foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala katki
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 06, 2008 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selline mure, et mu kalake on verine. Pole varem näinud, et keegi teda ründaks, kuid paar nädalat tagasi oli sama asi.. tegin õrna soolavanni ja kõik sai korda.
Nüüd käisin paar päeva ära ning koju tulles oli kalake jälle samas seisus. Saba ja kõht on verised.
Ja seekord nägin ka, et teleskoop teda nokkis.

Kas probleem võib olla tõesti ainult nende omavahelistes probleemides või on selliste tunnustega ka mõni haigus või parasiit??

Panen mõned pildid ka:

Pilt

Pilt

Ei oska enam midagi peale hakata...:cry:

Äkki kellelgi on sama probleemi olnud.

M.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 06, 2008 11:37 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui suur on akvaarium? veevahetused kui tihti ja kui suures mahus? millal viimati vett vahetasid? palju ja missuguseid kalu samas akvaariumis on? temperatuur?

tegelt selle info oleks saanud kenasti kirja panna ka siis, kui sa oleksid lugenud "enne postitamist loe seda", praegu kirjutaksin sulle juba kysimuste asemel vastust, mida teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 07, 2008 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

80l akva
Temp 21

2 kuldkala
1 teleskoop
2 ramirezit
1 põhjakoristaja

vett vahetasin 2 näd tagasi, terves mahus(vana vett ka ikka jätsin), nädal peale seda 1/5 uut vett lisatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 07, 2008 01:59 
Guru
Kasutaja avatar

siis pole imestada. t2ies mahus veevahetusi ei tehta, see rikub akvaariumi normaalse mikrofloora. kuna kuldkalade keha kaitsev limakiht on yldse v6rreldes teiste kaladega 6rn, siis arvata on, et see sai kahjustada ja hakkas irduma. irduv limakiht meelitab teisi kalu seda nokkima ja tulemuseks on verevalumid, veritsemine, kui pahasti l2heb, siis ka bakteriaalne infektsioon. igaks juhuks m6nda bakterivastast vahendit vette. ja palun otsi ramirezidele uus kodu, kylmaveekalu ja troopilisi kalu ei ole m6istlik koos pidada. nende vajadused on erinevad (eesk2tt just temperatuuri osas), samuti on kuldkalad parajad l2bustajad, ramirezid aga vajavad puhast vett. seega v6ib nendega probleeme tekkida. testi ka no2 ja no3.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 07, 2008 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oejah, ma ei mõelnud täies ulatuses veevahetust, et ma panin uue vee sisse ja punkt. Põhi vajas puhastust ja vana vett jäi pool sisse. Ja kui sa asja jagad, siis loe täpsemalt ja ära hakka kohe paukuma, väheke viisakust võiks ka täiskasvanud inimesel olla.

Vesi on korras.. nii no2 kui no3

Üldsegi ramirezidel pole häda midagi, kõige elujõulisemad, kui neile midagi ei meeldiks, koliksid nad minema. Seni jäävad.

Ma muretsen just kuldkala pärast.

Aga no kui bakter, siis bakter. Soolvette tohib teda panna? On kasu/kahju?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 07, 2008 09:21 
Guru
Kasutaja avatar

kirjutasid "täies mahus (vana vett jäi ka ikka alles)". mina loen siit välja, et sa tegid veevahetuse täies mahus ja alles jäi mingi tühine osa, milles nt. kalu hoidsid. väljenda ennast siis korrektselt, nt. "vahetasin pool veest" oleks olnud ju oluliselt lihtsam ja täpsem. ka 50% on liiga palju.

millise koha peal ma sulle varba peale astusin? tahad abi saada, loe läbi kuidas antud alafoorumit kasutada. kui ei taha abi, on alati võimalus kuskilt mujalt otsima minna, eksole. tihti on nii, et kala annab otsad enne, kui teemaalgatajalt vajaliku infohulga kätte saab, kui ei viitsita/taheta läbi lugeda teemat, kus kenasti kirjas, mida ja kuidas abi saamiseks kirja panna - on ju vajaliku nõu saamise kiirus oluline sulle, mitte mulle või mõnele teisele vastajale.

soolvette võib panna. kasu sellest tõenäoliselt ei ole, sool on ainult nõrgalt desinfitseeriv ja haavade korral ei soovita isiklikult (kuigi väidetud on, et kalad valu ei tunne). kirjutasin eelmises vastuses, mida võiks vette panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 07, 2008 09:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mellu kirjutas:
Ja kui sa asja jagad, siis loe täpsemalt ja ära hakka kohe paukuma, väheke viisakust võiks ka täiskasvanud inimesel olla.

Maria on väga tark inimene just kalade haiguste ja nende ravimise osas, temaga vaidlema pole mõtet küll hakata.

(vabandust, et teemat risustasin)

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver