foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 26, 2007 12:36 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mär 15, 2007 01:30
Postitusi: 15
Asukoht: tallinn,pelgulinn
ostsin juveeli 100liitrise akvaariumi,eheimi pumba,mullitaja,soojendaja,kruusa,mõned õhukesed maltsad ja nö käivitasin selle kupatuse.nädala pärast ei pidanud vastu ja tõin kaks kuldkala Mulla tn poest.üldse kõik selle ilu ostsin Mullast-sümpaatne ja puhas,ainult ei osanud öelda mis soost kullakesed on.kõik oli nii ilus ja puhas et söö või iseja mu õnnel polnud otsa ega äärt.see oli märtsi esimesel nädalal. :D kalad lubas müüja koos poeveega akv-sse valada mida ma ka tegin.vist valesti.Mu mured algasid järgmisel päeval kui kuldkalad kündsid akva üles ja tirisid õhemad maltsad välja.neid üritasin mitu päeva tagasi istutada-nii 2-3 tutsakat.panin veel mõned rusikasuurused kivid-keetsin läbi ja paar väikest ja üks suurem teokarp(äkki ei ole vaja?)kaladel isu hea jasöödan spetstoiduga-kudkalade helbed.18märts kingiti mulle kolm põhjakoristaja maimu-ka valati vette tükkis täiega.ja anti NOVO tabsöök.
nädal tagasi läksin poodi ja tõin 5 sellist taime mida kuldkalad ei sööks-lehed näevad välja nagu tavalised lõikeheina lehed.poes roogiti neid mu oma silma all -kraabiti mädand lehti välja(sain allahindlusega-ainult500.-)

jutt ei mahtunud ära-jätkan-ühesõnaga-mu taimed -ainult lõikeheina meenutavad-on paari päevaga muutunud sellisteks nagu oleks neile mulda peale raputatud-ma ei tea kas tõmmata nad välja? :oops: teised taimed on küll pisut välja veninud aga haigustunnusteta-on sellised õrnemad ja maitsevad kaladele .veel on taimed-2tk -lehed pealt rohelisedja leheteine pool lillakas-kipuvad keerdu tõmbama...ja siis ühel kuldkalal on ilmunud sabale pruunikas laik...ühesõnaga-helistasin veitsenbergi poodi ja leppisin kaanega seonduva kokku-lisavalgus taimedele ja ventilaatori aga olemasolevad-kas tõmmata välja ja mis on kuldkalaga :?:ma enam-vähem tean oma vigasid-vähene valgus ja kiired manõõvrid,aga äkki on mingit rohtu selle kõige vastu?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 26, 2007 10:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Esiteks ei hakka taimed üldse kuigi kiiresti kasvama, vajavad aega kohanemiseks. Asja raskendavad kuldkalad oma kündmisega.
Taimedele on oluline valgustus ja muidugi ka toitained. Valgustuse kohalt ei saanudki aru - on Sul seda üldse? Kui ei, siis pole mõtet imestada. Öeldakse, et vaja on vähemasti 0,5W/l.
Üldist rohtu kõigi hädade vastu ei ole olemas, prooviks ükshaaval hakkama saada :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 27, 2007 12:30 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Mär 15, 2007 01:30
Postitusi: 15
Asukoht: tallinn,pelgulinn
[quote="Felch"]Esiteks ei hakka taimed üldse kuigi kiiresti kasvama, vajavad aega kohanemiseks. Asja raskendavad kuldkalad oma kündmisega.
Taimedele on oluline valgustus ja muidugi ka toitained. Valgustuse kohalt ei saanudki aru - on Sul seda üldse? Kui ei, siis pole mõtet imestada. Öeldakse, et vaja on vähemasti 0,5W/l.
Üldist rohtu kõigi hädade vastu ei ole olemas, prooviks ükshaaval hakkama saada :)[/quote]
VALGUS ON MUL OLEMAS AGA VIST VÄHE -VIISIN OMA KAANE KADRIORGU TEGEMISELE .MIDA MUL EI OLE JA MIDA MULLE POEST MISKIPÄRAST EI SOOVITATUD ON CO2.SELLEPÄRAST MU TAIMED MUSTAKS LÄKSIDKI[u]
[/u]


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver