Bambeduus kirjutas:
Jep, veepind liigub päris kõvasti. Sipelgaid ega muid koduloomi mürgitanud pole, ravimeid akvasse peitnud ei ole
No siin on tegelikult variante kõvasti rohkem - ntx kui ämbriga vett vahetad siis ehk on vahepeal ämbrit millekski muuks kasutatud, või ntx on akva puhastamiseks kasutatavat nuustikut keegi muul otstarbel kasutanud jpms. Ei hakka rohkem fantaseerima kuid selle nurga alt tasuks mõelda, suure tõenäosusega on probleem vees.
Bambeduus kirjutas:
Ainuke keemia, mis üleeilsel veevahtusel sisse sai pandud oli väetis taimedele, aga seda ikka vastavalt lubatud normile ja olen seda ennegi kasutanud 2x kuus ilma muutusteta kalade käitumises (samas olen ma alati seda väetiseasja peljanud, peaks vist üldse ära lõpetama).
Valmisväetis vaevalt probleeme tekitab kui doseerida vastavalt juhendile ja lisada ka viisakalt (lahendada enne akva veega, mitte kontsentraati otse sisse lajatada).
Bambeduus kirjutas:
Kas võtan veel ühe veevahetuse ette või lihtsalt ootan ja loodan olukorra normaliseerumisele?
Mina ei vahetaks, oled juba omajagu vahetanud. Üks variant on ju ka see et vahetusvesi ise oli probleemne, seepärast küsisingi kas see tuli linna veevärgist. Kui ntx pinnasekaev siis seal võib igasugu asju juhtuda, mõnikord võib aga ka linna veevärgiga probleeme olla. Aquatan ehk pisut abiks, ehk ka pisut vitamiine.