foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 25, 2006 05:50 
Akvarist

Pildid: 4
Plaan siis vähe suurem akvaarium elamisse soetada ja pole veel päris kindel et mis mõõtu jne aga mulle silma nagu jäänud, et kuni 300L akvaariumid ja nende tehnika on nagu odavam kui sealt ülespoole....st et nagu sealt edasi kasvavad hinnad väikese hüppega :roll:
Alustama peaksin vist akva mõõtudega?

Omale meeldiks selline variant: Laius 150cm, kõrgus 50cm ja kolmas mõõt siis 40 aga kas 40 ei jää liiga väikseks? ruumi suhtes ei tahaks nagu teda suuremaks ajada, kuna toon selle võrra diivanit seinast eemale.

300w vajab vist ~150w valgust mis mõõtudega ja mis võimsustega lambid oleksid "odavad" ja kättesaadavad :roll: kas saan ära kasutada vene päevavalguslampide osi :roll:

Mida peaksin teadma välisfiltritest? oleks vist ilusam, kui filter asuks selles kapis akvaariumi all....Mis hinnast alates maksaks filtrisüsteem, mis oma ülesandega hakkama saaks. Müüakse vist eraldi filter, torud ja filtrisse käivad asjad? kas igasse filtrisse saab paigaldada ka kütteelemendi? se peaks olema siis 300w ?
Kuidas valmistada aluskapp? kas ~400kg jaoks on vaja mingit eri konstrukstsiooniga või metallkarkassiga kappi? või sobib ka see, kui pealmine osa on 2*16mm laminaat ja 16mm seid seinu nagu neli (Kaks külgmist ja 2 siis veel nende vahele)

Kalade kohalt on plaan kasvatada oscar-eid kui mitu neid sinna panna võib.... idee järgi tuleb nad võtta väiksena ja ühest "partiist" et ehk jõuaksid taimed korralikult kasvama hakata, enne kui nad päris õgarditeks kasvavad.

Kindlasti on need küsimused foorumis ka vastatud aga ehk viitsib keegi ka siin teemas vastata kuna kogu foorumi läbi kammimine võtab palju aega ja aega mul momendil vähe :oops:
Ettetänades ´joosep

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 25, 2006 06:30 
Akvarist

mina tellisin oma 325 liitrisele akvale(130 x 50 x 50) eheim professionel II 2126. just täna jõudis kohale. hinnaks tuli koos saatekuludega 3300,aga pill on oma hinda väärt,nagu netist lugedes olen aru saanud. eestist ostes on asja hind üle 4000. sellele on soojendus sisse ehitatud,nii et soojenduspulgaga ei pea mässama hakkama.
valgustuse koha pealt ei tea veel,mis saama hakkab. isetegija ma kahjuks ei ole. kadrioru meistrite pakkumine kaanele oli 4700. valgustus oleks sellel 4 x 38 w .
eks ma pean ootama jääma,et äkki jõuluvana kingib mulle selle :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 25, 2006 07:48 
Akvarist

Pean seda filtrit enda jaoks kalliks :oops: seda kah veel, et ülivaikne ei pea just olema, kuna akvaarium pole magamistoas ja olen mulinaga juba harjunud :D

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 25, 2006 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Omale meeldiks selline variant: Laius 150cm, kõrgus 50cm ja kolmas mõõt siis 40 aga kas 40 ei jää liiga väikseks? ruumi suhtes ei tahaks nagu teda suuremaks ajada, kuna toon selle võrra diivanit seinast eemale.

300w vajab vist ~150w valgust mis mõõtudega ja mis võimsustega lambid oleksid "odavad" ja kättesaadavad :roll: kas saan ära kasutada vene päevavalguslampide osi :roll:

Mida peaksin teadma välisfiltritest? oleks vist ilusam, kui filter asuks selles kapis akvaariumi all....Mis hinnast alates maksaks filtrisüsteem, mis oma ülesandega hakkama saaks. Müüakse vist eraldi filter, torud ja filtrisse käivad asjad? kas igasse filtrisse saab paigaldada ka kütteelemendi? se peaks olema siis 300w ?
Kuidas valmistada aluskapp? kas ~400kg jaoks on vaja mingit eri konstrukstsiooniga või metallkarkassiga kappi? või sobib ka see, kui pealmine osa on 2*16mm laminaat ja 16mm seid seinu nagu neli (Kaks külgmist ja 2 siis veel nende vahele)

Kalade kohalt on plaan kasvatada oscar-eid kui mitu neid sinna panna võib.... idee järgi tuleb nad võtta väiksena ja ühest "partiist" et ehk jõuaksid taimed korralikult kasvama hakata, enne kui nad päris õgarditeks kasvavad.

Kindlasti on need küsimused foorumis ka vastatud aga ehk viitsib keegi ka siin teemas vastata kuna kogu foorumi läbi kammimine võtab palju aega ja aega mul momendil vähe :oops:
Ettetänades ´joosep

esmalt võid veidi minu teemat vaadata ... olen umbes samade probleemidega silmitsi seisnud
valgustuse koos kaanega tegin ise .. ja maksma läks see vast ca 1000.-
materjal ja valgustite pesad...muud osad olid olemas endal
valgustusel pead vaatama kui kasutad vene süsteeme, et oleks tagatud niiskuskindlus...kui on T8 lambid siis lihtsam...kuna niiskuskindlaid pesasi on saada ja 150W peaks 300L piisav olema
filtri ostsin Tetra Ex1200 ja tundub suht normaalne filter kuna kõik filtreeriv materjal on kaasas ja hind 1700.-
ainuke proleem oli minul selle paigaldamisega ... tugevdusribad on suuremad kui üleääre minevate torude vahe..vajas veidi ümbertegemist
kui arvatavasti see minu akvaariumi viga mitte filtri tootja
soojendust paistab mul vaja ei lähe ... lambid kütavad piisavalt vee soojaks .. ja tuba ka suht soe..suvel peab pigem mõtlema jahutamisele :?
kapp võik olla ikka keskelt toestatud korralikult ja pealimine plaat võimalikult tugev..ise kasutasin töötasapinda
muidu mingit eri monstrumit pole vaja ehitada .. nagu mina tegin .. üks ei jäksanud kappi paika tõstagi :P
sai järjekordselt üle pingutatud, tegelikult tundub et pole see akvaarium miskit nii raske kui arvata

jõudu ehitamises 8)

soojendus Tetratec HT300 W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

40 cm akvaariumi sügavust on Oscar`i eluruumiks vähe. Kala kasvab suureks ja elab seal nagu kahemõõtmelises ruumis, see on nagu inimene peaks elama 2*10m toas, ruumi küll aga õiget rõõmu ei tunne, ülikond ka kuidagi triibuline...

40cm on üldse igal juhul vähe sellise kasti ruumala juures, kui ei ole just täpset tingimust, miks on vaja nii väikest sügavust. Akvaariumipoes saab vaadata, kuidas näeb välja 40cm sügavust reaalses, vett täis akvas. Niisama joonlaua peal paistab 40cm nagu hea, läbi klaasi ja vee on asi täiesti teine. See sügavuse küsimus tuleb enne pikemalt läbi möelda.

jeff01 kirjutas:
ülivaikne ei pea just olema, kuna akvaarium pole magamistoas ja olen mulinaga juba harjunud

Ilma mulinata on ka päris hea (harjub kiiresti ja vana mulinat enam tagasi ei taha - ongi väike edasiminek toimunud :) )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 12:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valgustuse koha pealt niipalju, et kui akvaarium läheb eritellimusse katsu teha ta natuke pikem, kuskil 154..155 cm siis saaksid kasutada T8 58W torusid. Ise seisin samuti selle probleemiga silmitsi(kast 150cm) ja olin sunnitud suurema kaane tegema, kuna valgust rohkem tahtsin. Muidu ei jõua neid 38W-seid sinna ära toppida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 12:41 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kreegi kirjutas:
Muidu ei jõua neid 38W-seid sinna ära toppida.

alati on ju vöimalus kasutada T5 80W torusid. mahuvad väga täpselt ka 150 cm akva kaane alla. (oleneb kaanest muidugi.)

indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 01:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma sain lihtsalt aru, et ta tahtis odavamat lahendust leida või ka vanemat sorti tehnikat valgustuse ehitamiseks ära kasutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 29, 2006 06:02 
Akvarist

Tänan asjalike nõuannete eest, selliseid tähelepanekuid ootasingi, et pigem teha akva 5cm pikem, kui võidad sellega valgustuse vms osas aga nüüd, mil ta peaks ka 10cm sügavam tulema läheb litraaz suureks :D eks ma vaatan mis saab veel, peab enne elamist mõõtma, mis on siis järgmise pikkusega odavamad lambid (Lühema pikkusega siis) Mis pikkusega need vene päevavalgus lambid on ? mitte torud vaid lamp ise....njh neid vist sadat eri mõõtu pean enda omi mõõtma. ja mis oleks optimaalne kõrgus? praeguses akvas täheldasin seda et juba 45cm on suht sügav ja valgust vaja oluliselt rohkem kui madalamas akvas.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver