foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 25, 2007 02:40 
Akvarist

Oleks selline küsimus, et kas juvel 240 stardikomplekti valgustusest jagub kui on lisatud foolium reflektoriks või oleks mõistlik paremad lambid hankida. Erilist taimekasvatust ei toimu aga sooviks ju ikka, et need mis on, end hästi tunneksid.. :P
Ja siis veel -kuna peaks esimst korda seda sisefiltrit puhastama ja kui sageli üldse puhastate 240-e filtreid. Juhendi järgi peaks seda minu meelest liiga sageli tegema. Akvaarium on nüüd koos kaladega 2 ndl toiminud.
Ja palun ärge hakake tänitama, et neist teemadest juttu olnud kuipalju..otsisin aga oma küsimustele vastust ei saanud. :oops:
Kes viitsib-see vastab
Päikest
Kadi

*** Tõstsin teema ümber kuna mingeid nippe ja nõuandeid siin ju teistele ei jagatud *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 25, 2007 04:38 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks see algne valgustus niruks jääb, aga anubiast ja vallisneriat annab kasvatada küll. Juwelile ei ole keeruline lisa valgusteid paigaldada, et soovituslik 0,5W/l ja üle kätte saada. Reflektoreid soovitaks ikka originaale, mitte lihtsalt fooliumteipi mille peegeldusomadused suht küsitavad on.
Sisefiltrit puhastasin mina keskmiselt paar korda kuus, vahest ka ainult korra kui eriti laisk olin. Nüüd soetasin välisfiltri ja mure murtud, filtrit vaja puhastada kord kolme-nelja kuu jooksul. Soovitan soojalt, samas saad sellest koledast mustast filtrikopsikust seal akva nurgas lahti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 26, 2007 12:13 
Akvarist

Tänud vastamise eest.
Mul hetkel raskusi välisfiltri paigutamisega. Isegi olemas see aparaat aga panna pole kusagile......
Mõtlesin seda, et akva nüüd 2 ndl kaladega koos töötanud, et kas siis nüüd oleks juba paras aeg filtrit puhastada, või on bakteritele veel vara?
Valgustusega siis mõtlen midagi välja..sest karta on, et minust lampide juurdemonteerijat ei ole..... :roll:

Üles
 Teema pealkiri: 240l akva
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 26, 2007 01:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Ära seda valguse lisamist karda. Mul on täpselt sama komplekt ja lisavalgustus pandud. Poest küsid lihtsalt kas JuwelRio 240 lisavalgustust on (maksab küll üle tuhande) aga seal pole muud, kui pane aga akva peale. On teine täpselt samasugune, kui seal juba ostes oli. Ainult kaaned tuleb lasta kellelgi väiksemaks lõigata. Ainus probleem on, et kogu akva pealne on siis lampe täis ja käsi enam ilma lampe kõrvale tõstmata akvasse ei mahu. Muud keerukat pole midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2007 09:26 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Heiti kirjutas:
Reflektoreid soovitaks ikka originaale, mitte lihtsalt fooliumteipi mille peegeldusomadused suht küsitavad on.

Tavalist küpsetusfooliumi tuleb kasutada, mitte fooliumteipi! kui vaatate seda lähemalt siis üks pool on fooliumil matt ja teine läikiv. Seda siis teatud kokanduseesmärkidel. Läikiv pool tuleb panna peegeldama - st matt pool vastu kaant ja liimimiseks tavaline Super Attack. tõmbad lihtsalt liimitriibud peale ja kaane külge, ei ole vaja kogu pinda katta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 28, 2007 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mina kasutasin ka tavalist küpsetusfooliumit

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis