foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 02, 2007 01:46 
Akvarist

Ees esimene veevahetus ja akvaariumi puhastus.
Kas olen õigesti aru saanud, et umbes 20% vett võtan akvaariumi põhjast, korjan ära lahtised taimelehed ja valan uue vee peale?
Kas kalad pean akvaariumist ära korjama selleks ajaks? Kui tihti pean põhjakruusa pesema?
Tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 02, 2007 08:03 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kruusa sifoonitakse(võiks korra kuus teha), selleks on vaja sifooni, mille külge paned vooliku, et vesi saaks ämbrisse voolata, samal ajal torkad sifooni pinnasesse ja uuesti välja - kivid/kruus/liiv vajub põhja tagasi, aga vesi koos mustusega(mis on kergem) voolab ämbrisse. Vaata ka lingil antud pilti eetekujutuse saamiseks:

http://www.marinedepot.com/aquarium_mai ... sp?CartId=

http://cichlidresearch.com/gifs/simplea ... C_4803.jpg

http://www.sera.de/index.php?id=102&L=1

Sellel lingil on video, kus samuti on näha pisut pinnase puhastamist:
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=9
Ja veel üks:

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=3

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 01, 2016 05:02 
Akvarist

Tere.....
Mul kodus hiigelsuur akvaarium ja ise ma seda kohe kindlasti ei saa puhastada. Seega on mul käinud erinevad puhastusfirmad akvaariumit puhastamas ja senini olen kõige rohkem jäänud rahule ühe firmaga puhastus-axr =D>

Panen siia ka firma aadressi juhul kui abi vaja

http://www.puhastus-axr.ee

Kõikke paremat.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 03, 2016 12:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Malle, päris huvitav oleks teada, kui suur Su hiigel suur akva on? Mitusada liitrit?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 03, 2016 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Petsi jutule lisaksin, et akva põhja peaks ikkagi sifoonima vastavalt vajadusele. Ühest korrast kuus võib väheseks jääda. Mina oma akvades sifoonin regulaarselt igal pühapäeval. Ja seda sodi sealt põhjast ikka tuleb. Kõige rohkem sodi tuleb mul antsistruste akvaariumist.

Ma soovitaks ikka akvas vee vahetust tehes alguses natuke sonkida kruusa sifooniga. Kui sodi ei tule, siis sobib hästi vaid vee värskendus.

Selleks, et pikemalt rääkida oleks hea teada Sinu akva suurust ja kalade kogust. Paljugi oleneb akva suurusest ja kalade arvust ning ka nende sordist. Kuldkalad on suured sodijad ja ka antsistrused. Mul viimasega päris tegu kohe.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 03, 2016 08:45 
Akvarist

Malle Kuusk kirjutas:
Tere.....
Mul kodus hiigelsuur akvaarium ja ise ma seda kohe kindlasti ei saa puhastada. Seega on mul käinud erinevad puhastusfirmad akvaariumit puhastamas ja senini olen kõige rohkem jäänud rahule ühe firmaga puhastus-axr =D>

Panen siia ka firma aadressi juhul kui abi vaja

http://www.puhastus-axr.ee

Kõikke paremat.

Tegemist reklaamiga, igivana teema üles kaevatud ja viide üldkoristusfirmale, mille kodulehte
vaadates kuskilt akvaariumi hooldus teenust ei paistnud.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 03, 2016 11:17 
Akvarist

Pildid: 6
huvitav kas tegemist on botiga või tõesti viitsib keegi foorumi kasutaja registreerida, et sellist reklaami teha :d krt inimbot!

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 05, 2016 09:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Bottidele ja lihtsalt reklaamijatele meenutan: meil on ju rubriik "poed ja teenused".
Ma ise ka ei suuda ette kujutada, kui suur peab olema kodune akva et mitte jõuda teda puhastada. 4000 l ehk? Aga see juba ei mahu enamikku kodudesse ära kah...

Jätsin meelega tolle postituse kustutamata. Kõik saavad vaadata ja antud firma kohta järeldusi teha...

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 21, 2016 06:23 
Akvarist

Pildid: 1
Mõni algaja akvarist või ka potentsiaalne tulevane akvarist võib foorumit lugedes päris ära ehmuda , et nii tihti peab niipalju vett vahetama ja sifoonima ja hirmsasti mässama akvaariumitega.

Lisan siia oma kogemuse kui lubate ja ütlen kohe ära ,et nii on minul ega pruugi olla mitte kellelgi teisel , iga akva on erinev.

Viimased pool aastat on mu 110l mõõtmetega akva olnud ülerahvastatud , põhja ei ole selle aja jooksul sifooninud , vett vahetan vähem kui 20% nädalas. Esiklaasi ei ole puhastanud vähemalt 2 kuud , pole vajadust. On 4 taime , rohkem ei mahu, fan3 filter , led valgustus 9 tundi päevas. Ei lisa väetisi , konditsioneere vms. Et siis kokkuvõtteks paigaldage võimas filter , õige valgustus , leidke sellised taimed mis tahavad teie akvas elada ja ärge mässake niipalju hooldamistoimingutega.

PS. Kasvatan vähenõudlikumaid liike , nõudlike liikidega ilmselgelt nii ei saaks toimida.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 22, 2016 01:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Joker - nagu kirjutasid nii ka tõesti on - iga akva on erinev. Mul on neid ka kodus mitu ja needki on omavahel väga erinevad. Ja paugust Sinu moodi talitama hakata ka vast ei saa. Igal ühel omad probleemid ja eks me püüa jõudumööda abi- ja nõuküsijaid aidata. Vastavalt siis nende probleemidele. Ja iga nädal natuke põhja sifoonida ei ole ka just üle mõistuse palju, kui seda ikka tõesti vaja teha on. Ja kui on hullem probleem tuleb vett kas või iga päev vahetada, kuniks murest lahti saadud.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 22, 2016 11:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
.....põhja ei ole selle aja jooksul sifooninud , vett vahetan vähem kui 20% nädalas. Esiklaasi ei ole puhastanud vähemalt 2 kuud , pole vajadust. On 4 taime , rohkem ei mahu, fan3 filter , led valgustus 9 tundi päevas. Ei lisa väetisi , konditsioneere vms.
-- :!: Kokkuvõtteks:
Jah, kui akvas on saavutatud tasakaal nii valguse, kalade, taimede, vee temp, vesi ringleb, iga nädal veidi veevahetust - jah see on täiesti reaalne- hakkama saada ilma sifoonimise ja keemiata - aga kordan - see kõik tuleneb ikka kogemustest ja oskusest komplekteerida selline mini ökosüsteem mis toimib....-ehk saab nn. ise hakkama :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2016 09:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Just, bardatulus, sellise tasakaalustatud akvani jõudmine vajab aega ja kogemusi. Enamasti on siin grupis hädalised just alustajad ja eesmärk on neid järje peale aidata. Kui teema algataja küsib, kas kalad on vaja koristamise ajaks välja korjata, siis on ilmselgelt tegu algajaga ja ei saa soovitada, et ta oma akvas toimiks Jokeri järgi. See kõik tuleb kunagi hiljem, kui kogemusi rohkem.

Üks asi muidugi on Jokeri jutus tõde - korralik filter ja võimalusel välisfilter. Ja mida suurem akvaarium, seda kergem.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Sept 23, 2016 09:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Duenna, kui suur Su akvaarium üldse on? Ja üldse, mis filter ja mis tehnika ja mis valgustus?

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver