foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 01:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Õhtast!
Siin foorumis oli kusagil näpunäited akva veega täitmise kestuse kohta. Et väga kiiresti ei maksa valada - läheb puruks. Jagati ka konkreetseid soovitusi (a la vala x liitrit ja oota n minutit või midagi sarnast) Jutt oli täisklaasist purgist, metallraamiga akva puhul pole, muret, vähemasti enda kogemuste põhjal.
Otsisin aga mitte ei leidnud - kui "rahulikult" peab vett juurde valama?
Ehk keegi mäletab teemat või oskab soovitada?
Tähh!

PS. Akva, mida kavatsen käivitada, saab olema 240 liitrine (poe oma, mitte ise tehtu). Natuke nadi oleks seda vett pärast põrandalt koristada...

Üles
 Teema pealkiri: klaasist
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 09:36 
Kui kraanist lased siis selle voolu puhul küll probleeme ei teki, peaasi et akva oleks õigest materjalist kokku liimitud... 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 09:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Võib-olla ma siis mäletan valesti. Loodetavasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 02:31 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Minul ka 240 ilma karkassita, valasin kohe täis ja ei midagist - vedasin ämbritega

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 03:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kleepisin kokku 350L akva.
Nädalapärast tassisin ämbriga vett täis.
Küljed paindusid 1,3 m peale kumbki cm-jagu läbi.
Kuna selline stsenaarium polnud positiivne tassisin enamuse vett jälle välja.
Järgmisel päeval ostsin külgedele tugevdusribid ja liimisin paika.
Nädalapärast tassisin vee jälle sisse ja kõik siiani korras (2a).

PS. tunnistan ausalt, et kuna akva asub kohe voodi kõrval, siis esimesel ööl, kui akva ääreni vett täis oli, magasin veidi rahutumalt kui muidu :roll: (ja tüdruk otsis igaks juhuks kummisäärikud esikukapist välja :D )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 13, 2005 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

vastata kahjuks ei oska, aga ma ka mäletan, et sellest on foorumis juttu olnud.... maria minu meelest miskis kontekstis mainis... (sry skui eksin :) )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 12:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu mäletamist mööda oli ka Maria see, kes teadis täpsemalt (ja hoiatas, seepärast küsisingi). Paraku otsingu kasutamise oskus mul veel lapsekingades...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 12:36 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ilmselt on see vana teema kustutatud aga kuna kordamine olla tarkuse ema, siis klaasakvaariumi veega täitmine:
1. pese läbi põhjakruus ja laota akvaariumi põhja (ära vala!)
2. täida akvaarium 1/4 osas veega - kruusa peale võib panna sügavama kausi, mis takistab veejoaga kruusa laiali uhumist.
3. oota u. 15-20 minutit
4. täida akvaarium 1/2 ulatuses veega
5. oota 20-30 minutit - selle aja võid ära kasutada dekoratsioonide paigutamiseks (seda on lihtsam teha, kui akvaarium pole täiesti ääreni täis), kontrolli, et akvaarium ei lekiks
6. täida akvaarium 3/4 -ni veega
7. oota 15-20 minutit
8. täida akvaarium lõplikult - ülemisest servast peaks jääma täitmata vähemalt 2-3 cm

osade kaupa ooteajaga täitmine on vajalik selleks, et klaas vee survega harjuks. täisklaasakvaariumite puhul on vajalik aluskapi ja akvaariumi alla paigutada pehmendusmatt (on müügil spetsiaalsed vett tõrjuvast materjalist matid aga sobib ka tavaline matkamatt või jupp kahekordselt pandud linoleumi). pehmendusmati ülesanne on hoida ära põhjaklaasi murdumine aluspinna ebatasasustest tingitud pingest. NB! raamakvaariumite, sh. juwel akvaariumite puhul matti kasutada ei tohi!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 09:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Just seda tahtsingi teada. Tähh!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2005 03:23 
Akvarist

Mina näiteks lasin oma ~350L akva igaks juhuks esialgu vannitoas täis - ilma liiva ja muu kraamita. Kui on ikka kuskil nõrk koht, siis ei ole vähemalt vaja liiva koristada. Muidu oli sama lugu nagu Lauril - paindus korralikult. Liimisin kah ribad ja läks uuesti vett täis. Mul sammuti kohe voodi kõrval akva ja natuke süda kripeldas küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 15, 2005 06:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
pole küll otseselt minu mure, kuid tahaks teada, miks raamiga akvaariumile ei tohi alusmatti panna? Ma saan aru, et otseselt vajalik poleaga miks just ei tohi :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 15, 2005 07:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 15, 2005 07:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
IvoOnu kirjutas:
Selle pärast, et raamiga akvaariumi klaas toetub raamile. Kui sa paned sinna alla mati siis võib juhtuda, et klaasid ei toetu enam mitte raamile vaid kuskilt suvalisest kohast alusvaiba peale ja pea ta siis katki või minna.....

Ei saa hästi sellest loogikast aru - matt pannakse ju nii et sellele toetub nii akva raam kui akva põhi. Vesi rõhub ülaltpoolt ühtlaselt nii raami kohal kui ka põhja keskel olevale klaasile. Altpoolt klaas kannab ikkagi raamil, matt ei saa toetada tugevamini kui raam sest akva raam on klaasipinnast allpool (mati surve klaasi all on väiksem kui raami all).
Ehk siis minu arusaamist mööda kui mati all olev pind on ühtlane ei saa matt ka raamiga akva korral midagi halba teha, pigemini toestab põhja nii et koormus jaguneb veidi ühtlasemalt. Võib-olla oleks siis probleem kui matt on väga pehme ja hästi paks nii et kokku vajudes akva alla mingi mügara moodustab - tegelikult peaks ta sel juhul ikkagi kah külgedele kõrvale vajuma. Või on mu arutluskäigus viga, kus siis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 16, 2005 06:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

no kui aus olla, siis ma isegi arvan sedasi, nagu Rein siis arutles 8-[

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 19, 2005 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
õhtust

sain oma 540L kasti 1.5 nädalat tagasi valmis, eile hakkasin täis laskma (voolikuga kraanist). täitsin tunniajaste vahedega iga kord 25% . kui hakkasin viimast veerantit täitma märkasin et esimene klaas on umbes 3mm alt välja nihkunud, ülevalt mitte mm-ki. lasin uuesti poool tühjaks ja klaas tõmbus ka mõne aja pärast veidi tagasi. nüüd ei julge enam täis lastagi. on see normaalne sest raami mul pole.kas äkki võib mõne aja pärast täitsa paigast ära nihkuda? klaas on 10mm. või on silikuuni liiga vähe. endal sellise asjaga kogemusi pole sest esimest korda tegin sellist asja :?

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver