foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 29 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 01, 2007 12:04 
Akvarist

Vee numbrid.
no3- 25
no2- o
GH - 21
KH -3 ja 6 vahel
pH -7,2
temp tavapäraselt 29, praegu 30

Akva algusest (märtsist) saati ühed-samad dekoratsioonid. Loodusest kännud(leotatud , väiksemad keedetud) , punased kivid. Muu kõik poest toodud.
Skalaarid enamasti erinevaid helbeid söÖvad. Suvel tiigist sääsevastseid kahvaga jahtisin neile. Ja viimased kuu aega poe külmutatud ussikesi vahelduseks andnud.
AGA 1 korra sai kah elusaid punaseid usse neile toodud, kõik elukad kugistasid kuni jagus. Ja võimalik, et varsti märkasingi "harju" kalade sooltes :?

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 01, 2007 12:07 
Moderator
Kasutaja avatar

öösorr kirjutas:
AGA 1 korra sai kah elusaid punaseid usse neile toodud, kõik elukad kugistasid kuni jagus. Ja võimalik, et varsti märkasingi "harju" kalade sooltes :?

Kui nii, siis mina küll ootaks eutanaasiaga. Las Maria ütleb täpsemalt, kuid parasiitide vastu peaks siiski rohtu leiduma.
Ma muidugi ei tea haiguste ravist suurt miskit, lihtsalt arvan...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 01, 2007 11:45 
Akvarist

Uhh :-#

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 02, 2007 04:06 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tundub, et tegu paljurakse v2limise parasiidiga. kahjuks ei suuda praegu tuvastada, millega t2pselt tegu, sest selleks peaks kala mikroskoobi all uurima. raviks kasutatakse paljuraksete parasiitide puhul formaliini ehk formaldehyydi 37% vesilahust. ravitakse eraldi anumas, doosiga 1,670 Ul/l 24h jooksul. peale seda alandatakse ravimi konsentratsiooni puhta vee juurdelisamisega 24 h v2ltel poole v6rra ja lastakse seej2rel kalad tagasi p6hiakvaariumisse.

formaliini on m6istlik kysida vet. apteegist ja lasta endale kohe vajalik doos v2lja m66ta. kuna tegu on toksilise ainega, siis ettevaatus k2sitsemisel ei teeks paha. siiski tundub mulle, et m6istlikum on kalad kylmkapimeetodil kalataevasse saata ja teised asukad karantiniseerida ja akvaarium desinfitseerida, sest ma ei saa 100% kindel olla, et tegu on ikka sellega, millega ma arvan tegu olevat. pealegi on formaliinil nii tugev desinfitseerimistoime, et k6rvaltoimeteks on tihti kalade loomuliku mikrofloora h2vimine ja sellest tingitud probleemid.

paljuraksed parasiidid on yldjuhul loodusest akvaariumisse toodud, enamasti levivad looduses karpkalalistel ja satuvad akvaariumisse j6gede/j2rvede 22rest korjatud kivide, k2ndude ja muu n2nniga. seega toonitan veelkord k6igile - k6ik, mis tuleb loodusest, tuleb l2bi keeta. mis potti ei mahu, mahub ahju.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 03:25 
Akvarist

:( oiii
mina ei ole mitte võimeline oma kalakesi niimoodi :( ...

Vabanda, Maria, rumalusi rääkimast... aga kas välimine parasiit ei peaks äkki keha peal olema? Mu skalaaridel ju soole seest punased sirged"asjad" turritavad.
Ja teistel asukatel on tervis täiesti korras...
Ehk on tegemist raske kõhukinnisuse tagajärjega?

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 04:10 
Guru
Kasutaja avatar

v2limiseks parasiidiks loen seda, mis on n2htaval. kuna p2rakuavas ei ole soomuseid, siis sinna on k6ige lihtsam parasiidil kinnituda.

raske k6hukinnisuse korral ujuksid su skalaarid pikk v2ljaheitejunn taga.

mis puutub eutanaasiasse, siis pead arvestama sellega, et looduses toimib looduslik valik - haiged ja n6rgemad pannakse lihtsalt nahka. akvaariumis reguleerib seda valikut suuresti inimene, seega on sinu otsustada, mida teha. v6ib ka mitte midagi teha ja lihtsalt oodata, ehk on m88duv n2htus. ytlesin, et ma ei ole kindel mis see on, sest ma pole varem millegi sellisega kokku puutunud ja ma ei saa ka midagi 8elda, enne kui ma kala ise ei ole n2inud. eelnevas postituses kirjutasin sulle lihtsalt sarnaste symptomitega haiguse ravi raamatust maha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 06:03 
Akvarist

To Maria : ma olengi sulle hirmus tänulik, et viitsid end vaevata võõraste muredega :) . Me kõik siin foorumil oleme!
Lihtsalt ei suuda kohe otsustada, mis ette võtta.

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 06:35 
Akvarist

ümeramees kirjutas:
http://www.awforum.net/angelfish/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3997&SearchTerms=callamanus

vaata, Maria, kas see võiks olla seesama, mis öösorri skalaaril?
Pilti siin ei ole. Trükkisin otsingusse "angelfish anus infection"
Kas on sellest abi?

EDIT:
http://www.aquariacentral.com/forums/sh ... p?t=127611
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/f ... .php?t=733

:idea: Niii, leidsin lehekülje, kus KAHTLASELT tuttavlikud "asjad" skalaaril väljas. (Kudagi sai pilte ka zoomida). Igal juhul tasub proovida(hankida) neid ravimeid enne kurba külmutuskappi ...
http://finarama.com/diseases/camallanus_content.htm

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 11:12 
Guru
Kasutaja avatar

seal lingis antud ravimid sisaldavad sama toimeainet, mille ma sulle siin kenasti lahti seletasin. kuna meie maal neid ravimeid minuteada (levamisoli vist kyll on aga inimeste apteegis ja ma ei tea mis konsentratsiooniga) ei myyda, siis t6in sulle toimeaine konsentratsiooniga v2lja. vahet ei ole, mis nimetust see ravim kannab, oluline on just see toimeaine, mis paljuraksete puhul toimib ja 6ige konsentratsioon, et sa kalu maha ei tapaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 09:02 
Akvarist

Just , just!
Sain ise kah aru et tegemist ühesama problematsiooniga erinevate nurkade alt.
Aga nüüd on lugu nii , et ka ENAMUS discuseid on juba silmaga nähtavalt nakatunud :evil: ...

Leidsin eile loomakliiniku, kus lahkel doktorihärral oli vanast ajast veel Levamisol i varuks. Täna peaks doosi kätte saama.

Loodan väga parimat

P.S ! On`s keegi oma akvat desifitseerinud? Kudamoodi ja mis ainega seda tehakse???

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 19, 2007 12:37 
Akvarist

Lugu ikka veel väga kurvas seisus :cry: .
Teemat siiski veel lukku ei pane.

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 19, 2007 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas see ravi, mis Maria soovitas siis ei aidanud mitte tepski või? Aga süst?
Muide, nendes linkides on lugeda, et see parasiit on visa kaduma ning, et kui kala sureb, siis lahkamisel on näha mitu elus emaslooma(ussi)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 27, 2007 02:14 
Akvarist

Ravim toimib. Skalaaride peal vähemalt, need siuksed visa hingega, ei hakka kohe pirtsutama kui miskit ei meeldi.

Küll aga on 2 diskust looja karjas ja üks kohe neile järgnemas. Nii õrnakesed teised, ei kannata tundigi ravivannis kümblemist :( :( . Koolevad koos ussidega :evil:
Ja 2 veel end tervena tundvat diskust on riigipöörde korraldanud ja AHISTAVAD tervet akvat, niiet kõik stressavad ja surevad ilma usside abitagi ä.
Lihtsalt KOHUTAVAD kalad! Affid siuksed(või siis ahvenad)!!!!

Hetkel niiiii nördinud, et tahaks üldse käega lüüa oma kalaarmastusele!

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 11, 2008 03:46 
Akvarist

Teema lukku.

1 albiino ants
4 õunatigu
1 konnalonni

Üles