi temperatuur on minu meelest liiga kõrge. Ma siit foorumist lugedes olen aru saanud, et kõige parem temp. oleks 22 C kuldkaladele.
Su kalad ei ole vaiksed seepärast, et akvaarium pime on vaid seepärast, et nad on liiga soojas vees ning nad on uimased.

Tsiteeri:
Nüüd on vett vahetatud 2 korda, iga kord siis umbes 10 l.

Emm...nüüd küll targemad parandagu mind aga jõuludest jaanuari keskpaigani kaks korda ainult vett vahetada on minu arust üliväga vähe. Liiati kui akvaairumis elab nii palju kalu.
Nädalas korra peaks akvaariumis veevahetust ja põhja sifoonimist tegema.
Ma julgeks küll soovitada koheselt 20 liitrit vett vahetada KOOS põhja puhastamisega.

Parimat igatahes!! :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 10:32 
Akvarist

Imikala on selline:
Pilt
Ja alles eile vahetasin vee koos sifoonimisega... Ma puhastan alati põhja...Mul on juba nutumaik suus, ausõna, egas siis hinged pole raisata, miks loomaarstist müüja meil nii palju kalu lasi akvaariumisse küll panna???
Ja kuidas ma selle vee jahedamaks saaksin ? Ja et see ka jahedana püsiks? Tõstsime akvaariumi toast ära, arvasime et ehk radika juures püsib soe, aga ei, koridoris pole ühtegi küttekeha ja ikka temp. nii kõrge.... :( Ja mu vaene kuldkala, mis ma temaga teen?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Imikala on Sul ikkagi ancistrus :)

Kas kaanel ventilaator on? See aitab ka jahutada.

Kala haiguste osas pead Maria poole pöörduma, sest ainult tema teab, mida teha tuleb.
Tsiteeri:
Müüja soovitusel jälle mitte seisnud vesi, vaid kraanivesi, millesse seda eelnimetatud segu pandud.

Tsiteeri:
SafeStart`i mingi elusbakteritega

Kas Sa iga kord paned vahetusveele seda Safe starti? :roll:
Rapla vesi ei tohiks küll kloorine olla nii palju kui mina tean küll kohati võib ta rauarikas olla (Metsapargi kandis) aga veele lisan mina tavaliselt AquaSafe- on selline sinine vedelik, mis seob vees leiduvaid raskemetalle ja aitab kalade limaskesta tervena hoida. Minu meelest seda SafeStarti lisatakse ainult alguses.
Kas Sa veeteste oled teinud? NO3 ja NO2 on Su akvas palju?

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 11:55 
Akvarist

Seda vahendit soovitas müüja panna jah iga kord kui ma vett seisma ei pane. :roll: .Teste teinud pole. Pean uurima kuidas neid teha saab... Ma just Metsaprgis elangi. Ja ventilaatorit pole, on ainult filter ja hapnik...
Helistasin loomatohtrile, tema arvas et kirjelduse järgi on mu kalal uimepõletik... :roll: :shock: Lõpuses?
PiltPilt
Panin pildi juurde, tegin väiksemaks, on pilt selgem, raske on neid pisilasi poseerima sundida ju..
Ja testidest niipalju, et meil siin linnas neid saada pole, peab päälinna minema.
Ootan siis Mariat... :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 02:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Temperatuuri pärast ma ei muretseks, isiklikule kogemusele tuginedes on kuldkala ka soojematel päevadel 28-30 kraadi juures täiesti reibas. Luuke võib pealt lahti hoida, läheb lampide soojus välja. Kui juba kalad on olemas siis saadki hea põhjuse 500 liitrise akvaariumi ostuks :) Hetkel vajad kindlasti mahukamaid veevahetusi, ca 50% nädalas vähemalt. Igasugu keemiat müüad muidugi soovitavad, eriti kui nad seda ise müüvad. Pigem hoia lihtsalt vett enne vahetust päev-paar panges seista, nigu vanad eestlased muiste. Tee ka täpselt kindlaks, et mis liigid õigupoolest kokku panid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 02:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Haiguse kohta ma tõesti ei oska ütelda, kuid siin on link haiguste kirjelduse ja ravimeetoditega: /article_view. ... o=15&faq=4 Kui veel lugenud ei ole, siis tee seda kindlasti. Minu meelest see küll uimemädaniku tunnustele ei vasta, su kalade uimed on kenad, ei ole vastu keha kleepunud ja räbaldunud. Selle haiguse 1 tunnuseid oli vist ka valgem rant uime äärel. Võin eksida.
Igasugu solki ära enne vette pane, kui tead kindlalt mida ta teeb ja kas ikka vajalik. Müüjad on kahjuks (mõnede meeldivate eranditega) viimased, kes asjast midagi teavad. Peaasi, et ostetaks. Või lihtsalt ...ei koti.
Lambid soojendavad vett tõesti kuid ilma valguseta ju kalu ei näe. Milleks neid siis üldse pidada? Kaane võib esialgu veid üles tõsta või (kui on) luugid lahti teha. Ventilaator on kindlasti abiks. Osta kasvõi arvutiventilaator ja mingi 12V toiteblokk tema tarbeks. Minul on kaane all 2 4cm diameetriga arvutiventi, väga hästi käivad.
Kuldkalad on peale külma vee armastamise ka suured jäätmete generaatorid. Seega veetest oleks kasulik läbi teha. Samuti ei sobi kuldkalad antcistrustega kokku. Äkki oleks mõistlik neist loobuda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 02:30 
Akvarist

KaRahh kirjutas:
Temperatuuri pärast ma ei muretseks, isiklikule kogemusele tuginedes on kuldkala ka soojematel päevadel 28-30 kraadi juures täiesti reibas. Luuke võib pealt lahti hoida, läheb lampide soojus välja. Kui juba kalad on olemas siis saadki hea põhjuse 500 liitrise akvaariumi ostuks :) Hetkel vajad kindlasti mahukamaid veevahetusi, ca 50% nädalas vähemalt. Igasugu keemiat müüad muidugi soovitavad, eriti kui nad seda ise müüvad. Pigem hoia lihtsalt vett enne vahetust päev-paar panges seista, nigu vanad eestlased muiste. Tee ka täpselt kindlaks, et mis liigid õigupoolest kokku panid.

Seda ma juba kah mõtlesin, et jätan kaane lahti. Lisasin oma albumisse ühe nn. põhjakoristaja, teine on punase sabaga, kes ära tunneb, võiks märku anda ja kas nad sobivad kokku kuldkaladega? Igasugune abi on teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 02:34 
Akvarist

Felch kirjutas:
Haiguse kohta ma tõesti ei oska ütelda, kuid siin on link haiguste kirjelduse ja ravimeetoditega: /article_view. ... o=15&faq=4 Kui veel lugenud ei ole, siis tee seda kindlasti. Minu meelest see küll uimemädaniku tunnustele ei vasta, su kalade uimed on kenad, ei ole vastu keha kleepunud ja räbaldunud. Selle haiguse 1 tunnuseid oli vist ka valgem rant uime äärel. Võin eksida.

:cry: :cry: :cry: Ma lugesin, aga see ajas veel rohkem segadusse.... Aga aitäh abi ja nõu andmise eest ikkagi! O:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 04:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Seda ma juba kah mõtlesin, et jätan kaane lahti. Lisasin oma albumisse ühe nn. põhjakoristaja, teine on punase sabaga, kes ära tunneb, võiks märku anda ja kas nad sobivad kokku kuldkaladega? Igasugune abi on teretulnud.

Corydoras miskine. Kui neil on piisavalt kohti kuhu peitu minna siis ei tohiks probleeme tekkida. Ancistrused saavad kah kuldkaladega koos hakkama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 10:50 
Akvarist

Ohh, ma ootan ikka veel Mariat... Saaks no ideedki, kuidas kala aidata. Hull lugu oleks kui lõpuks kõik mu kalad nakatuvad kui tegu on nakkusega....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 11:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kala albumis on corydoras aeneus albino, kuldkalaga k2ib kah, tegelikult elab ka ancistrus yle, pigem on probleem selles, et kalad on surutud liiga v2ikesesse akvaariumisse. mina alla 120L akvaariumisse kuldkalu yldse ei soovita. lihtsalt, kujutle - kuldkala kasvab 25cm pikaks. konserv ju 70-liitrises.

asja juurde. no2/no3 testid v2ga-v2ga vajalikud, kuna kahtlustan nitraadimyrgitust, mis on tingitud yleasustusest/yletoitmisest ja sellest, et akvaariumisse ei ole veel tekkinud korralikku bakterkolooniat, kes kalade v2ljaheiteid ymber t88tleks. nitraadimyrgituse yheks symptomiks on tumedate laikude tekkimine, samuti v6ivad kalad hakata pinnalt tihedalt hingamas k2ima ja raske myrgituse korral hakkavad uimed kokku kleepuma ning l6puseliistakud v2rvuvad tumepunaseks. esmaabi on veevahetus (mitte yle 50% ja mitte tihedamini kui iga 2-3 p2eva tagant). edasi peaks hakkama m6tlema sellele, kuhu kalad sokutada. fakt on see, et akvaariumis on neid liiga palju ja jamad on garanteeritud ka tulevikus.

lisaks no2 ja no3 testidele muretse endale kh ja ph testid.

vaatame edasi peale seda, kui no2 ja no3 tulemused selgunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 11:37 
Akvarist

Tere! Ja suur tänu vastuse eest. Püüan kuidagi muretseda need testid. Õnneks mul kodus ka üks väike lisa-akvaarium, ma arvan et paigutan mõned neist siis eraldi. Saab ruumi rohkem. Nii, ma siis tegudele. Ohh, millesse ma ennast küll mässinud olen... :oops: :lol: Vaesed kalad.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver