jeff01 kirjutas:
Omale meeldiks selline variant: Laius 150cm, kõrgus 50cm ja kolmas mõõt siis 40 aga kas 40 ei jää liiga väikseks? ruumi suhtes ei tahaks nagu teda suuremaks ajada, kuna toon selle võrra diivanit seinast eemale.
300w vajab vist ~150w valgust mis mõõtudega ja mis võimsustega lambid oleksid "odavad" ja kättesaadavad
kas saan ära kasutada vene päevavalguslampide osi
Mida peaksin teadma välisfiltritest? oleks vist ilusam, kui filter asuks selles kapis akvaariumi all....Mis hinnast alates maksaks filtrisüsteem, mis oma ülesandega hakkama saaks. Müüakse vist eraldi filter, torud ja filtrisse käivad asjad? kas igasse filtrisse saab paigaldada ka kütteelemendi? se peaks olema siis 300w ?
Kuidas valmistada aluskapp? kas ~400kg jaoks on vaja mingit eri konstrukstsiooniga või metallkarkassiga kappi? või sobib ka see, kui pealmine osa on 2*16mm laminaat ja 16mm seid seinu nagu neli (Kaks külgmist ja 2 siis veel nende vahele)
Kalade kohalt on plaan kasvatada oscar-eid kui mitu neid sinna panna võib.... idee järgi tuleb nad võtta väiksena ja ühest "partiist" et ehk jõuaksid taimed korralikult kasvama hakata, enne kui nad päris õgarditeks kasvavad.
Kindlasti on need küsimused foorumis ka vastatud aga ehk viitsib keegi ka siin teemas vastata kuna kogu foorumi läbi kammimine võtab palju aega ja aega mul momendil vähe
Ettetänades ´joosep
esmalt võid veidi minu teemat vaadata ... olen umbes samade probleemidega silmitsi seisnud
valgustuse koos kaanega tegin ise .. ja maksma läks see vast ca 1000.-
materjal ja valgustite pesad...muud osad olid olemas endal
valgustusel pead vaatama kui kasutad vene süsteeme, et oleks tagatud niiskuskindlus...kui on T8 lambid siis lihtsam...kuna niiskuskindlaid pesasi on saada ja 150W peaks 300L piisav olema
filtri ostsin Tetra Ex1200 ja tundub suht normaalne filter kuna kõik filtreeriv materjal on kaasas ja hind 1700.-
ainuke proleem oli minul selle paigaldamisega ... tugevdusribad on suuremad kui üleääre minevate torude vahe..vajas veidi ümbertegemist
kui arvatavasti see minu akvaariumi viga mitte filtri tootja
soojendust paistab mul vaja ei lähe ... lambid kütavad piisavalt vee soojaks .. ja tuba ka suht soe..suvel peab pigem mõtlema jahutamisele
kapp võik olla ikka keskelt toestatud korralikult ja pealimine plaat võimalikult tugev..ise kasutasin töötasapinda
muidu mingit eri monstrumit pole vaja ehitada .. nagu mina tegin .. üks ei jäksanud kappi paika tõstagi
sai järjekordselt üle pingutatud, tegelikult tundub et pole see akvaarium miskit nii raske kui arvata
jõudu ehitamises