foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Dets 22, 2006 03:09 
Akvarist

Olen juba üsna vana akvaariumipidaja, kuid paljuski vanakooli mees ning mitmed teadmised on ka ununenud.

Tegin eile oma akvaariumile täieliku reseti. Seoses sellega sooviks teadjamatelt inimestelt soovitusi ning vastuseid mõningatele küsimustele. Tegemist on siis 200l akvaariumiga. Toimisin siis järgnevalt.

Kõige alla panin plastikrestid, (kunagi olin raamatust lugenud ja pilte vaadanud, et niimoodi tehakse) Ühte otsa läks toru, mis powerheadiga ühendatud. Tsirkulatsioon siis peaks tõmbama põhja alt ja siis toru mööda üles ja ülevalt välja (jube segane lause tuli, ehk saate aru). Selle peale siis kruus. Seoses sellega kohe ka esimene küsimus, milleks selliseid asju tehakse ja miks seda üldse vaja on? Olen kuulnud midagi bakterite kasvupinnast.

Seadmetest läksid akvaariumisse/külge veel filter EHEIM Eco -300l, soojendus ja termomeeter. Filtril lasin ühe öö töötada koos söepadjaga, siis viskasin selle minema kuna lugesin, et pole elustaimedele hea. Veel vahetasin ära valgustorud (sisse läksid JBL Solar Natur ja Solar Tropic).

Samuti istutasin taimed. Kuna mul oli veel alles 3 veterankala (muu hulgas ka üle 6 a vana Trichocaster Leeri, kelle keskmine iga peaks olema 4 a), siis pidin ma kalad veel samal päeval akvaariumi sisse laskma olles sinna lasknud veel JBL Biotopol Plus'i (mingi veekvaliteedi parandaja peaks olema).

Eelnevaga seoses oleks mul järgnevad küsimused:
Kas ma tegin midagi valesti?
Kas jäi midagi tegemata?
Kas võiks teha veel midagi mis oleks taimedele ja kaladele kasulik?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 22, 2006 03:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

kalu küll ei oleks tohtind sisse lasta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 22, 2006 03:24 
Akvarist

Tean, aga ma ei saa neid ju nädalaks ämbrisse jätta...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 23, 2006 10:01 
Akvarist

Tegin veetestid.

Kõik peale GH ja KH on normis. Ilmselt tingitud sellest, et vesi tuleb enda puurkaevust. Tuleb siis leida mingi viis kuidas vee karedus alla viia. Kui kellelgi on mõni lihtne nipp kuidas seda teha, siis kõik soovitused oleks vägagi teretulnud.

Kui midagi paremat välja nuputada ei suuda, siis ilmselt tuleb omale ka kuidagi pöördosmoosi filtrid muretseda. Nägin, et Sõpruse pst poes oli selline asi müügis, ainult et mereakvaariumitele. Kas sellega seoses oskab äkki keegi öelda, et mis vahe on magevee ja mereakvaariumi RO masinal?

Isenesest kalad on väga positiivses tujus, muret aga teeb see, et ehk ei lähe taimed sellise karedusega korralikult kasvama. Andke nõu...

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver