Ma siis täpsustaks ka igaks juhuks, kuna allikate all peavad inimesed silmas vist erinevaid asju.
Minu arust on allikas see koht, kust vesi maa seest välja tuleb. Sellest kohast 10 m allavoolu (või 5m või 20, selle piiri tõmbab igaüks ise
) ei ole see enam mitte allikas vaid oja. Kui allika vee karedus ja pH on sobivad konkreetses akvaariumis peetavatele kaladele ja taimedele, siis ma ei näe selle vee kasutamises akvaariumi jaoks mingit probleemi.
Oja vee kasutamist akvaariumis ma kellelgi soovitada enam niisama lihtsalt julgeks, kuigi kindlasti on palju selliseid ojasid, mille vesi võib sobida.
Konnade sigimisest ka veel siis nii palju, et sellise oja vett ma kohe kindlasti kasutada ei soovitaks ja mitte ainult konnade sigimise perioodil, vaid ka muudel aastaaegadel. Mitte et see vesi kemikaalide mõttes kuidagi halb oleks, vaid selle tõttu, et seal elu liiga palju ja mitmekesine. Seda, millise pahalase sa selle veega oma akvaariumisse võid tuua, ei anna veetestidega kuidagi kindlaks teha.