foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: maimud filtris
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 15, 2005 10:53 
Akvarist

vahetasin vett 100l akvsa ja leidsin sisefiltrist 2 hukkunud gupimaimu, järgmisel päeval leidsin filtrist elutu maimu ja teise nende varbade vahelt, kust vesi filtrisse läheb. mul akvas mitmes mõõdus gupimaime ja mõned mõõksabad. kas need on nõrgukesed, kes filtrisse jäävad või on minu viga ja peaks midagi ette panema. voolu vähendasin juba sellega, et filtri väljavoolu toru jupi võrra lühem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 15, 2005 11:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Milline filter on? Üldiselt aitab kui mingi võrk ette panna sissevoolule.Kapron soovitavalt. Muidugi siis miinuseks see, et suuremad junnid jäävad ilusti sinna võrgu ette kinni, plussiks siis, et ei ime maime filtrisse. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 16, 2005 01:55 
Akvarist

kas filtrisse võiks panna pealmist ehk seda valget filtervatti niipalju, et filtri sissvoolu varbade vahelt seestpoolt on kaetud ja siis ei saaks maimukesed ka filtrisse, aga kuidas see veevoolule mõjuks.

kui kapronvõrk oleks parem, kuidas seda sinna kinnitada. mul kodus pole vist mingit kapronit, proovin kangapoest läbiastuda, ehk müüvad ka 10cm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 16, 2005 07:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hakkasin mõtlema mitu kapron sõela(müüakse poes sellised plastikust võrgu moodi põhjaga, nimi kapronsõel - kas just päris kapron aga nimi selline) olen kalade huvide nimel katki lõiganud - päris palju. Maimulõksudeks jne. Hea materjal, ei idane ega mädane ja kalad ei jää selle külge kinni ja ei anna ta vette mitte midagi kahjulikku. Kinnitamiseks saab kasutada tamiili näiteks. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 19, 2005 05:50 
Akvarist

proovisin valget filtervatti rohkem panna, ei aidanud.
ostsin ühe kahva juurde, plaanisin katki lõigata ja filtri vee sissevoolu varbade ette panna, ei tea muidugi , mis materjal see on.
sõela lõikamise peale mõtlesin ka. küsimus tekkis, et mis on maimulõksud ja kuidas seda teha. korjasin täna igaks juhuks mõned väiksemad maimud lihtsalt plastkarpi eraldi, seniks kuni neile akva turvalisemaks saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 19, 2005 06:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
AFAIK (minu teada) naissoost akvaristid on maimude kaitseks filtri juures edukalt kasutanud vanu sukkpükse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 19, 2005 09:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
IvoOnu kirjutas:
Ja mina meessoo esindajana võin kinnitada, et poest müüakse naiste sukkpükse ka meestele kui kodus ei juhtu olema.

Kindlasti müüakse, paraku selleks kasutatakse enamasti pruugitud sukkpükse ja vähemalt minul neid ei kipu kogunema. :P
Kui spetsiaalselt materjali pärast ostma peaks siis vast ostaksin pigem mingi odava kahva.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver