vipu kirjutas:
No kui sa pudeliharjaga automootorit ei nühi, siis korralikult loputatud nõudepesuhari ei tohiks küll kalasi ära tappa. Muide pudelihari on tehtud kapron harjadest mis sobib klaasi puhastamiseks hästi - puhastatakse harjaga ju pudeleid ja plastik pole poorne.
Esiteks, kas nende vahendite hind on tõesti nii suur et tasub riskida? Mina igatahes hoolin oma kaladest liiga palju et selliseid eksperimente korraldada.
Teiseks, klaasi peale tekkiv vetikas on seal nii kõvasti kinni et nuustiku tugevama poolega nühkides tuleb omajagu jõudu rakendada et seda lahti saada. Kui seal on mingi muu läbu klaasi peal siis võib-olla tõesti saad ka pudeliharjaga maha, vetikat aga vaevalt. Pudeliharja ülesanne on mahtuda ka kitsast pudelikaelast sisse ja puhastada laia pudelit, sestap on tal väike südamik ja pikad harjased, temaga tugevasti nühkida naljalt ei õnnestu.
Ja lõpuks on pudelihari AFAIK (minu teada) liiga lühike et suuremas akvas igale poole ulatuda.
vipu kirjutas:
Sinu svamm on isegi ohtlikum kuna sa ei saa seda mikroobidest puhtaks ja kuivama jäädes mikroobid paljunevad svammis rohkem kui pudeliharja küljes. Ja vaevalt sa ostad igaks akvaariumi pesuks uue svammi, seetõttu pistad mikroobide koloonia otse vette.
Kõik mis sinna svammi koguneb on pärit akvast, selle nuustikuga ma nõusid ei pese. Kui karta et akvast koguneb sinna midagi ebasoovitavat siis pole üldse võimalik leida mingit abivahendit. Kui arvad et akva vesi on sama ohtlik kui nõudepesuvahend või toidujäägid (lagunemise käigus tekkiv tontteabmis, ühtlasi hea pinnas mikroobide paljunemiseks) siis küll eksid. Arvesta et seda foorumit loeb erineva ettevalmistustasemega inimesi, Sinu nõuannet täht-tähelt järgides võinuks mõni lihtsameelne ka võtta oma pudeliharja millega hetk tagasi nõudepesuvahendiga nõusid puhastas ja tagajärjed oleks ilmselt kurvad. Tegelik risk on siiski rohkem soovimatute kemikaalide akvasse sattumine, see mikroobihirm on valdavalt pesuvahendite reklaamide poolt esile kutsutud massihüsteeria mille vilju me pesuvahendite masskasutusest tekkinud allergiate näöl juba tunda saame.