minul oli sama kysimus alguses veetestide kohta
ka mulle öeldi(mitte kyll poest, aga teine akvarist) et seda pole tingimatta vajalik teha...need on suht kallid ka ja minuteada ainult ühekordse(võin eksida)..ilma nendeta saab ikka hakkama kyll kui just kindlalt pole vaja seda, aga vanasti olid ka akvaariumid ja siis kyll mingit testimist ei käinud
noh et ostad poest testi ja testid..
valgustust on kõige sobivad max hoida 11 tundi(kui liiga palju hoida võib tulla vetikate vohamist ja mõned taimed ning üldse kalad(mõned!!!) ei talu nii palju valgust...kui jälle liiga vähe hoida, siis võivad taimed kiduraks jääda)...mina isiklikult käin koolis ära ja siis mingi 16:00 panen siss ja õhtul ennem mgama minekut võtan välja (22:00-12:00)..mingi 7 tundi umbes..ja mulle täitsa sobib see..
torntigu ronimine tähendab kyll mõnikord et akva veega on midagi lahti, aga minul on ka päris mittu korda hakanud ronima ja mina kahtlustan endal alatoitumist, et kalad söövad kõik ära ja torntigudele ei jää piisavalt..sest kui nad on mööda klaasi ronima hakanud, olen alla lykkand ja peale seda toitu pannud ja edasi pole nad roninud uuesti üles...siisläks paar kuud mööda ja sama lugu..niiet äkki on nii (sinu jutust sain aru, et sul pole seal kalu sees) , et neil on näljahäda...sest kui sul kalu pole, pole sa vast ka sinna toitu pannud tigudele..(kalatoit sobib, kuiv helvestoit nt)
loodan et said abi:)...muidugi see on minu teadmised...ei tea, kas need on ka õiged..edu soovides:)
http://www.pica.ee/album/9109