Tegemist elu esimese akvaariumiga ja varasem kokkupuude akvaariumitega samuti puudub, seega vabandan, kui midagi rumalat küsin või midagi väga valesti on.
Kogu see maailm on väga uus ja infot on väga palju ja osaliselt saadud info on väga erinev.
Akvaarium Juwel RIO 240. Filter ja valgustus, mis põhivarustusega kaasa tuli.
Akvaarium on jooksnud umbes 5 nädalat.
Valgustust hoian 10h (varem oli 9 tundi).
Natuke vara sai ilmselt kalu sisse toodud (ca peale 2 nädalat 7 daniot, 3tigu ja peale kolme nädalat juurde toodud 3 gupit ja 5 daniot ja 1 tigu), aga kuna poest sai infot, et umbes nii võib sisse tuua, siis nii sai ka tehtud.
Substraat: Sera floredepot
Veetestid (JBL):
PH: 8 kanti (täpselt ei oska öelda, sest test on 3-10)
KH: 15 (tilka läks kokku, et alguses siniseks muutuks ja siis edasi kollaseks. Või peab lugema mitu tilka sinisest kollaseks muutmine võttis? Siis läks 2 tilka).
Fe: 0.2
No2: 0.2
No3: 10 (seal oli 2 graafikut. teise järgi kuni 15?)
NH3: <0.05
Taimed:
eleocharis parvula, aenubias, limnophila sessiliflora, microsorum pteropus, cladophora aegagrophila, alternanthera reineckil pink
Kalad tunduvad ok. Vähemalt ei tundu väga midagi väga kahtlast ja keegi ära läinud ka ei ole.
Veevahetusi olen teinud 2x. Esimene kord 50% sest nitriitide tase oli kõrge(see juhtus peale lisakalade 3 gupi ja daniode toomist) ja nüüd tegin 20% koos sifoonimisega. Peale veevahetusi olen lisanud ka aquaten ja bio nitriveci.
Mureks on, et taimed on pruuniks läinud. Alguses 2 nädalat oli kõik ilus roheline, aga siis viimased 2 nädalat nagu taimed kõik pruunistuvad.
Olen püüdnud lugeda, aga kahjuks kohati on info natuke algaja jaoks segane. Kohati kirjutatakse pruunvetikast. Kohati, et eri aineid on puudu. Kohati, et sissetöötava akvaariumi teema ja läheb ajapikku üle jne. Ehk info on nii erinev, et ausalt öeldes ei oska kuidagi tuvastada, mida edasi teha ja mis konkreetselt minu akvaariumi viga on.
Kalasid toidan 1-2x päevas. Toitaineid ei tundu väga üle jäävat.
Ilmselt on tegemist tugeva taimede toitainete puudusega? Kohati jälle kirjutatakse, et parem mitte väetisi anda, teised kirjutavad, et peaks andma.
Natuke segane kogu see värk. Raua tase alguses oli olematu, siis panin Ferropoli juurde. See nüüd tundub enam-vähem ok.
limnophila sessiliflora alt läheb täiesti pruuniks ja ülevalt kasvab ilusti uute roheliste kasvudega edasi.
Mida veel jälgida või teha? Kuidas ja mis toitaineid lisada, et taimedel parem oleks. Kas peaks Co2 komplekti lisama? Kas minu taimedele on vajalik üldse Co2, sest nagu aru saan, see sõltub taimedest?
Mis infot peaksin veel andma, et aidata oskaks? Tahaks taimed ilusti roheliseks saada.