ostes täiskasvanud mõõksabad võivad nad olla suhteliselt suured ja ka veidi territoriaalsed eriti isased(isiklkult jätaks mõõksabad välja ja lisaks hoopis platysid-neid ka väga palju erinevaid värve-aga kasvult ikka tunduvalt väiksemad), aga põhimõtteliselt võid ju proovida - arvesta et paari -kolme kuu pärast oled hädas - kellele neid molly,platy,mõõksabu anda
- sigivad hästi - ja olles elussünnitajad on ellujäänud maimude osakaal suur- kui piisavalt taimi...Saan aru, et varem akvaga kokkupuudet pole....
seega suht raske soovitada- lähtuma peab eelkõige akva suurusest. Ma ei hakka jutustama -et lisaks peab olema ka mõeldud filtratsioonile- need teemad kõik olemas siin keskkonnas. Kui aega ja tahtmist siis analüüsides algaja teemasid, erinevate kala rühmade teemasid - saad kõik vastused - muide- ka elussünnitajade kalade kohta on lugemist väga palju...ka selle kohta kuidas akvat sisse töötada... jne... Samas on paljud meist alustanud just gupide-mõõksabade-mollydega- sealhulgas ma ise ka....
Kui meeldivad elussünnitaja grupi kalad, siis jäta neoonid sortimendist välja, ka õunateol nokivad mõõksabad sarved ära-see pole muidugi ülimtõde-vaid meenutus kaugest minevikust kui minul olid õunateod mõõksabadega. Kokkuvõtteks: valiksin platyd-6tk-erinevat värvi, põhja patrullima mõne ,,antsu,,....eks siis paistab kuidas kõik areneb- juurde jõuab alati osta-rõhutan-see minu suht subjektiivne arvamus.