foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mõned küsimused
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 12, 2006 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Kasutasin siin aktiivselt otsingut ja surfasin 2,5 tundi nendes vastuses, kuid kahjuks tulutult. Püüan siis uut teemat püstitades oma vastused saada.
Kas ja millised veetestid võiksin ma endale koju muretseda, et nüüd testima hakata, millised kalad mu akvaariumi sobivad, vesi on sissetöötamisel olnud nädal aega. Oma mõtetes olen juba valiku teinud ja nendele sobivaid elutingimusi uurinud, olekski vaja nüüd teada saada, kas meie linna vesi (min uakvaariumi vesi) neile sobib kaa.Haapsalu loomapoe müüa, arvas ,et veetestid ei ole vajalikud ja need on mõeldud ainult prohvidele. Tallinna poodides ringi kolades ei tulnud ka pähe uurida kas oleks ikka vaja neid osta. Ju siis polnud teema sel hetkel veel nii aktiivne. :oops:
Kui palju veetestid maksavad? kas need on ühekordselt kasutatavad v korduvkasutatavad?
Teine küsimus puudutab valgustust. Mul on akvaariumi istutatud imeilusad taimekesed (elustaimed) lugesin ,et valgustust tohib/tasub sees hoida max 10-12 tundi. Õhtune aeg on ju õige ilusam valgustatud akvaariumi vaadata :) Sooviks nippe ,kuidas teie valgustust kasutate? Kas lülitate selle kohe hommikul sisse ja hoiate õhtul akva pimedana? Või panete päeval millalgi sisse?

Oi oi, sai nüüd väga väärakalt sõnastatud postitus....aga ehk oskate aidata :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 12, 2006 08:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

üks asi veel, akvaariumis on mõni (2-3) torntigu, need roomavad mööda klaasi ülespoole, kas see tähendab mingit ökokatastroofi nagu siit foorumist lugedes mulle silma on jäänud?
Äkki on minu alles alustavas akvaariumis midagi väga korrast ära?
V-b on teil seda infot ka vaja: Ostsin kasutatud akvaariumi, sain kaasa kruusa, pesin selle ja akvaariumi korralikult läbi, kruusa sees oli mõni tühi teokarp, mille ära korjasin (loodan et ikka kõik). Taimed sain shokolaadide eest siinselt akvaristilt. Kivid on mererannast korjatud, pestud ja 2x läbi keedetud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 12, 2006 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul oli sama kysimus alguses veetestide kohta :)
ka mulle öeldi(mitte kyll poest, aga teine akvarist) et seda pole tingimatta vajalik teha...need on suht kallid ka ja minuteada ainult ühekordse(võin eksida)..ilma nendeta saab ikka hakkama kyll kui just kindlalt pole vaja seda, aga vanasti olid ka akvaariumid ja siis kyll mingit testimist ei käinud :lol: noh et ostad poest testi ja testid..

valgustust on kõige sobivad max hoida 11 tundi(kui liiga palju hoida võib tulla vetikate vohamist ja mõned taimed ning üldse kalad(mõned!!!) ei talu nii palju valgust...kui jälle liiga vähe hoida, siis võivad taimed kiduraks jääda)...mina isiklikult käin koolis ära ja siis mingi 16:00 panen siss ja õhtul ennem mgama minekut võtan välja (22:00-12:00)..mingi 7 tundi umbes..ja mulle täitsa sobib see..

torntigu ronimine tähendab kyll mõnikord et akva veega on midagi lahti, aga minul on ka päris mittu korda hakanud ronima ja mina kahtlustan endal alatoitumist, et kalad söövad kõik ära ja torntigudele ei jää piisavalt..sest kui nad on mööda klaasi ronima hakanud, olen alla lykkand ja peale seda toitu pannud ja edasi pole nad roninud uuesti üles...siisläks paar kuud mööda ja sama lugu..niiet äkki on nii (sinu jutust sain aru, et sul pole seal kalu sees) , et neil on näljahäda...sest kui sul kalu pole, pole sa vast ka sinna toitu pannud tigudele..(kalatoit sobib, kuiv helvestoit nt)

loodan et said abi:)...muidugi see on minu teadmised...ei tea, kas need on ka õiged..edu soovides:)

http://www.pica.ee/album/9109

Üles
 Teema pealkiri: Re: mõned küsimused
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 12, 2006 09:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Annyka2 kirjutas:
Kas ja millised veetestid võiksin ma endale koju muretseda, et nüüd testima hakata, millised kalad mu akvaariumi sobivad, vesi on sissetöötamisel olnud nädal aega. Oma mõtetes olen juba valiku teinud ja nendele sobivaid elutingimusi uurinud, olekski vaja nüüd teada saada, kas meie linna vesi (min uakvaariumi vesi) neile sobib kaa.Haapsalu loomapoe müüa, arvas ,et veetestid ei ole vajalikud ja need on mõeldud ainult prohvidele. Tallinna poodides ringi kolades ei tulnud ka pähe uurida kas oleks ikka vaja neid osta. Ju siis polnud teema sel hetkel veel nii aktiivne. :oops:

alustuseks vajad ph, kh/gh, no2 ja no3 teste. testid on pigem vajaikud just algajatele, kui proffidele.
Annyka2 kirjutas:
Kui palju veetestid maksavad? kas need on ühekordselt kasutatavad v korduvkasutatavad?

maksavad 60-180.- olenevalt tootjafirmast ja konkreetsest testist. regendipõhised testid on korduvkasutatavad, nt. sera ph testi saab kasutada ca 80 testimiskorraks.
Annyka2 kirjutas:
Teine küsimus puudutab valgustust. Mul on akvaariumi istutatud imeilusad taimekesed (elustaimed) lugesin ,et valgustust tohib/tasub sees hoida max 10-12 tundi. Õhtune aeg on ju õige ilusam valgustatud akvaariumi vaadata :) Sooviks nippe ,kuidas teie valgustust kasutate? Kas lülitate selle kohe hommikul sisse ja hoiate õhtul akva pimedana? Või panete päeval millalgi sisse?

minul on taimer ajastatud valgust sees hoidma kella 11 päeval 23-ni õhtul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 16, 2006 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

küsiks veel sellist asja ,et kuidas saan aru, kas filtrist tulev surve on liiga tugev.
Praegu diivanil istudes kuuleb seda vee solinat ikka korralikult, altpoolt vaadates tekib sinna kohta kuhu veesurve suundub mügarik üle veepinna.
Kas se on norm? kuidas survet vähemaks panna kui see on liiga tugev?
Tegu Juweli akvaariumi ja originaal filtriga.
Filtri seda valget osa tuleb iga nädal vahetada eksju? ja teised osad läbi loputada v mitte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 16, 2006 09:24 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vee surve on liiga tugev siis, kui terve akvaariumi veepind liigub lainetusega ja kalad ujuvad pidevalt n.ö. vastuvoolu. mügarik veepinnal on normaalne ja olles juweli akvaariumitega pikalt kokku puutunud, siis nende filtrite võimsus on pigem liiga väike kui liiga suur.
filtri valge osa kannatab 1 x läbipesu, seega võid vahetada ka iga 2 nädala tagant. teised svammid on läbipestavad, kuni need muutuvad täiesti pudedaks (mis juhtub umbes 1,5-2 aasta pärast).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 16, 2006 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

veepind lainetab umbes poole (natuke rohkem) akvaariumi pikkuse peale, edasi on selline nõrk,nõrk lainetus.
Ilmselt siis on normaalne :)
Taimed veepõhjas ka liiguvad, aga see tuleb ju sellest vee pidevast ringlusest?! :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 21, 2006 09:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis- mul uus mure.
Ilmselt on mu akvaariumis levimas pruunvetikas. Taimede lehed on kaetud pruunika kattega ja on auklikud ning mõnes üksikus kohas on ka klaasil seda näha.
Lugesin siit vetikate kohta ja said aru ,et alles alustavas akvaariumis on see tavaline, kuid kuidas sellest lahti saada? Oodata ja vaadata kas läheb ise üle?
Ostsin siis kui akvaarium oli töötanud 1,5 näd 4 kala. Hetkel akvaariumis vesi,kruus ja taimed sees olnud täpselt 2 nädalat. Kaladele annan süüa nii ,et 2 minutiga on kõik söödud (1 kord päevas). Valgustus on Juwel 96l originaal, mis põleb 11-12 tundi päevas.
Veeteste teinud pole, kuna haapsalus pole neid hetkel müüa :oops:
Veel küsiks seda ,et millal tasuks esimene veevahetus teha?
Millal võiks kalasid juurde tuua? Kas enne peab vetikaprobleemi lahendama?

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver