Tere!
Plaan on ehitada endale uus akvaarium võiks öelda et esimene "päris" akvaarium.
praegu on mul 14 l -ses edukalt hoitud juba aaasta marmorvähki. teine akvaarium 40 l kus edukalt elab 7 neoon tetrat +2 antsu.
Nüüd on siis plaan ehitada ise akvaarimu 90*40*40 cm. ehitamisega ei tohiks probleeme olla... pigem olen huvitatud teie arvamustest/soovitustest.
vabandan ette pikast nimekirjast mõtetest ja küsimustest.
Esimene mõte oleks põhjapinnasena kasutada "basseini filitri liiva" internetis tuulates olen leidnud et võiks hästi sobida.
Teise mõttena sooviks ideid taimede osas. tahaks teha paar platsi midagi muru sarnast + paar taime, olemas on 1 mini anubis(selline 5cm) siis 2 "driftwood" millest ühe ümber on keritud javamoss.
Kolmandaks huvitav õpetus kuidas sellest samast "basseini filtri liivast" ehitada filter
https://www.youtube.com/watch?v=L8MzUYnxXJ8 (kellegil vastuväiteid?)
neljandaks selle uue akva alustamine... kui võtta vanast akvast pool vett välja(20l) ja panna uute + siis veel juurde 40l värsket vett(koos aquasafe ja äkki mõne bakteri preparaadiga) ja seda korrata 1 nädala möödudes lisaks veel
panna vanast akvast filter uute koos uue filtriga mis kavatsen ehitada kolmandas punktis, kas oleks reaalne see 2 nädalaga käima saada.
viies punkt
2 nädala pärast lasta 7 neooni sisse + 2 antsu ning siis kuskil nädalapärast tahaks võtta veel kalu sinna.
kuues punkt uued kalad.... tahaks neooni parve teha 10-seks + võtta kirsikrevette arvaks et 10 ning siis tuleks suur küsimus mis kalu sinna veel juurde võtta....
eriti meeldivad mulle väiksed parvkalad kas eestist kollaseid neoone on võimalik saada? Lisaks kui keegi müüb taimi mis sobiks hästi sellisesse akvase või siis kirsikrevette võib ka teada anda.
seitsmes punkt... unistustes tahaks ka marmorvähi sinna akvase panna aga uurimine nätab et see pole kuidagi võimalik kuna varem või hiljem hakkavad nad teisi (krevette ja neoone) killima. kui kellegil ideid jälle teada anda
ootan igasugust tagasisidet nii soovitusi kui noomitusi