Nojah. Räägite räägite aga asja tuumani ei jõua.
(v.a. skalaar)
Ise soovitan enne akvaariumi muretsemist mõelda, kui suurt akvaariumi tahad. Hästi aitab selles paber. Nimelt mõtle välja, mis mõõtudes akvat tahad ning siis lihtsalt lõika/kleebi kokku soovitud suurustes paber (Mina kasutasin selleks kahekordselt kokku kleebitud ajalehepaberit).
Soovitatavad suurused on alla 60cm(h) ja 40cm(b külg). Külg a pikkust saab aga põhimõtteliselt lõputult muuta.
Kui akvaariumi suurus on paigas, tuleb sellele asukoht leida. Sellega saad vast niisamagi hakkama ning seda ma täpsemalt ei kirjelda.
Nii. Tehnika poole pealt on soojaveekalade pidamiseks Eesti oludes kindlasti vaja soojendit. Sellega on lihtne ja ka poemüüjad oskavad seda soovitada. Suhe on 1l peale 1W.
Siis on vaja filtrit. Filtrit ostes vaata kindlasti pakendilt, mitu l see tunniga endast läbi pumpab. Nimelt peab filter tunnis akvaariumi kogumahu umbes 3 korda läbi töötama. nt 50l akvale tunnis 150l läbipumpav filter.
Järgmine vajalik asi on valgustus, mida on vaja eelkõige taimede kasvuks ja kalade värvi parimaks esiletulemiseks. Valguse suhe akvaariumi veemahuga on 0,5W 1l akvavee peale.
Lisaks on vaja kruusa. Seda saab ehituspoest ja ma arvan, et ka mõne akvaristi käest vahetada, kui ilusti küsida. Muidu peaks selle fraktsioon olema 2-6mm. Kindlasti tuleb kruus enne akvasse panekut korralikult läbi loputada, nii, et vesi jääb kruusaga kokkupuutel täiesti puhtaks.
Ülejäänud elusa kohta võin ka kirjutada, aga praegu on mul kiire.