foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kasti sisustamisest...
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 31, 2006 09:20 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Jaan 28, 2006 11:50
Postitusi: 53
Asukoht: tartu
tere. asi siis nii et 60l. kast olemas. ilma kõigeta. sisse lähevad gupid. küsimus siis selline- milline filter sobiks sellisele mõõdule, valgustus, põhjasoovitused.taimesoovitused...ja äkki midagi veel vaja sinna?
taimede osas oodatud ka lahked pakkumised :oops:

_________________
280.l. ja ise üliõnnelik :) eluspoegijad ja neoonid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 31, 2006 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
no kaant vist ei ole veel akvaariumil? kui soovid taimi muretseda, siis kui saad, osta omale akvaariumile kaas koos valgustusega, see maskab umbes 500.- kanti (oleneb poest muidugi ka ma arvan). laualamp valgustab ka muidugi aga mitte siiski piisavalt, taimed jäävad rääma.

põhimõtteliselt on loomapoodides müüa pumbad vastavalt su akva suurusele (nn "mullitaja" ja filter korralikult koos). soovitan minna loomapoodi ja küsida 60 liitrisele akvaariumile pumpa. nad oskavad soovitada kindlasti ja sulle õiget näidata. soovitan siiski vaadata et ostetav pump oleks nii mullitaja (õhustaja - tulevad pisikesed õhumullid vette) kui filter koos mitte ainult üks või teine. kui õhumulle ei tule, siis on minumeelest tiba jama, olen ise sattunud sellise punba otsa, ei meeldinud kohe üldse,sest siis peab asjaga palju vaeva nägema et saaks veepinna ilusti liikuma (liikuv veepind ei õhusta siiski pinnaalust nii väga palju).

sisustus - kruusa paned põhja niipalju et klaasi alt ei paista ja taimi saaks sinna istutada.. ei oska 60L kohta kilodes öelda palju vaja võib olla. loomapoes oskavad müüjad enamasti soovitada palju vaja on. kruusa müüakse enamasti kilode kaupa poodides, kilosed või paarikilosed kotid, osades kohtades kaaluvad nad sulle vajaliku koguse ka kotti kuhugi aga enamasti on juba valmis kotikesed.

taimed. kui on gupid ja muud elussünnitajad sul seal plaanis (+ pisemad kalad), siis kui sa soovid poegi kasvatada kergemat viisi, siis pane taimi, loomapoest ostetud puuronte (tavaline puit hakkab vees lagunema, loomapoodides müüvad spets puuronte mida saab akvasse panna) ja tekita peidikuid poegadele ja emastele. ettevaatust peidikute tegemisega, et kalad ei võiks kinni jääda või neile ei kukuks midagi peale kogemata sest kui isased gupid emaseid taga ajavad siis emased võivad igalepoole ronida ja nii kuhugi alla kinni jääda kui see lohakalt pandud on.

taimede osas hoia silm peal "anda ära" foorumi osal. seal on tihti taimede pakkumisi.

gupidega soovitaks tglt osta ka 1 põhjakala, PISIKESE põhjakala (näiteks coridorase). oma kogemus mudugi oli see (ei tea, teistel võibolla teine kogemus), et gupid põhjast küll tiba nokkisid aga helbed mis põhja langesid sinna ka jäid. põhjakala vähemalt tibakegi koristaks seda põhja. aga peaasi et sa akvat üle ei asusta ;)


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver