foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Aug 31, 2007 09:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere! Vabandan juba ette ära kui väga rumal küsimus. Nimelt tahaksin endale pisikest akvaariumit, kuhu paneksin ühe kala. Aga küsimus siis selline et kas ma saan hakkama ka ilma pumbata? Et ostan poest ühe ümmarguse läbipaistva poti, lasen kraanist vett sisse ja panen kala sinna või on vaja veel midagi teha? Ja mis kala sellistes tingimustes kõige paremini elab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 31, 2007 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ümar mull on kalade piinamisex... arvan et sai ole nii julm st loodan vähemalt...
osta ikki korralik kandiline kast kus on olemas ka pump v vähemalt õhutaja...

minu pakkumine
/404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 31, 2007 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma paraku ei mõista miks alati topitakse seda mullitajat igale poole - tegelikkuses filtri poolt ringi aetav veepind viib vette rohkem hapnikku kui mullitaja ning tekitab ka vähem müra. Loomulikult saab läbi ka ilma mullitaja ja filtrita, tuleb lihtsalt valida selleks sobivad elanikud. Ümmarguse akvaariumi mõte pole küll suurem asi, mull sobib paremini kurkide soolamiseks kui akvaariumiks. ;) Kui ei taha tavalist "kasti" siis on olemas ntx ka kuusnurksed akvad. Aga kala valikuga on tiba keerulisem, pisikesed kalad kipuvad enamasti olema parvekalad ning parve jaoks pisike akva hästi ei sobi- vaja oleks muidugi täpsustada kui pisike on pisike. Betta Splendens (tapluskala) vast sobiks (talle pole filtrit vaja, seisev vesi, rahu ja vaikus sobib talle hästi), Colisa lalia ehk kah kuidagi , samuti Colisa sota (aka Colisa chuna) (ka neile sobib seisev vesi). Need kalad tahaks elustaimedega (sealhulgas pinnal ujuvatega) akvat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 02, 2007 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui ikka asjast üldse midagi ei tea, oleks alustuseks ehk gupid mõistlik valik. Ilusa välimusega, odavad ja tingimuste suhtes väga leplikud. Kui teedki midagi valesti ei anna kohe otsi.

Kui taimi piisavalt pole õhutamisest lugugi aga filter võiks ikka olla vees hõljuva soga kinnipüüdmiseks. Need ei maksa üle mõistuse palju, 100 krooni ringis ja mullitab ka. Sellest aparaadist mis lihtsalt mulle puhub pole midagi eriti kasu.

Muidugi selline asi ka, et mida suurem akva, seda lihtsam on hooldada. Pisikesega on vaeva kordades rohkem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 02, 2007 11:59 
Moderator
Kasutaja avatar

No kui küsitakse üksikut kala siis pole gupi kindlasti sobiv valik, gupid pole küll otseselt parvekalad kuid üksi pidamiseks pole ka sobivad.
See on aga loomulikult tõsi et pisikese akvaga on pisut keerulisem alustada, samas midagi kohutavat kah pole. Ning kui on väike akva tapluskalaga siis tõenäöliselt filter tekitab probleeme ning rikub veidi ka üldmuljet. See võib tunduda ehk harjumatu kuid tõesti on kalu kes eelistavad seisvat vett ning tugev veevool tekitab neis stressi.
Märksa ohutum ja ehk ka huvitavam on vast alustada suurema akvaga kus ka elanikke rohkem ning ka filter ja soojendi komplektis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 03, 2007 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellist ümmargust ma siiski enam ei taha. Aga äkki keego oskaks soovitada, kust ma saaksin odava kuskil 60l akva? Olen juba vastanud mitmetesse teemadesse, kus akvat müüakse kuid pole veel vastust saanud. Saab äkki keegi aidata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 03, 2007 06:55 
Administraator
Kasutaja avatar

Ega odavat ja koguni tasuta kraami ei jätku kauaks ja siin mängib rolli kiirus. Akvaariumi pakkujale vasta kindlasti privaatsõnumiga, mitte foorumis. Aga nagu akva asjanduses ikka - kannatust ja pikka meelt, siis laabub kõik meelepärases suunas 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 03, 2007 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks ma siiski pean ostma endale midagi. Leidsin ühe akva, mis hakkas huvi pakkuma. Mis te sellest akvast arvate, kas see võib olla hea: http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=207 (Aquastar 60, 54 liitrit)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 03, 2007 10:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Eks palju sõltub maitsest ja rahakotist. Kahjuks pole kalapoodidel kombeks hindu netti välja välja panna (juba leitud Kalakese ja Tartu mnt. poe lehed on eranditeks). Sinu asemel teeksin tuuri Tallinna kalapoodides - nii võimalike disainivariantidega kui hindadega tutvumiseks. Kindlasti käiks Mulla tn. poes, juba mainitud Tartu mnt. poes, Lauteris ja Sõpruse pst. poes, Kalakeses kah muidugi. Viitsimise korral võid ka Kadrioru meistrite juurest läbi astuda, nad teevad akvasid just soovikohaste mõõtude järgi, pakuvad ka kõike juurdekuuluvat ning üsna konkurentsivõimeliste hindadega.
Update - unustasin et oled Pärnust, ehk on sealgi mõni pood kus saab asju näha. Suurte tegijate (Juwel, MP jms.) valmisakvade puhul on vaid hinnavahe eri kohtadest ostes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 03, 2007 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
tommilak pärnust saad vaadata tln-mntl jõeäärsest poest ( Leigiv Oü oli vist)ja ka lepakaubamajast seal on suht suur valik valmis akvasid...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 04, 2007 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Leidsin endale ühe kasutatud akvaariumi. 94l ja mõõtudeks on pikkus 77 cm, laius 35 cm, kõrgus 35 cm. Klaasid on tehtud plastikust. Tahaksin teada, et mis on plastikust klaasi plussideks ja miinusteks. Kas see peab ikka vee survele vastu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 04, 2007 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Konkreetselt sellist akvat omamata kuid materjali omadusi natuke tundes pakun, et plastikakva on tundlik kriimustuste suhtes. Seega ettevaatust "klaase" puhastades. Vastupidavus vee survele on minu meelest sama hea või paremgi kui klaasil. Plastik lubab rohkem paindumist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 05, 2007 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Leidsin siis endale lõpuks akvaariumi: 96l ja mõõtudeks 80x30x40 cm. Ma mõtlesin siis vaikselt hakata juba asju kokku ostma. Tahaksin teada, et kas kaks 24W pirni pikkusega 55cm on piisav, et valgustada seda akvaariumit? Et see oleks sobiv nii taimedele kui ka minule et mul oleks parem vaadata. Ja veel üks küsmius: milleks kasutatakse ballaste? Ma teen enda akvale valgustuse ise ja kas ka see asi tuleb osta?

Need asjad ma telliksin netis olevast e-poest mille nimi on vist Discus On-Line (www.discus.ee). Kas keegi on veel sealt tellinud ja kas on rahule jäänud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 05, 2007 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Oli vist nii, et tavaliselt nõutakse 0,5W (elektrilist võimsust,seda mis toru peale trükitud) liitri vee kohta?
Luminofoortorud töötavad 220V pealt aga ainult läbi süüteseadme ehk ballasti. Neid on (elektro-)mehhaanilisi mis kuumenevad ja urisevad eriti ebameeldivalt aga on ka elektroonseid. Viimased on eelistatavad. Pealke muu ei vilgu nende tekitatud valgus (lülitussagedus on üle 30 kHz tavalise 100 Hz asemel).
Ühele elektroonsele ballastile saab järgi ühendada 1 või mitu toru, sültub konkreetsest isendist.
Ballaste on ka dimmitavaid aga reguleerimise alguse osas tekib neil kõigil suurem või väiksem hüpe sest lahenduse süttimine torus ei ole sujuvalt reguleeritav.
Torusid on erineva spektriga ja valgustemperatuuriga. On kallid spets akva torud aga ka tavalised sobivad.
Torudel on erinevad diameetrid. Peenemad on nn. T5 aga on ka jämedamaid (T8) torusid.
Üks vastava staffi müüjatest Eestis on MEgaluumen.
Effex müüb vist kah. Vist seepärast et vähermasti Kadaka tee poes on klient müüjatele ainult tülikas segaja. Viimati kui tuttav seal käis, visati lihtsalt uksest välja - me jaemüügiga ei tegele. Paha päev või on tõesti nii, mine võta kinni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 05, 2007 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga äkki keegi teab kus poes kõik need esemed on kõige soodsamad?

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver