foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Stardikas
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 06, 2016 12:26 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juun 21, 2016 11:26
Postitusi: 2
Tere!
Lappasid läbi erinevaid teemasid aga värsket stardikate kohapealt ei leidnud. On soov endale soetada uus akvaarium. Juba kogemused väikesed, siis ilmselt oleks mõistlik valida mõni stardikatest. Maht võiks jääda umbes 100L kanti.
hetkel jäänud silma Juwel Primo LED ja teine Aquael Leddy 60 105L. Mis võiks ühe v teise nõrkused/tugevused olla? Või oskate veel midagi asjaliku soovitada.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Stardikas
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2016 01:48 
Akvarist

Liitunud: Reede Juun 17, 2016 12:35
Postitusi: 19
Pildid: 0
Mul on see Leddy 60 105L. Enda omaga olen seni rahul, eriti arvestades hinnavahet. Klaas on õhem kui mõnel kallimal akvaariumil, alguses tuli hirm peale kui nägin kuidas see vee survel väljapoole paindus. Tootja ja edasimüüa mõlemad ütlesid et see on normaalne ja 4 kuud on siiani vastu pidanud.
Filter kipub suht ruttu soga täis minema, vähemalt minul, tuleks umbes kord 1-2 nädala jooksul svammi veidi loputada. Aga muidu on filter väga vaikne, praktiliselt ei kuulegi seda. Minu teine JBL-i filter undab ikka kordades kõvemini.
Lambi kohta olen kuulnud, et ei ole kõige parem. Samas minul kasvavad vähenõudlikud taimed (Tropica 'easy' kategooriast) nagu mühin.
Soojendit pole veel kasutanud, sest tuba on piisavalt soe.

Kui ma nüüd praegusel hetkel peaksin akvaariumi ostma, siis arvatavasti ostaksin klaaskasti ja jupid eraldi. Aga komplekti kohta on hinna ja kvaliteedi suhe minu arvates täitsa hea, eriti kui pole plaanis väga keerukat nõudlike taimede akvat teha.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Stardikas
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 14, 2016 12:15 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 04, 2016 03:38
Postitusi: 10
Pildid: 4
Mul on Aquael Leddy 80 (105l, 75x35x40cm). Kuskil kuu ajaga läks lamp läbi. Parandamine ka ei aidanud. Poest öeldi, et sellist pikka led toru lampi neil üldse müügil ei ole ja Aquael kodulehel see samuti puudus. Pärast tuli välja, et olin ostnud vana Aquael Leddy 80 mudeli. Praegu on uueks lambiks Aquael Leddy tube plant 6w (tundub, et taimedele meeldib). Muidugi oleks parem, kui akvaariumi kaanes oleks kaks 6w lampi üle terve akvaariumi, kuna nurgad kipuvad siiski pisut pimedaks jääma. Võib-olla võimsama leddy tube lambi korral see probleem puuduks.
Uuel Aquael Leddy 80 komplektil on lambiks leddy tube (18w). Et kui kavatsed Leddy komplekti osta, siis igaks juhuks vaata milline lamp komplektis on. Filter on vaikne ja akvaariumi välimus kena. Soojendi töötab ka kenasti. Ja hind on ka mõistlik.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver