foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Skalaaridel on seljauim kuidagi liiga keha ligi, internetist nähtavatelt piltidelt on näha, et see peaks ikka püsti olema.

Taustaks:
Kuna vesi oli juba mõnda aega kahtlaselt sogane, sifoonisin eile põhja ja vahetasin vett ca 10-15 %. esialgu sai pandud liiga külm vesi üks sorts. siis soojendasin veidi vett ja temperatuur kokkuvõttes ei kõikunud. kui siis 1 kraad. Söögi vastu pole ka erilist huvi neil 2 päeva olnud. Muidu siplesid hommikul tule põlema pannes kõik nurgas söögioote põnevuses. Kas on mõni haigus või näen tonti. Haiguste nimekirjas, mis foorumi alguses lugeda saab, ei leidnud vihjet.

Veetestid olid koledad - tegin testi enne vee vahetust ja põhja puhastamist.
Toon välja kohustuslikud näitajad:

1. akvaariumi mahutavus liitrites - Juwel 54 l
2. akvaariumis olevad seadmed - filter, soojenduspulk, lisa-CO2
3. veevahetus - eile ca 15%. Muidu iga nädal pühapäeviti. kuigi jah 1 nädalavahetus jäi küll hiljuti vahele.
4. Temp 25 kraadi, PH - üle 8,4!, KH - üle 20, NO3 -50
Lisasin eile hommikul ja õhtul (müüja soovitusel) 2 korgitäit sera PH minust.PH ei ole muutunud.
5. kalade kooslus - 5 kirssbarbust, 2 skalaari, 1 õunatigu, 2 ancistrust. enne oli 2 tigu. 1 õunatigu ronis akvast välja hiljuti ja kukkus koja katki. kahjuks ei märkanud seda kohe.

Söödan iga hommik (võimalik, et veidi palju, sest ikka vajub miskit ka põhja). Kuna algusest saadik oli kaladel kõhikinnisus, on kalad saanud rohkem külmutatud ussikesi kui helbetoitu.

Jään vastust ootama ja tänan ette

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 29, 2007 12:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
no3 on kriitilisel piiril, mis ei ole nii v2ikese akvaariumi ja nii suure kalade hulga puhul mingi ime. ph on l2bi puhverdusv6ime seotud kh-ga, seega, kui ph minus ei m6ju, siis on ehk kh liiga k6rge ja ei lase ph-l langeda. no3 ei tohiks olla yle 10mg/l.
kuna nii v2ikeses akvaariumis on iga pisemgi liigutus 8kosysteemi k6va k6igutamine, siis v6ib uskuda, et nii vahelej22nud korrap2rane veevahetus, kui nyyd tagantj2rgi veevahetus on pannud kaladele korraliku p6ntsu. uimede kehaligi hoidmine on 1 esimesi ohum2rke, et vee kvaliteediga on midagi v2ga pahasti.

alustaks no3 langetamisest. selleks veevahetused 5L iga 3 p2eva tagant (sifooniga p6hjast, mitte kopsikuga pinnalt, eksole) + sera nintrivec (sain aru, oled sera toodete kasutaja?) igal veevahetusel, 1. kord t2isdoos terve akvaariumi peale, 2. kord pool doosi ja edasi vastavalt juurdelisatava puhta vee hulgale. seda niikaua, kuni no3 on 10-15mg/L peale.

paralleelselt hakka otsima v2hemalt skalaarile uut kodu, sest 54 on tema jaoks v2ga v2ike. v6rdluseks toon paralleeli, kus 3-liikmeline pere peab elama 2-ruuduses k2imlas, seal s88ma, magama ja peretylisid lahendama. teine variant on muidugi endale suurem akvaarium soetada. altpoolt myygi alafoorumist v6id p2ris asjalikke pakkumisi saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 29, 2007 12:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei ole veel kuigi pikajaliste kogemusega akvarist, aga esimesena torkab silma see, et su akvaariumis on selle suurust arvesse võttes liiga palju kodanikke. Selline hulk kalu nii väikeses akvaariumis, eriti arvestades seda, et skalaarid kasvavad üsna-üsna suureks, tekitab kindlasti stressi, mis on omakorda tervist nõrgestavaks faktoriks. Kindlasti lâheb ka vesi tavalisest kiiremini "mustaks".

Teisena jäi mulle silma kõrge pH ja väga kare vesi. CO2 peaks idee poolest neid näite vähendama, aga tundub, et su akvaariumis ei vähenda. Miks sa üldse CO2 kasutad - kas taimi on nii palju? (Kui on, siis ei suuda ma ette kujutada, kuhu kalad veel mahuvad ujuma ;))
Igatahes vajavad skalaarid edukaks elamiseks märksa pehmemat vett. pH peab olema vähemalt alla 7,5, parem on isegi neutraalse e 7,0 lähedal olev väärtus.
Mul on endal ka originaalvesi väga kõrge pH ja karedusega, aga saan pH-d väga edukalt 7,2 juures hoida sellega, et panin valge filtri vahele kotikese turbaga (SERA toode). Turba eeliseks on suur ohutus, sest mingeid drastilisi äkilisi muutusi ei toimu - kalas saavad mõõdukalt vähenevate pH ja KH väärtustega turvaliselt kohaneda.

Parandagu mind teadlikumad inimesed, aga minu meelest Sera pH minus ei toimi, kui KH-d enne alla ei saa.

Kindlasti on kalade haigustega hästi kursis olevatele inimestele abiks piltide nägemine. Katsu mõned fotod teha ja üles riputada.

Tegelikult tahaksin hirmsasti soovitada ka seda, et annaksid skalaarid kellelegi suurema akvaariumi omanikule. Nii oleksid nemad õnnelikumad ja sinu akvaariumis oleks väiksem üleasustus , mis muudaks ka akvaariumi hooldamise ja veenäitajate normis hoidmise palju kergemaks.

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 29, 2007 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh, tegutsen!

E.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]