foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Suurpuhastus
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on juba u.pool aastat olnud 54l akvaarium samade kaladega. Kui sooviksin teha suurpuhastust-nii et kõik kruus keeta läbi, taimi harvendada, vesi vahetada, siis kas kalad tagasipannes keskonna šokki ei või saada? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 09:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina tegin ka ühe suurpuhastuse kunagi ja ma ei valanud seda akva vett lihtalt minema vaid panin ämbrisse... Ja ka kivid ja kõik muud jubinad jätsin pärast suurpuhastust täpselt samasse koha... Kalad olid natukene šokis aga rohkem sellest, et nad pidid seni võõras akvas olema... Mul olid nad üsna varsti jälle korras ja normaalsed!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 09:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mis selle suurpuhastuse eesmärk sul üldse praegusel juhul peaks olema? Taimi saab üldiselt ka natukesekaupa pidevalt harvendada ja vett vahetatakse üldiselt ka ikka jupikaupa. Kruusa uuesti keetmisel ei ole üldse mõtet, kui sul seal just mingi eriti ohtlik haigus ei mölla, aga sellise loogikaga peaks taimed ka välja vahetama, sest läbi keeta neid ju ei anna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 11, 2006 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu arust liiga noor akvaarium et suurpuhastust teha kui just mõnd haigust akvas pole mille vastu ilma ei saa ?

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 11, 2006 06:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
:roll: minu meelest ka vara teha nn suurpuhastust

Üles
 Teema pealkiri: Re: Suurpuhastus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 11, 2006 06:18 
Akvarist

Karit kirjutas:
Mul on juba u.pool aastat olnud 54l akvaarium samade kaladega. Kui sooviksin teha suurpuhastust-nii et kõik kruus keeta läbi, taimi harvendada, vesi vahetada, siis kas kalad tagasipannes keskonna šokki ei või saada? :oops:

Vesi vahetada? Sa pead ju niikuinii iga nädal vett vahetama ja kogu vett sa korraga vahetada niikuinii ei saa :!:
Kui korrapäraselt põhja sifoonida, vanu taimelehti eemaldada, klaase ja dekoratsioone puhastada, filtrit puhastada, siis milleks see suurpuhastus nagu. See on liigne kalade traumeerimine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 11, 2006 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esiteks on asi selles et vees levib mul selline vetikas, millest olen igatpidi proovinud lahti saada, aga pole kasu olnud. Seega on see vajalik.
Ja muideks..Iga nädal vett vahetada ?:) Seda võid sa väiksemas akvas teha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kulla Karit.
Kui sa nüüd hakkad nö "suurpuhastust" tegema, siis teed sa sellega endale karuteene.
Esiteks võib uues vees veel kergemini vetikas vohama hakata, kui praegu, kuna sa lood vetikale ideaalsed tingimused ehk sissetöötamata akva. Siin foorumis on küllalt juttu olnud, kuidas vetikatest lahti saada. Vaata alateema Vesi alt(roheline vesi, vetikas, pimendamine jne.).
Teiseks, nagu näed on minul natukene suurem akvaarium kui sul ja mina vahetan IGA nädal sealt natuke vett ja ma tean kindlalt, et minust suuremate akvade omanikud vahetavad ka IGA nädal natuke vett. Tavaline kogus on 25% üldisest veemassist, nii et sul teeb see täpselt 13,5 liitrit, aga muidugi võid piirduda ca 10 liitriga, sest tegelikult sinu akvaariumis täpselt 54 liitrit vett ei ole(kui sa pole seda muidugi servani täis pannud!).
Veevahetus on vajalik selleks (parandage mind, kui väga valesti ütlen), et üleliigsed mittevajalikud ained akvast välja saada. Muidugi on siin suur tähtsus ka sifoonimisel ehk põhja puhastamisel, sest sinna koguneb eriti palju "s...a". Vastasel juhul võib tekkida käärimine ja üleliigsete toitainete küllus, mis muide aitab kaasa vetikate vohamisele.
Nii et loodan, et said siit jutust natuke abi ja mõtled enne kui täielikku "suurpuhastust" tegema hakkad.
Edu edaspidiseks!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

54l ON väike akva, :)
Kui tihti saa siis vett vahetad ja kui palju korraga? Sellest võibgi su vetikaprobleem põhjustatud olla.

Paljudel on akvad 200-500L ja vahetavad ka vett iga nädal ca 10-25% (s.o.50-125 jne. liitrit ), sest seda PEAB tegema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 02:59 
Akvarist

olen ka ise algaja akvaariumi omanik ja meile öeldi loomapoest, et vett ei ole vähemalt kuu aega vaja puhastada. akvaarium on 60l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 03:10 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Meryt kirjutas:
olen ka ise algaja akvaariumi omanik ja meile öeldi loomapoest, et vett ei ole vähemalt kuu aega vaja puhastada. akvaarium on 60l

esimesed kuu aega tõesti, kui toimub alles sissetöötamistsükkel. edaspidi peaks vett vahetama kord nädalas sõltuvalt akvaariumi suurusest 10-30%

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 05:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

ime ,et siis probleemid akvas kui sinu teadmiste kohaselt vett eriti vahetada pole vaja :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 06:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teil võib tõesti enda arvates õigus olla, aga inimesed kes on kaladega juba mitu aastat tegelenud, ütlesid et on hea, kui vahetada 3/4 veest 1 kord kuus. Iga nädal pole kohe tõesti mõtet! Vetikas vohab mul arvatavasti vähese valguse pärast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 06:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja olemas on juba tugevam valgusti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 06:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

on tegelasi kes vahetavad 20% üle päeva näiteks.

ühest veevahetusest kuus ei piisa kohe nagu mitte kuidagi :)

r.

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver