foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 29, 2006 05:05 
Akvarist

küsiks sellist asja, et mida siis teha kui selle valgusti pesa otsad annab? akvaarium ise on 160L, algselt olid mõlemad lambid 30W. Sees on mul seal ainult kunsttaimed ja platyd on mul üleüldse vägagi vastupidavad niiet pole mingit muutust eluolustikus märganud (peale selle et pimedam on muidugi) akvaarium sai ostetud mingi komplektina (soojapulk ja filter kaasas) niiet ei oska öelda täpselt missugused need on :oops: valgustus on sees umbes 12 tundi päevas (tõsi, vahel ka rohkem)

Ise pole õrna aimugi kuidas seda remontida, ühe lambiga on ta mul olnud juba tükk aega (ligi aasta) üleüldine vanus 4-5 aastat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 29, 2006 06:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tegin eraldi teemaks, kleepsu külge ei ole ilus niisama asju pookida.
Millest järeldad et just valgusti pesa otsad andis, äkki on ntx toru läbi - proovisid torusid vahetada? Kas torud on ühe ballasti taga või on kummalgi torul oma? Kas on elektrooniline ballast?
Kaladele pole muidugi valgustist sooja ega külma ja vaevalt kunsttaimede kasv ka sellest kehvem oleks et valgust vähem. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 12:05 
Akvarist

toru olen juba uue ostnud, kuid ei läinud tööle. elektrooniline ballast on.. aga selline küsimus et kuidas ma aru saan kas on ühe ballasti taga või eraldi? (Ok, väga loll küsimus aga noh.. mis parata :lol: ) kaks toru on põhimõtselt, üks töötab ja teine ei tööta 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 08:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui on 2 toru aga 1 ballast, siis ilmselt on mõlemad ühe taga... Tõenäoliselt on sul kumbagi toru jaoks eraldi ballast.
Kui ballastil on garantii ja kui ise elektroonikaga tegeleda ei viitsi,vii remonti. muidugi võiks enne vaadata, ega mõni ühendusjuhe lahti ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 05, 2006 10:21 
Akvarist

hmm.. garantiiaeg on läbi ilmselt aga yeah, eks ma vaatan mis teha annab. üldiselt on akva muidu ka kobe niiet ilmselt jääb ta nagu on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 06, 2006 06:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui veidigi elektroonika alaseid teadmisi on, saaksid ballasti ise ära parandada. Või äkki mõni sõber aitab.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver