foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 08, 2008 01:34 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
arvatavasti on sul no3 tase t6usnud yle normi, seega soovitaks vahetada siiski, v2hemalt p6hi puhtaks sifoonida. s8ega on miinimum 24h, 48 tunniga on ravimij22gid kindlasti eemaldatud. 500g on piisav kogus. esialgu vaata, kas t2pid hakkavad kaduma (u. 3 p2evaga peaks t2ppide hulk v2hemalt poole v6rra v2henema) ja kuidas kalade yldine seisukord selleks ajaks on. siis kirjuta uuesti ja vaatame, kas on vaja bakterivastast vahendit juurde panna. v2ga solkida erinevate ravimitega ei ole hea, seega j2taks t6esti h2davajaduseks selle jbli bakterivastase vahendi lisamise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 08, 2008 09:35 
Akvarist

Vahetasin täna vett u 20%. Korjasin välja kõik kivid ja kännud. Lisasin JBL Puńktoli vastavalt juhendile. Aga juhendis pole kirjas, et mitu päeva teha. On vaid kirjas Cryptocariani ja Costia ravikuuri pikkus aga kaua konkreetselt Ich. pikkus kestab.
Poes müüja ütles, et 7 päeva, siis teete söega filtreerimise ja panete uuesti ravimit. Et peale 7-ndat päeva on oodata téist portsu munade levimiśt-koorumist. Aga siit loen et miski 2-3 päeva kooruvad uued.
Ravi tahaks teha vähemalt 2 kuuri, et asi ikka kindlam oleks aga küsimus sellest kas peab vahepeal sütt kasutama või piisab veevahetusest? Infolehel kirjas, et enne järgmist kuuri vahetada 30-50% veest. Söe jutt tuleb alles peale ravikuurilõppemist.
Filtrite kohta pole ka miskit kirjas, et kas jätta sisse v välja.
Jätsin nad sisse, sest vesi käib ju nagunii sealt läbi ja siis vees ei hõlju sodi ka vees. Kui vette jätan vajuvad põhja ja sodi läheb külge. Küll tuleb aga UV lamp välja lülitada - kas see on üldine valgustus või mis? Välja lülitada ka osonaator, kas see on mullitaja? Skimmer on vist muu vidin, mida mul ei ole.
Molly sai täna 3x10 min soolavanni. Uimed ja see värvitu selg ei ole absoluutselt paranenud mu meelest, kuigi isu on vähemalt tagasi ja otsib aegajalt isegi põhjast toitu a niikui isast näeb kaod ära taimede vahele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 08, 2008 09:55 
Guru
Kasutaja avatar

doseerimine punktolil:
1. ja 3. ja 5. päeval 1 tilk ravimit 2l vee kohta või 1 mõõtkorgitäis 35 liitri kohta. 7. päeval 50% veevahetus, juhul, kui on vajalik teine ravikuur. kui ravikuuri korrata ei ole vaja, siis söega filtreerimine 48h.

filtrimaterjalid tuleb filtrist eemaldada, kuid jätta need akvaariumisse hulpima, et ravim need desinfitseeriks. filtrist eemaldada on vaja sellepärast, et pump tsirkulatsiooniga ravimit svammidesse ei tõmbaks (millega ravimi konsentratsioon vees langeb).

UV lamp ei ole üldine valgus, UV lamp on baktereid hävitava toimega spetsiaalne lamp, mida kasutavad enamasti discusepidajad ja teised vähe kogenumad tegelased. osonaator on samuti antibakteriaalne seadeldis, mis tapab baktereid O3-ga. sinul seda ma usun, ei ole. skimmer on mereveeakvaariumi teema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 08, 2008 10:56 
Akvarist

Tänan Maria!
Aga doseerimise kohta, et palju siis. Mul on juba lahjendatud kujul see ehk siis täna panin 18 ml. Doseerimine oli 1ml/10l. Palju siis 3 ndal päeval. Mu mõõtkork on 30ml aga see ju300 liitrile läheb. Panen siis nagu s´ama koguse nagu täna 18 ml?

Nii aga uuesti tulin siia hoopis uue asja pärast. Istusin ja vaatasin neid kalu. Tuli oli kinni juba aga kuna akva kahelt poolt jälgitav siis kala jooned hästi näha. Mollidel 2-hel emasel on selline asi, et varem läks neil kõht peajuurest kuni sabani ilusalt kumeralt (vähemalt mulle millegi pärast tundub nii) Nüüd aga kohe peale pead-lõpuseid kisub kõri juba lohku ja ülejäänud pole kumer vaid kriips sirge - nigu kääridega kõhukumerus lõigatud. Isane on ilus sale olnud kohuaeg. Lisaks sellele hakkas mulle täna väga silma nende kakamise rohkus. Kuna vetikas ka võimust võtab, siis otsustasin hommikul vähem süüa panna aga kakavad nii, et oleks justkui terve päeva söönud. Koguaeg on kõigil kaladeniidid taga. See ei ole normaalne. Kas nüüd siis võib tegu olla veel sisemiste bakterite infektsiooniga või hoopis sellest parasiidi rohust?
See barbus kes mul algatuseks suri nägi välja täpselt selline, et pea suur ja pisike kriipskõht all.
Kas võin mingit rohtu veel lisaks panna, et saaks korraga ravida. Skalaaril märkasin kohe märgatavat uime vahelt selle "kile" auku. Ehk see skalaar, kes enne oli terve temaga toimub midagi. Uimeb ei mädane aga lihtsalt kaovad jupid. Nii, et edasine bakterite ravi on vältimatu.
Olen juba üsna nõutu ja kärsitu.
Ah ja see Denitroli elusbakterid panin täna doosi nagu kirjas et peale ravimist ja uute algatamisel aga kas jätkan ka nende lisamist järgnevatel päevadel. 10 päeva nagu kirjas.

Nii lisan ka pilte
Kas kõri ei ole kuidagi kahtlane: http://pilt.delfi.ee/my_picture/2293867/
Lisaks tundub ka skalaari kahtlase kõhuga või on see soo tunnusest tingitud http://pilt.delfi.ee/my_picture/2293871/

Ning nö lagunev molli oma sirge kõhuga http://pilt.delfi.ee/my_picture/2293875/ katkised rinnauimed ja värvitu selg ei paista siin.

Ma ei tea on see mu jaoks alles nüüd miski tähelepanek peale neid viimasepäeva lugemisi siin või siiski haiged?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 09, 2008 02:31 
Akvarist

Täna tundub juba bootsial täppe vähem ja mõõgudel saba üldse puhas. Mollil on veel mõned.
Aga kukeke on end segi "kammind" muidu vagur tegelane rammib nõna kõiki.
Esialgu tundub, et täna pole "pasanteeria" päev. Kuigi eile õhtuks jõudsid nad juba põhja täis lasta :) kuigi koristasin.
Ah jaa kui homme uuesti rohtu lisan(mille kogust ma siiski ei tea) kas enne seda tasuks ka nö munadest põhja sifoonida või ei ole vaja torkida´?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 11:49 
Akvarist

Kuna see Betta poe infoleht pea olematu siis ma ikkagi ei saa aru täpselt kas vett tule täna vahetada.
Dosage of JBL Punktol:
Add 10 ml fo 100 litres of water. The full dose is repeated on the 3rd, 5th days etc., as required. Immediately before repeating the dose, 30 - 50 % of the water should be changed. Please do not use filter carbon during the application. UV-clarifier should be switched off.
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/n ... temartic_e

Saan aru, et 3ndal päeval ehk täna lisan täisdoosi? Aga enne kui lisan uue koguse peab olema vahetatud vesi? On ju nii. Sry inglisekeel on suht algeline.
Kuna keegi praegu miskit ei kosta lähen vett vahetama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 10, 2008 07:30 
Guru
Kasutaja avatar

t6lkisin sulle enda ravimikarbi inglisekeelsest juhendist, v6imalik, et mul on vana konsentratsiooniga ravim (seinud see karp yle aasta mul). arvan, et m6istlik on sul enda karpi inspekteerida, seal peaks inglise keelne juhend kenasti sees olema.

see, et kaladel on k6hud lohku t6mmanud viitab t6epoolest soolestiku bakteriaalsele infektsioonile ja ka sage v2ljaheide v6ib olla sellest tingitud. katsu k6igepealt t2ppidest lahti saada. kui t6lkimisega h2tta j22d, kriba siia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 11, 2008 01:31 
Akvarist

Tänaseks olukord selline, et täpid tunduvad, et kadunud. Ehk 1 sellel bootial on kellel kõige rohkem neid oli.
Ja selle samal bootial tunduvad tänaseks, et suuümbert vurrukesed puudu või mingid kontsud vaid. Kui ta ellu jääb, kas siis need vurrud kasvavad tagasi? Ta sõbrake-kaaslane on kah vist segaduses. Muidu koguaninatpidi koos. Igatahes eilsest istub ta üleval nurgas umbes 1-2 cm veepiirist allpool. Lisaks tundub ta silm natuke kahtlane. Sinakas õrn hägu justkui peal võrreldes teisega. Aga samas nagu mõnenurgaalt tundub üsna selge. Päristäpselt ei saagi aru aga äkki alles miski algav asi.
Kõikidel skalaaridel on nii rinna, saba kui ka muud uimed katki. Kukeke katki. Mollid katki. Samuti tunduvad antsukeste sabad kahtlased. Tähendab lagunevad, vaid mõõgud ja barbused tunduvad esialgu veel kombes olevat. Ühel emasel mõõksabal 1-2 soomust lahti.
Lisaks sellele see haige molli kes esimesena lagunema hakkas. Tema saab igapäev soolavanne. Aga tal kumavad nahaalt küljepeal miski 3-4 musta täppi välja - mis see veel võiks olla?
Igaljuhul tahaks hakkata baktapouriga nüüd ravima. Kas on mõistlik aeg või lisan homme veel Punktoli?
Kuidas oleks õigem üle minna kas 50% veevahetuse või söega. Söega läheb muidugimõista uue ravi alustamisega üks päev veel kaduma.
Mis nüüd siis edasi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 11, 2008 04:48 
Guru
Kasutaja avatar

6igem teha nii veevahetus kui filtreerimine s8ega, punktoli, arvan, pole rohkem vaja, kui enamus kalu puhtad juba on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 12, 2008 12:39 
Akvarist

Bootia surnud. Oli külili filtri sissevoolu ees. Hommikul veel hingas - lõpused liikusid. Tund hiljem oli kõik. Heledad laigud-triibud nahaga ühel tasapinnal. Üks barbus vahib ujudes peaga põhjapoole.
Hommikul vahetasin vett u 30% ja lisasin söekoti Ja denitroli.
Tahaksin küsida bactipur directi kohta. Panen algul vastava koguse tablette sisse. Kas neid ei pea nt juurde lisama mingite päevade tagant?
See kogus mis algul panen sellest piisab ravi lõpuni?

Kas teine bootia ennast põhimõtteliselt üksi tundma ei hakka? Nad olid kogu aeg ninapidi koos.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 12, 2008 07:49 
Guru
Kasutaja avatar

jah, lisatud kogusest piisab ravi l6puni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 29, 2008 02:32 
Akvarist

Kirjutan, mis vahepeal juhtunud on.
Olen teinud, siis 2x bactapour directiga, nende vahel Punktol (mannaterast sain lahti) aga halbadest bakteritest mitte. Peale teistkordset bactapouri kui süsi sees oli veel siis max 1 päev ja skalaarid (triibulised kohe uimed lõhki)
Ostsin siis JBL Furanoli. Peale esimest ravi jälle sõega filtreerimise esimesel päeval triibulised skalaarid katki ja samuti molli. Võtsin kohe süsi ära ja panin uued tabletid. Kusjuures tegin mõlema Furanoli korraajal kangema doosi ehk 1 tbl/20l (muidu tavaline variant 1tbl/30l) Triibulised skalaarid hävitasin, lootes ehk jääb pidama. Lisaks sellele olid nad jõhkrad teiste suhtes.
Ah jaa kuskil vahel tegin ka Ektol Fluidi kuuri + muidugi soolavannid katkistel kaladel, kuni ajutise tervenemiseni. Olen ka akvaariumi ööpäevaks sisse soolanud (15 tl/180 l)
Alles on 2 musta skalaari. Nii ja täna ravi 3 päeval on mustadel ülemised ja alumised uimed ribaks (mitte küll veel palju). Seni ajani olid vaid ühel mustal saba narmas. Homme peaks tegema veevahetuse ja panema söe. Aga ma näen ju et nad ikka katki. Paranevad nt ülemisest uimest aga samas kisub alt uim imelikuks´)
Lisaks tulevad aegajalt ühel emasel mõõgul soomused. Ei tea kas kiusamisest (teine emane toksis teda´- see toksija tegi muidugi endale juba lõpu ise - laps leidis surnult toolialt).
Ma ei tea enam mida teha, kui homme asi parem pole, mis ma siis edasi teen.
Eile ostsin omale Philipsi UV toru. Mõtlesin, et nii kui vesi vahetatud ja süsi sees siis panen tööle. Paluks kommentaare, kas võib juba söe ajal või peab filtrimaterjal enne oma kasti panema.
Olen juba kuuaega jamanud aga targemaks pole läinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mitu korda Sa veeteste selle ravimikokteili vahepeal oled teinud?
Äkki vees midagi, mis tingib, et kalad nõrgad?

Kas Sa vahepeal toiduga koos lisad vitamiine?
Mina pärast haigust lisasin ning mulle tundus, et aitas küll kaladel kiiremini taastuda sellest keemiast.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 08:10 
Akvarist

Veeteste teen tihti JBL 5in1 järgi kõik ok.ja kõikumist kah pole.
Vitamiine saavad enam-vähem igapäev vastavalt infolehele.
Täna hommikul vahetasin vee ja panin söe.
Praegu hakkavad juba uimed lõhenema u 5 kalal.
Said just teise soolavanni. Ega kerge pole neid akvast kätte ka saada. Taimed varsti tagurpidi.
Ma ei teagi mis edasi. Homme jätkan vannivärki. Kui asi ei parane, siis poodi Furanoli järgi jälle, sest siis enamvähem ok. Ravi ajal viskab vahel mõnele pisikese lõhe aga järgmiseks päevaks on tavaliselt korras.
Vee temperatuur on juba kuu aega põhjas ehk akvasse siis üle 28,5 pole võimalik saada.
Ma ise arvan, et need nö head bakterid on kõik hävinud. Mul kahjuks pole teist akvat kah, kus neid pidevaid haigeid ravida, sest nt antsud ja barbustel pole miskit häda. Samuti isastel mõõgul ja mollil kah ei ole miskit olnud. Ja on veel paar kes tunduvad tugevad.
Emane mõõksaba ajab aga soomust (vahepeal tundus, et pea ja suukandis oli õrn valge sametine kate aga sel juhul väga õrn).
Ja lugedes siin äsja ühte teemat kus kaladel oli justkui loor lõpustevahelt väljas, siis sama asi on kahel mõõksabal.Ise mõtlen, et äkki on miski haigus veel akvas peale nende halbade bakterite. Või milles võik asi olla, et nad ei parane?
Kas põhjustab veel miski muud sorti haigus uimede lõheńemist?
Lisan ka imeliku loori ja soomustega mööksaba:
http://pilt.delfi.ee/my_picture/2416887/
http://pilt.delfi.ee/my_picture/2416889/ ja kas siin tundub ta nina ok olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 01, 2008 12:11 
Guru
Kasutaja avatar

m6istlik on ravimitega pausi pidada, liiga palju ei ole ka hea. lihtsalt nii pikalt erinevate ravimitega ravides saab kalade maks l6puks niipalju kahjustada, et l2hevad juba selle t6ttu kalataevasse. oota-vaata, mis saab. v6imalik, et uimede l6henemine on lihtsalt sellest tingitud, et antibakteriaalsed ravimid on kalade normaalse mikrofloora h2vitanud. niikaua, kui ei ole l6henenud uimedel valgeid rante, ei vaja need otseselt ravi.

peale s8ega filtreerimist nitivec v6i muud pudelibakterid vette, vitamiinide andmist j2tka.

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver