foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 10:14 
Akvarist

Sain sünnipäevaks kena kingi: 20L akvaarium koos 2 gupit, 1 molly, 1 kukeke. Olemas oli ka veefilter, põhjas kiviklibu ja üks elustaim. Öeldi, et kord päevas pean toitma u näputäis kuivtoitu ja kord nädalas vahetama u 1/3 vett. Olengi nii toiminud (ehk siis kalad olnud 2 nädalat) kui täna avastasin, et üks gupi on surnud. Kuna tõesti ei tea midagi eriti akvaariumi kaladest, siis ehk keegi oskaks öelda, mida olen valesti teinud? Olen ise küll üritanud hästi hoolas olla ja nüüd selline hoop..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 10:49 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas kalad tulid koos täidetud akvaariumiga või lasid akvaariumisse alguses hariliku kraanivee? filter töötab ööpäevaringselt või lülitad ööseks välja? kui kiiresti söövad kalad ära etteantud toidukoguse, kas peale toitmist on põhjas näha toidujääke? kõi kõrge on akvaariumivee temperatuur? kas vett vahetades võtad vee lihtsalt pealt ära ja paned uue asemele või sifoonid ka põhja? filtrisisu pesed? mingisuguseid veelisandeid ei kasuta?

ühesõnaga selleks, et midagi arvata, peaks rohkem teadma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 11:18 
Akvarist

Kalad tulid koos täidetud akvaariumiga. Filter töötab ööpäevaringselt. Toidusöömise kiiruses pole kindel, homme hommikul kui annan vaatan ja annan teada. Temperatuur peaks olema u 23 kraadi. Vett olen vaid korra vahetanud ja siis ikka sifooniga. Pärast vee vahetamist lisasin Sera Aquatan, mis mulle akvaariumiga koos kingiti. Õhupump on ka olemas. See laupäev tuleb teine veevahetus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 01:04 
Akvarist

Tundub, et gupi surm tuli kukekese tõttu, kuna ta on ka molly pool saba ära söönud ja üritab igate pidi teda hammustada. Eemaldasin ta akvaariumist. Nüüd ei tea aga mida edasi teha temaga. Miks ta järsku agressiivseks muutus? Või on see tavaline?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 08, 2006 03:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

arvatavasti on/olid teised kalad kukekese jaoks liiga uhke väljanägemisega, pidas neid konkurentideks (st suhteliselt tavaline juhtum) :roll:

Kukekesele ei meeldi teised uhkete uimedega kalad, ta peab neid oma liigi kaaslasteks st konkurentideks ja on valmis surmani võitlema, et neist lahti saada. Kukekese teine nimi ju Siiami tapluskala

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver