olen kah siis pisiakvaariumi (20l) värske omanik (kingiti ja mull kah veel teine, seega juba eos põlatud ja paharumal loomapidaja
)
niisiis, mul sellised küsimused :
*kui kodus vesi meeletult koleda väljanägemisega (eelkõige pruunikas roostevärvi), kas siis poleks mõttekas akvat nö üleval pidada pudeliveega? sellega, mida poes müüakse. nt saaremaa 5-liitrine...
praegu olen kaks satsi vett toonud kanistriga töö juurest, kus esmapilgul küll läbipaistev ja hele, aga akvas siiski kollane ja mittekena vesi.
*nii. ostsin siis neid pikliku kojaga tigusid tükki kolm sinna eelmisel nädalal. pettumus oli suur, kui need mööda akva seinu ega isegi põhjakive rändama ei hakanud. samas karbid tühjad ka pole...
*ok, see selleks. täna siis käisin kohalikus loomapoes ja küsisin, kas võiks juba kalu ka sisse panna (vesi akvas eelmiselt kolmapäevast, teod reedest). anti luba kalade sissepanemiseks. ei tehtud etteheiteid ei valgustuse ega filtrisüsteemi puudumise kohta
*aga krt, vee temperatuurist ei sõnagi! Omaenese ja siit loetud foorumitarkusest sättisin siis ülevaltpoolt peale paistma 60w pirniga laualambi, et soojendaks seegi pisut (kes siis rumalale termomeetrit taipas pakkuda!
*niisiis, müüdi mulle poes olnud viimane molli (vist emane), oma maitse ja suva järgi valisin juurde veel ühe punase mõõksaba ja kaks neooni
*varem puhastatud ja keedetud kookosekoor ka kohustusliku aksessuaarina sai sisse pandud
*ja oh seda kurbust ja leina, õhtu otsa ringi siblinud neoonid hakkasid vastu ööd pinna ligidal õhku ahmima ja vaheldumisi kreeni ning püstloodi vajuma ning kui mõni minut tagasi vaatamas käisin, olid MÕLEMAD siruli, kõht ülespidi põhjas, so vist surnud
*vat nii siis. punast sõbrakest pole mitu viimast tundi näha olnud, ilmselt stressab kuskil põhjas taimede või kivide vahel (taimed kunst ja kivid mittelubi/paas), samas kui molly asustas praktiliselt kohe pähklikoore ja tegi paar kontrollreidi vaid siis, kui lampi nihutasin ja akva korraks kõikuma lõin
ohh seda kurbust nüüd, ei teagi, kuidas hommikul ärkavatele lastele nende armsakeste kadumist seletada