foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Esimene akvaarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 29, 2006 04:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Plaanisin juba ammu soetada akvaarium. Leidsin aga keldrist mingi akvaariumi, millel kõrgust 30 cm, pikkust 50 cm ja sügavust 25 cm.
Mitme liitrine see akvaarium on? Arvestades ka seda, et vett ei pane u päris 30 cm täis, vaid vist mingi 20-25 cm.
Tahaksin pidada seal gupisid ja neoone. Neoone siis umbes 6-8, mitu gupit ma saaksin sinna sisse võtta? Gupisid tahaksin ainult isaseid. Kui tahan sinna sisse panna elustaimed, siis kas ma pean ostma akvaariumile mingi valgustuse ka, või piisab päeva valgusest või tohib panna sinna kohale ka mingi tavalise kontori pikliku laualambi? Kas pean kindlalt ostma ka mingi filtreerimis süsteemi ja nn "mullitaja"?
Nüüd panen igastahes sinna vee sisse ja vaatan, kas akvaarium lekib kuskilt või mitte. Aga kui lekib, siis kas saan selle ära parandada ka lihtsalt akvaariumi silikooni nurkadesse pannes?

Üles
 Teema pealkiri: Re: Esimene akvaarium
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 29, 2006 04:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

loomasõber kirjutas:
Plaanisin juba ammu soetada akvaarium. Leidsin aga keldrist mingi akvaariumi, millel kõrgust 30 cm, pikkust 50 cm ja sügavust 25 cm.
Mitme liitrine see akvaarium on? Arvestades ka seda, et vett ei pane u päris 30 cm täis, vaid vist mingi 20-25 cm.
Tahaksin pidada seal gupisid ja neoone. Neoone siis umbes 6-8, mitu gupit ma saaksin sinna sisse võtta? Gupisid tahaksin ainult isaseid. Kui tahan sinna sisse panna elustaimed, siis kas ma pean ostma akvaariumile mingi valgustuse ka, või piisab päeva valgusest või tohib panna sinna kohale ka mingi tavalise kontori pikliku laualambi? Kas pean kindlalt ostma ka mingi filtreerimis süsteemi ja nn "mullitaja"?
Nüüd panen igastahes sinna vee sisse ja vaatan, kas akvaarium lekib kuskilt või mitte. Aga kui lekib, siis kas saan selle ära parandada ka lihtsalt akvaariumi silikooni nurkadesse pannes?

Umbes täpselt 31.2 liitrit mahutab see akvaarium aga kuna sul läheb kindlasti sinna sisse ka põhi (liiv/kruus vms , taimed , kalad , teod) siis arvesta paar-kolm liitrit vähemaks.
Kui lekkima peaks (ainult lekkima) siis saab kindlasti akva silikooni kasutades lekke peatada.Ära unusta ennem kindlasti akvaarium veest ära kuivatada kui silikoniga mässama hakkad :D
terv 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 29, 2006 04:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõõtsin praegu sinna vett kah sisse, katsetamaks, et kas lekib või mitte. Vett sain sisse umbes 27 liitrit, akvaariumi suuruseks tuleb jah umbes natuke üle 30 liitri. Niiet ütleme 25 liitrit puhtalt vett mahub sinna sisse.
Kui kaua ma peaksin vett seal sees hoidma saamaks teada, kas akva lekib või mitte?
Ja ootan siis endiselt vastust ka teistele küsimustele :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 09:24 
Akvarist

minul hakkas lekkiv akvaarium suht kohe lekkima,kuigi alles järgmine hommik avastasin märja vannitoa põranda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 11:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Endiselt ootan vastust järgmistele küsimustele:
1) Akvaariumi mahub puhtalt vett umbes 25 liitrit. Seal tahan pidada gupisid ja neoone. Neoone tahan võtta umbes 6-8, mitu gupit mul sellisel juhul sisse mahub? Gupid võiksid olla kõik isased. Ja kas mul mahuks sinna sisse ka 1 isane siiami tapluskala?
2) Kavatsen akvaariumi panna elustaimed. Kas mul on vaja siis osta spetsiaalne kaas koos valgustusega või piisab vaid ka tavalisest pikliku kujuga kontori laualambist? Kas on üldse vaja mingit valgustust või soojustust?
3) Kas akvaarium vajab mingit filtrit vee puhastamiseks ja seda nn "mullitajat"?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 12:07 
1) arvesta 1kala cm pealt 1liiter vett näiteks kui neoon kasvab 4cm suuruseks siis läheb 1neoonile 4liitrit vett ja kui tahad võtta 6neooni siis arvuta 4*6=24l ehk kui tahad 6 neooni pidada siis on sul vaja vähemalt 24l akvaariumi! ja kui sul on umbes 30l akvaarium siis jääb sul 6l vabaks ja saad võtta veel 1 siiamitapluskala(minu meelest)
2)Kui sul toasoojus alla 23c ei lähe siis võid jätta soojendus pulga ostmatta!Sul on vaja päevavalgus lampi ja kaane võid ise teha või ka osta.Üldiselt on poest ostes kindlam et midagi viltu ei läheks!
3)Jah akvaariumi vee puhastamiseks on filtrit vaja aga ise et tea kas mullitajat on just vaja
:oops: !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

malhern kirjutas:
2)Kui sul toasoojus alla 23c ei lähe siis võid jätta soojendus pulga ostmatta!Sul on vaja päevavalgus lampi ja kaane võid ise teha või ka osta.Üldiselt on poest ostes kindlam et midagi viltu ei läheks!

Kas kaant on kohe kindlalt vaja akvale? Mõtlesin, et ehk saab ka ilma selleta hakkama. Ja kas päevavalgus lamp peab olema spetsiaalne või võin ma osta tavalise pikliku kontorilambi mis oleks piisava võimsusega?
Mitu w lampi mul vaja on 30l akvale elustaimede jaoks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 05:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul endal on 25l ja pole kaant vaja kuigi on mul 2 tigu aga need veepiirist kõrgemale ei kipu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 30, 2006 05:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

1. Nagu eelpool öeldud, mahuks akvaariumi 6 neooni. Lisaks soovitan õunatigu.
2. Kaant ei ole tingimata vaja. Valgustuseks 25l akvale kõlbab kontorilamp küll. Siin on soovitatud Livali omi, aga ma arvan, et ülejäänud sobivad ka.
3. Filtrit on vaja. Selle muretsemisel hoia meeles, et filter peaks 1h jooksul vähemalt 3 korda kogu akva vee endast läbi pumpama.

Edit: soojenduspulka on ka vaja, soovitan reguleeritavat. Nii väikesele akvaariumile peaks neid veel leiduma küll. Lisaks osta ka termomeeter veetemperatuuri jälgimiseks.

Soojendit on vaja selleks, et vee temperatuur peaks ikkagi vähe kõikuma, aga üldkliimast tulenevalt on seda ilma soojendita raske saavutada.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver