Sissejuhatuseks siis niipalju, et mu 7-aastane õde "leidis" kuskilt nö aiatiigist (tema sõnul kivi pealt) mingi tillukese (~2 mm) oranzika kalakese ja tõi selle veega täidetud coca-pudelis ükspäev koju. Isa muidugi ostis kohe akvaariumi ja puha... Nüüd on see akvaarium koos kalaga paar-kolm kuud niisama vedelenud, süüa vist on kalale ikka antud... vett vaevalt, et keegi vahetas...
Kahju hakkas ja võtsin kala endale. Nüüd ta siis on mul siin toas ja ujub kenasti akvaariumis ringi, aga ei oska ma temaga mitte midagi peale hakata, kuna ei tea kala pidamisest mitte kui midagi.
Akvaariumi suurus ja mõõtmed: Ümmargune, 6-7 liitrit, pool tl mingit veepuhastusvedelikku pärast iga veevahetust on nagu sisse segatud.
Mis filtrit kasutad, kui võimas soojendi, kui tugev valgus? Mm... ausalt öeldes mitte midagi. Ja ei oska arvata, kuidas neid asju ümmarguse kujuga akvaariumile isegi paigaldada...
Milline on pinnas, taimed, dekoratsioonid? Akvaariumis on üks plastmassist punase-pruunikirju taimekene, paar-kolm mingit kivi vedeleb ka seal...
Kui vana on akvaarium Noh, mingi 3 kuud tagasi sai ostetud
Kui tihti ja kui palju vett vahetatakse Nüüd täna vahetasin vett, ei tea kas varem on üldse vahetatud
Mitu tundi on valgustatud aja pikkus Ee... tavaline toavalgusti, pole mingit erilist lampi seal
Kui palju ja milliseid kalu on akvas, kui tihti, mida ja kui palju söödetakse Üks kala. Pole aimugi, missugune või mis "tõugu". Paarisentimeetrine, oranzikas, selja pealt mustad triibukesed/laigud. Tundub, et on paari kuuga natikene suuremaks kasvanud. Iga päev kaks tera kalatoitu, milled ta ka kenasti ära sööb järgmiseks päevaks. Arvatavasti selle pärast, et vett ei vahetatud, magas vist vahepeal "talveund", sest tundus, nagu vahepeal magaks. Vahepeal tiirutas jälle aktiivselt ringi. Aga täiesti elus on...
Mis siis nüüd edasi teha? Võibolla ostaks sinna akvasse veel ühe kalakese seltsiks näiteks...? Missuguse siis...
Kui tihti ma peaks vett vahetama ja mida veel tegema peaks, kas mingeid valgustusi või misasju juurde ostma peaks või ei pea midagi, kui ta siiani kenasti elanud on ja elus
? Missuguse temperatuuriga see vesi seal sees olema peaks?
Aitäh igasuguse abistava info eest
!!!
Algaja kalaomanik Sandra