foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 11, 2006 07:44 
Akvarist

Lapsele kingiti mull 10l kus sees olid kivid, plast taim ja kaks gupit. Purk helbelist toitu. Poes olla öeldud, et kõik peaks töötama. Muidugi ilus vaadata, aga see punane gupi kelle saba oli algusest peale katki, kuid ujus rõõmsalt ringi, suri peale esimest vee vahetust (3l uut vett 5ndal päeval). Lihtsalt ühel hommikul oli põhjas surnud, enne ei saanud midagi aru:(
Olen juba neli päeva neid teemasi siin lugenud, kuid esitaksin ikkagi uued küsimused.
Kas on üldse võimalik kahte gupit siin mullis pidada? Kas mulli saab ka osta mingi pumba või kas oleks kasu elustaimest? Kas valgus, st laualamp teeb äkki halba selle muli kohal? Lisasin tavalist kraanivett, mis meil on puurkaevu vesi. lasin enne seista 24 h. Eraldi soojendajat pole kasutanud, vesi toasoe. Äkki peaks kasutama kaevu, või allikavett? Kaks päeva tagasi sai vesi vahetatud, näen et põhjas on sodi, kas seda võib välja imeda ja pisut uut vett juurde panna? ärge ainult palun ütelge, et mine osta kohe suurem ja täisvarustusega akvaarium. Momendil on palju asjaolusi, miks seda poole aasta jooksul teha ei saa. Kuid mõtlen just seda, et kas on mõtet siia ühte gupit uuesti juurde osta, või jätta see üksi? Tänan, kes viitsivad vastata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 11, 2006 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõigepealt soovitan läbi lugeda neli esimest teemat sellest artiklist ning haiget ei tee ka selle lehekülje lugemine.
Enamikke eluspoegijaid saab pidada nii väikeses akvaariumis, vähese tehnikaga. (kui ma teema avasin, kartsin, et tegu on jälle kuldkalade piinamisega :/ ) Soovitaks uue kala asemele hankida teo.
Vee kohta niimoodi, et kui ei haise, ei maitse veidralt ning vähemalt üks kala elus püsib, on kõik korras.
Sodi saab veest välja sifooni abil. Sellest saad infot otsingu abiga.
Filtrit jm. tehnikat on nii väikesel akvaariumile raske leida. Filtrile pumba veel saaks, aga filtrit ise kui sellist ilmselt mitte. Ka soojendajaid, muid asju on laias valikus kättesaadavad ainult suurematele akvaariumitele.
Taime osas ma midagi öelda ei oska, kuid kaladel on valgusest suhteliselt ükskõik. Kui soovite ikka mingit valgust, siis pange lampi säästulamp. See ei soojenda nii vett ning ei raiska nii palju energiat.

OT: eemaldasin pakkumise, kuna paar teist inimest arvasid ilmselt, et ma neist väikestest akvaariumitest väga lahti saada tahaksin ning nagu mul oleks neid hulgi. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 11, 2006 10:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Miskipärast arvan, et vaene gupi oli juba enne haige ja lihtsalt nüüd sai tema aeg ümber. Keegi ei tea, kuidas teda enne hoiti, vist nagu järjekordset ASJA, mitte elusolendit.
Proovi teist kala elus hoida, ära toida üle, vee temp. olgu stabiilne (lamp soojendab kah piisavalt aga sooja pinnakihti on vaja segada, selleks sobib tavaline "mullitaja"). Filtrit pole minu meelest sellesse purki vajagi kui sa ikka iga nädalavahetus hooldustöid teed (põhja sifoonimine, sellega tuleb ühes ka väljaimetava vee vahetus).
Kalade organismi tugevdavad vitamiinid. Fishtamin jms. aga las selle koha pealt annavad enne nõu targemad.
Poemüüjad on küll viimased, keda uskuda tasub :( On ka meeldivaid erandeid aga reegel on selline.
Akvas on elustaimed väga ilusad. Ise istutaksin kindlasti just need. Siis aga on vaja head valgust, väetisi, korralikku pinnast jne. Nagu looduses!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 02, 2006 11:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Gupi võis juba ka vana olla.Kui täpselt ise ei tea vana oli,kui poest tõite.Võisid ka olla kohanemisraskused :?

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver