foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akvaarium.
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mu sõbranna tahab kalu võtta, akvaarium on tal olemas, väidab, et 10L. Minu poolt oleksid talle gupid, aga mitu ma talle anda võiks, noh nii et kaladel endal seal hea oleks. Nad alles pisikesed aga hiljem ju suured... Palun veidi abi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 06:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui uskuda seda juttu et 1cm kala pikkust võrdub minimaalselt 1l veega siis et MUGAVAM oleks võid ju 4-5 tükki anda, aga ma pole spets :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 06:41 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
vale vastus :!:

See 10l ei olegi tegelt sobiv ühelegi kalale, siin on sellest nii palju juttu olnud, et minimaalne akvaarium olgu vähemalt 25 liitrine. Aga see selleks. Ilmselt on kalasoov suurem. 10l-sesse paneks ainult ühe, aga tal seal kindlasti igav üksi, siis mitte rohkem kui 2. Peale selle veel tingimus, et võetakse plaani suurema akvaariumi ost :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Petsiga täitsa nõus. Max 2 kala ja plaan suurema akva ostuks (25-50 L kast ei maksa suurt midagi, osad jagavad neid shokolaadi eest).

Et elukate olemine vähegi paremaks teha, peaks lisama veel õhupumba või pisikese filtri - muidu kipub vees hapnikku nappima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Einoh.....ma ju ütlesin ju et ma algaja...aga see et ma lugesin siit samast foorumist et maria kirjutas et 1cm minimaalselt 1l veega...ma ei tea kui tõsi see jutt on.aga njh ma alles algaja :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:45 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kupi kirjutas:
Einoh.....ma ju ütlesin ju et ma algaja...aga see et ma lugesin siit samast foorumist et maria kirjutas et 1cm minimaalselt 1l veega...ma ei tea kui tõsi see jutt on.aga njh ma alles algaja :oops:

1L 1cm kohta kehtib (suures) üldakvaariumis. lisaks sellele reeglile on igal liigil omad nõudmised akvaariumi minimaalse suuruse kohta, nt. oscarid vajavad minimaalselt 200L akvaariumit, kuigi kasvavad 25-30cm pikaks. kui asustada selline isend 25-liitrisesse akvaariumisse, oleks tal pea ühes ja saba teises seinas ja vaene kala ringi keerama ei mahukski. minimaalne akvaariumi suurus aga ei tähenda otse loomulikult seda, et sinna ei võiks asustada mitut kala - sellisel juhul arvestataksegi optimaalset veehulka ühe kala kohta cm-te järgi.

Viimati muutis Maria, Esmaspäev Mär 27, 2006 07:47, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ta on raskete põhimõtetega inimene. Ta ei ole nõus mitte mingi hinna eest kaladesse investeerima palju raha. *mõtleb ja mõtleb ja jõuab otsusele et ta on veits imelik* Aga noh mul vaja paar kalakest ära anda ja tal on see olemas ja ta tahtis, ma nüüd dilemma ees kas anda talle või mitte ja kui palju.... Ega ta nüüd eriti rikas kah ei ole... Tal ema õpetaja ja isa ei ela nendega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

No asi ka nii, et kui ruum ja majanduslik olukord ei luba hobust võtta, siis ka ei võeta ju. Missiis, et väga tahaks. Milleks kaladega vastupidi teha. Kui sul endal kalapojad üle siis ära anda rubriigis leiaksid neile kindlasti uue omaniku kellel paremad tingimused. Filter ja soenduspulk on gupidele siiski väga soovitatav nähtus ja kui selleks raha ei jätku siis peaks mõneks ajaks asja sinnapaika jätma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ta on mu parim sõbranna ta ju solvuks, aga noh mis teha siiski kaladele ju parimat vaja. aga mis ma talle ütlen ta ju nii loodab kogu aeg.. Mul süda valutab nii kalade kui tema pärast. kas ta tõesti ei saa 10 liitrises kandilises akvas 2 gupit pidada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 08:00 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
saab küll 2 kala pidada 10-liitrises aga selleks on vaja vastavad tingimused luua. ja tingimuste loomiseks kulub raha. kui inimene ei raatsi oma lemmikloomadele kulutada, siis on targem neid mitte muretseda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

No kuule sul elab ju 11 l-ses 3 gupit + maimud.
A ta tahab 10 lidrasesse 2 panna.
Kui su omad seni elus on olnud siis miks ei saa 2-te hoida 10 liitrises?!.
Ja no ta võiks raha koguda ise ka veits, ntks kooli kõrvalt tööle minna vms.
Kui ma sama vana olin ja oli hädasti raha vaja ntks jäätise ostmiseks siis ma isegi viisin vahest pudeleid taarasse et jäätiseraha saada.
Nagu ennist öeldud, las hoiab 10 lidrases 2hte gupit, tingimusel hiljem suurem akva muretseda.

:roll: Pikk jutt rumal jutt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 28, 2006 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Tsiteeri:
1L 1cm kohta kehtib (suures) üldakvaariumis. lisaks sellele reeglile on igal liigil omad nõudmised akvaariumi minimaalse suuruse kohta, nt. oscarid vajavad minimaalselt 200L akvaariumit, kuigi kasvavad 25-30cm pikaks. kui asustada selline isend 25-liitrisesse akvaariumisse, oleks tal pea ühes ja saba teises seinas ja vaene kala ringi keerama ei mahukski. minimaalne akvaariumi suurus aga ei tähenda otse loomulikult seda, et sinna ei võiks asustada mitut kala - sellisel juhul arvestataksegi optimaalset veehulka ühe kala kohta cm-te järgi.

Tänan et ütlesite. Ma alles algaja ja nüüd hälle targem :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 28, 2006 03:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
saab küll 2 kala pidada 10-liitrises aga selleks on vaja vastavad tingimused luua. ja tingimuste loomiseks kulub raha. kui inimene ei raatsi oma lemmikloomadele kulutada, siis on targem neid mitte muretseda.

Minuga õnneks nii ei ole praegu juba vaatan kuskohast endale suuremat akvat saaks. Ja loodan et ema lubab. Aga kas ta siis ei või 10L kahte gupit pidada. ´Ta osab taime ja toit on ju elementaarne. Ja ta ju hoolitseks nende eest hästi... Ma loodan vähemalt...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 28, 2006 04:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

lotukene kirjutas:
Aga kas ta siis ei või 10L kahte gupit pidada. ´Ta osab taime ja toit on ju elementaarne. Ja ta ju hoolitseks nende eest hästi... Ma loodan vähemalt...

No muidugi võib pidada neid gupisid!
Aga keegi ju ei taha, et nad seal kehvades tingimustes elaksid.
Sellepärast olekski vaja mõned kaladele tarvilikud tehnika-jupid osta - kaladele tuleks kohe rõõmsam nägu pähe :D
Vast leidub ikka paarsada krooni selle jaoks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 28, 2006 05:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soovitan gupide asemel anda väike õunatigu. Teol on mitmeid eeliseid. Nt tal pole vaja soendust, elab kauem kui keskmine gupi jne.

Taimede poolest soovitan mõnda kergesti kasvavat põhjataime (nt Cabomba caroliniana, Certaophyllum demersum), kuna sobivat tehisvalgustust nii väikesele akvaariumile ei ole eriti kerge leida.

Üles
 [ 17 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver