Tere! Kõik algas sellega kui ostin uue akvaariumitaime ( varasemalt polnud akvaariumis taimi olnud). Mõne aja pärast tekkis taimele paks, limane vetikakiht, mis tuleb vaid veidi, kõvasti sikutades osaliselt maha. Selline tunne nagu taim hakkaks/on juba surnud ja hakkab lagunema. Ka ülejäänud akvaarium mattus vetikakihi alla. Akvaariumiseinad on vetikatega kaetud ja ka ülejäänud asjadele: kruus, pump jne on tekkinud vetikad. Need vetikad on erinevad: tumerohelised täpid, mis tulevad kõige raskemini maha, tumedad/pruunikad vetikad, mis näevad välja naga juuksed ja on limased ning veel vetikad, mida ma väga iseloomustada ei oska. Tõstsin taime igaksjuhuks, et kalad ära ei sureks ühte anumasse, kus ta on nö "garantiinis". Akvaariumis vohasid need vetikad ka hiljem edasi. Muidugi olen neid vetikaid seintelt riidetükiga kraapinud, aga nad ei tule täielikult ära ja tulevad kiiresti tagasi. Akvaarium on 21 l, seal on 2 isast gupit ja 4 tetra neoni (paracheirodon innesit). Olen kalakeste pärast mures. Kas kellegil on aimu, mis toimub või kuidas olukorda parandada, siis palun andke nõu. Tänud kõigile vastajatele!
|