foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Tuli mõte taaselustada oma väike 30l (60x20x25; http://riivo.talviste.pri.ee/muu/img_0344.jpg) akvaarium, mis paari aasta eest sai millegipärast nurka pandud. Küsimus seisneb aga selles, et kas nii väiksest akvaariumi on üldse mõtet pidada või laidate selle idee maha?
Ma tean niipalju, et väiksemat akvaariumit on raskem ülal pidada, kuna ökosüsteem ei teki nii kergelt ja inimene peab rohkem sekkuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 09:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu teine akva on sinu omast tiba pisem aga seal elutseb 10 neooni ja 1 Molly. Taimed tahavad kalade eluruumi ära võtta...
Algus oli küll üsna nutune aga käima ta läks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 09:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pidada võib ikka, lihtsalt ei tohi anda järgi kiusatusele sinna palju kalu kuhjata. Kui leida sobivad elanikud võib vägagi kena tulemuse saavutada, vt. ntx http://showcase.aquatic-gardeners.org/2 ... ry=0&vol=0

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olgu, siis on tore.
Aga siis sinna sisse läheks veel soojenduspulk (mis ei võta palju ruumi) ja filter, aga milline? Üks võimalus oleks osta mingi sisemine filter (svamm+kompressor koos), mis võtab kahjuks natuke ruumi ning teine võimalus on ju osta lihtsalt mingi svammitaoline filter, mis ühendatakse väljas oleva kompressoriga (kompressor on mul olemas kah pmst). Aga mida teie soovitate, kui näiteks oletame, et mul seda kompressorit pole ja alustan otsast?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 19, 2005 10:35 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kompressor + svamm võtab oluliselt rohkem ruumi, kui kompaktne sisefilter (aqua szut mini, resun mini, aquael fan mini ja veel umbes 100 varianti, mis läbilaskevõime poolest sobiksid) - selliste pisikeste sisefiltrite hinnad on 135-200.-. svamm + kompressor tuleks enam-vähem samas hinnas. soojenduspulkadest soovitaks soojalt thermal compact 25W pulka, kuna sellel mudelil on võimalik temperatuuri skaala järgi reguleerida. enamikke teisi soojendeid, mis on nii väikese võimsusega, ei saa üldse reguleerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 22, 2005 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei tahaks mingil juhul Mariaga vaielda,kuid minu akvas kõikus temperatuur selle 25 w-ga ikka ikka võimsalt,ehk oleks siiski 50w-ne soojenduspulk parem ja ega se hinnavahe nii suur ka ei ole.Kõige suurema kõikumise tekitaski valgustuse sisse ja välja lülitamine,see 25-ne lihtsalt ei soojhendanud seda vett ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 22, 2005 12:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Mannu kirjutas:
Ei tahaks mingil juhul Mariaga vaielda,kuid minu akvas kõikus temperatuur selle 25 w-ga ikka ikka võimsalt,ehk oleks siiski 50w-ne soojenduspulk parem ja ega se hinnavahe nii suur ka ei ole.Kõige suurema kõikumise tekitaski valgustuse sisse ja välja lülitamine,see 25-ne lihtsalt ei soojhendanud seda vett ära.

No ma ei kujuta seda võimsat kõikumist ette - v.a. juhul kui mingi ahjuküttega majaga talveajal tegu. Oluline on ju lisaks vee hulgale ka veetemperatuuri ja toatemperatuuri vahe, mida suurem see on seda rohkem võimsust on vaja. Mul endal 100 liitrises akvas varem ajas 25W pulk asja suurepäraselt ära, veetemperatuur praktiliselt ei kõikunud sest keskküttega korter on ka talvel pidevalt soe. Siin aga tegemist vaid 30 liitrise akvaga. Ega pisike kõikumine ka midagi hullu tee, ega looduses kah kogu aeg temperatuur sama püsi, ka troopikas öösel temperatuur langeb.
Soojenditega pole nii et mida võimsam seda parem - võimsal soojendil on aeg mis kulub veetemperatuuri tõstmiseks lühem ja relee plõksib tihedamalt sisse-välja ning hävib kiiremini, väiksemal on soojendamiseks kuluv aeg pikem ja relee kestab kauem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 23, 2005 10:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmm, ma vist unustasin oma postituses mainida, et mul on eelmisest akvaariumipidamisest soojenduspulk olemas ja üldiselt ma seda välja vahetada ei kavatse. Vabandust segaduse eest :P Aga üldiselt see pulk on tõesti 25W ja sellel on termoregulaator.
P.S. Ja ma tõesti elan ahjuküttega majas.

Üles
 Teema pealkiri: milline filter?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2005 08:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tõstatan teema korra uuesti üles.
Nimelt olen nüüd mitu päeva kaalunud ja netist infot otsinud ning peab vist lõpuks tunnistama, et mingi õhupumbaga ühendatav filtrisüsteem ei ole ikka suurem asi. Mõistlik ja lihtne oleks vist ikka osta väike sisefilter.
Siinkohal aga paluks teie abi. Äkki olete nii lahked ja uurite Tallinnas/Tartus mõndade sisefiltrite hindasid. Internetis ma Eesti akvaristikapoodide hinnakirju ei leidnud ja äkki on Tallinnas/Tartus natuke suurem valik/odavam kah kui Pärnus.
Igatahes huvitaks mind järgmised firmad (tooted):
1) AquaEL (FAN-mini EU)
2) Hydor (K 10 II, K 20 II, FILTER PICO)
3) Aqua Szut (SUPER-MINI)
4) Igasugused akvaariumi välisseina külge riputatavad filtrid

Njah, nimekiri sai päris kopsakas, kuid loodan, et teil on aega poodides käia või on äkki need hinnad peas juba :)
Muidugi võib pakkuda ka teisi filtreid, mis 30l (või natuke suuremale) akvaariumile sobiks (kuna akvaarium saab olema magamistoas, siis on müratase oluline faktor) ja kui teil juhuslikult seisab kuskil kapi nurgas mõni oma endine väike töökorras filter, siis võib ka seda pakkuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2005 09:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Lihtsam variant on ju helistada. /viewtopic.php ... highlight= on suurem osa poode üles loetud, paljudel telefoninumbrid kas kohe teemas olemas või siis viidatud kodulehel.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2005 10:02 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

hydor cristal duo K20II,maksis mul 330.-

70l.startis 19.02.2012,valgust 2*24,1*15 w

Üles
 Teema pealkiri: Re: milline filter?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2005 11:47 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
riivo kirjutas:
Igatahes huvitaks mind järgmised firmad (tooted):
1) AquaEL (FAN-mini EU)
2) Hydor (K 10 II, K 20 II, FILTER PICO)
3) Aqua Szut (SUPER-MINI)
4) Igasugused akvaariumi välisseina külge riputatavad filtrid

täpsete hindade teadasaamiseks võid poodidesse helistada ja küsida (Tartus 7302838 Lõunakeskuse ja 7388040 Anne Keskuse zookauplused, kui keegi teab peast Zoomaania ja/või mõne Tallinna poe numbrit, siis võib selle lisada) peast hetkel ei oska öelda muud, kui seda, et AquaEli mini ja Aqua Szuti super-mini peaksid tartus jääma 180-200 krooni piiridesse, Hydori K mudelid üle 300.- ja PICO, millel puudub võimalus lisaõhustuseks ja mis pole seega hea variant, alla 300.-
välisseina külge riputatavate filtrite võimsus algab alates 75-liitristele sobivusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 24, 2005 11:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
JBL ProCristal 50 on ka selline asi, millel õhu sissevõtuklapp, kuigi ma ise ei ole seda selliselt kasutanud. Roccas maksis 350 ja mina olen siiamaani väga rahul. Kindlasti parem kui Hydor Pico, millega mul ka kogemusi on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 25, 2005 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kas Hydor K-seeria, Aqua Szut ja AquaEl on ikka piisavalt vaiksed? Ma ei saa eriti magada, kui kuulen mingit surinat või vee solinat :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 25, 2005 08:12 
Akvarist

Pildid: 3
mul täiesti siin olemas hydor K10II. umbes pool aastat kasutet. saad omale mingi summakese eest.

kui kõrv lähemale kui 30cm panna siis on tema surinat kuulda.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver