foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Molly kuivab kokku?
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 04, 2007 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin siin enam vähem kõik need 400+ teemat läbi ja täpselt ma aru ei saanudki, mis mu mollyl häda võiks olla. Üritasin ka otsinguga erinevate sõnade abil midagi ligilähedast leida, aga ilma erilise tulemuseta.

Ühesõnaga- eile õhtust saadik on üks molly selline apaatne. Eile avastasin ta ühe suurema kivi tagant põhjast. Lülitasin selle mullikardina välja, siis hakkas ujuma. Tundub, et kalakesel tugevad kordinatsiooni häired. Küll ujub külg ees, siis otse ja siis teise küljega. No jah...ujumiseks seda ei nimetakski. Nagu vihmauss vingerdab rohkem.... :? Uimed on siis järgmised: selja uim vastu selga kokku tõmbunud, külje uimeid liigutab vähe. Saba ots kuidagi heledamaks läinud. Ei ole neid valgeid täppe, millest siin ohtralt lugeda võis. Hoopis selles mõttes heledam, et hakkaks nagu albiinoks muutuma alustades sabast... :-k Silmad hägused ega punnis ei ole, soomused ei narmenda. Aga ta on oma suuruselt poole väiksemaks jäänud :?: Üle keha oleks nagu kortsus....(ei oska täpselt kirjeldada... :cry: )Tegemist isase mollyga. Nüüd siis vaatan, et see osa, mille järgi sugu määratakse, oleks nagu tugevalt paistes teise molliga võrreldes (kokku ongi 2 isast mollyt-ühel siis midagi viga) Ise siin kipun arvama loetu põhjal, et äkki see soolte haigus, millega kõht sisse tõmbub...no kõht siiski ei ole sisse tõmbund-vähemalt mulle tundub, et ei ole.

Vist sai enam vähem ära kirjeldatud, mis mureks. Nüüd siis aga veidi informatsiooni ka:
Akvaarium 85l.
Elanikeks: 2 mollyt, 2 mõõksaba, 3 gupit, 2 terneetsiat, 2 guraamit, ja 3 antsu.
Vett vahetan 1x nädalas ja kuskil 15-20%
Vee parameetritest ei tea midagi-Paides neid ei müüda lihtsalt ja pealinna ennem ei satu, kui alles kokkutulekul.
...AGA üritan mõne tuttava ära rääkida, kes oleks nõus kuskilt poest läbi hüppama ja ostma...

Njah...jutt sai pikk ja omamoodi segane, aga vast keegi teist tajub ära, millega tegu ja siis oskab ka tõhusat ravi soovitada, et saaks ravimid ka tellida juba, kui testide tellimiseks läheb.

Ja no ei saa ma nende piltide tegemisega hakkama-kül üritasin igasuguseis võtteid kasutada-pilt ikka alla igasugust arvestust ja tagatipuks ei lase siia panna, kuna mõõtmetelt ei sobi.... :evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 10:41 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
sooleinfektsioon jah ilmselt p6hjus. sellises staadiumis, kui kala juba vingerdab, ei anna suurt midagi teha. v6id proovida sera bactotabsi tablette v6i m6nd muud sisemiste bakterhaiguste vastast ravimit, kala ravi sellisel juhul eraldi anumas, kui teistel symptomeid ei ole - nii s22stad akvaariumi 8kosysteemi suuremast p6ntsust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2007 12:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei hakanud uut teemat tegema, aga meid vist uus häda tabanud. Mollyle tegin sügavkülmas eutanaasia, kuna ta lõpuks ei suutnud enam isegi põhjast ülesse ujuda :cry: Aga nüüd vist mannatera tõbi meie majas. Need 2 guraamit, mille mõned nädalad tagasi kohalikust poest ostsin....eile vaatan, et ühel guraamil sabapeal selline valkjas täpp. Veidi vesivilli moodi nagu. No ise arvan, et on see mannatera häda...sellest nii palju loetud, kui molly haigust üritasin tuvastada... Kuna eile õhtul alles avastasin, siis alustasin esimese robinaga nendest soolavannidest. Õnneks kodus ikka kurkidest oli jäänud jämesoola. Leidsin siit ka doseerimisjuhise. Tegin siis sedasi, et 1l vett =1 tl. soola. Sellise vahekorra oli keegi kirjutanud. Täna siis kihutasin kohaliku vet.apteeki. Sain sealt selle Sera Costapuri. Jube sinine värk...käed määris ka ära, kui mekkisin teda keele otsaga :roll: (peab ju järgi maitsma, mida sinna panna plaanin) Aga tahtsin ennem küsida, et kas peaksin neid soolavanne kauem, kui ühe päeva tegema, või piisab sellest, et teen täna siis veevahetuse (kui palju peaks ära vahetama eilsest soolamisest??)ja siis hakkan selle Sera Cost. pihta? Kas vahepeal peaks akva selle aktiivsöega läbi ka filtreerima?? Noh, et enne seda, kui hakkan sinist ravimit manustama?Lugesin karbi pealt, et annused ravimile on 22tilka= 40l. akva jaoks. Et mina siis peaks nagu 46 tilka panema, kuna akva 85l.???

No jah...mul kohe õnnestub pikad ja segased jutud kirjutada, aga loodan, et keegi sai aru, mida juba teinud olen ja mida teha plaanin ja siis omapoolse hinnangu annab, et kas sajadekäik õige, või panen kardinaalselt puusse..... :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2007 01:17 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
soolavanne tehakse yldjuhul eraldi anumas. konservivariant on kyll ka m6nes koolkonnas kasutusel aga mina seda ei propageeri - liiga palju jama. yhes6naga: ravimit 2ra pane enne, kui sa oled soola konsentratsiooni suutnud langetada alla 50% esialgsest. korraga vahetad 10% vett ja nii v6id teha iga 2 p2eva tagant. suuremas koguses vahetamine on haigetele kaladele liiga suur stress. vesivillilaadsed t2pid ei ole ichthyophthirius. ichi symptomiteks on mannaterasarnased selgepiirilised t2pid. ilmselt on siin guraamidega miski suurem puhang, sest loen siin juba mitmendast teemast samade symptomitega h2da. uurin natuke asja ja siis vastan pikemalt mida ette v6tta. seniks head veevahetust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2007 01:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei noh......seda ma arvasin, et ma ikka midagi ära rihin kuskilt.....hakkan siis jupikaupa vett vahetama. Vähemalt selles olen osav.... :roll:

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver