foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Küsimused krevetivärgis.
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 25, 2015 11:04 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mai 25, 2015 10:40
Postitusi: 2
Nii, asjalood sellised, et sõber pakkus 40 liitrist, et muidu viskab ära. Sain siis endale(ainult akvaarium. Muu nodi puudub). Kuna kalad väga ei huvita, siis mõtlesin krevettidega katsetada. Lugesin läbi algajatele postitatud kleepsud-teemad, aga tekkis veel küsimusi.
1 Kas on mingi krevetiliik, mida kõlbab ka pannile panna? Kuna kalu ei taha sinna populatsiooni piirama, vaevalt, et müügiteema nii hästi läheb ja niisama kasutult kuhugi ära visata on ka nõme.
2. Taimedest. Plaan võtta vesikuuske ja jaavasammalt. Netipoodidest ei leidnud, ainult kunsttaimi. Kuidas neid reaalselt omastada? Ühes juutuubi videos soovitati suuremate taimede jaoks teha mudapallid(mudballs). Kas see pmst selline, nagu liivakastis liivakooki teha või mingi spetstrikk?
3 Kui ei taha, et taimed hullult vohama hakkaks, kas siis kehtib ka reegel 0,5W liitri kohta?
4. Kas soojendi valikul on mingi sarnane rusikareegel?
5.Areatsiooni ja filtri valik krevettide puhul? Enamus soovitavad lihtsalt mingi kindla firma toodet, aga tahaks just põhimõtet teada, miks see hea on. Ehk vastus ala tootja/mudelinimi/mark väga ei aita.
Suured tänud teie aja ja tähelepanu eest.
Eero


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 26, 2015 08:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Üldiselt akvaristid oma sõpru ei söö ...
Tavalised kirsikrevetid on ka nii väikesed, et pannile et jää midagi. Krevettide ära andmise või müügiga probleeme pole. Ja vähemasti esialgu ei peaks sul olema ka muret nende vohamise pärast....
Filter puhastab vett ja paneb selle liikuma tuues pinnalt hapnikku põhjakihtidesse. Lihtsalt õhupump teeb sama kuid ei puhasta. Lisaks elavad filtri švammides vett puhastavad bakterid. Mujal ka aga enamasti vist ikka filtris - seal voolab toit neile ise suhu :)
Maitseasi muidugi aga plasttaimed sobivad kokku plastkaladega, akvaariumisse võiks päristaimi panna. Foorumis jagatakse neid tihti tasuta ja ka müüakse.
Mudapallide kohta ei oska öelda, olen skeptiline. Mismoodi vesi puhas püsib, mismoodi teed iganädalast puhastust?
0,5L/W on soovituslik miinimum kuid vahest piisab ka vähemast. Oleneb taimedest, mida tahad kasvatada.
Kuna akva temperatuur ei saa langeda madalamale toatemperatuurist, pole tihti eraldi soojendust vaja. Jällegi oleneb kaladest, mõned tahavad nt 28C juures elada jne.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 26, 2015 04:45 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mai 25, 2015 10:40
Postitusi: 2
Tänud vastamast. Eile öisel ajal kirjutatud postitus. Sõnakasutus mul ikka väga kehv :D Plaan ikka elustaimed sebida. Üks sõbralik foorumlane soovitas sellist lehte( https://sites.google.com/site/andryakvaarium/E-Mk ) ja sain valgustuse ja taimede osas targemaks. Sigimise osas sain aru ( võimalik, et valesti) , et kui piisavalt sammalt ja taimestikku, siis peaks neid ikka korralikult juurde tulema. Kui suguküpsus saavutatakse 3-5 kuuga, ja marjatera kandeaeg ca kuu, siis teoreetiliselt ma võiks oma akvaariumi pooltühjaks järada ja kuu aja pärast oleks noored juba peal ( teoreetiliselt, pole veel leidnud kinnitust, et nt kirsikrevetid on üldse söödavad.)
Filtri plaanin teha Hamburg Matten variandi. Netis palju õpetusi.
Mudapallide kohta ei oska midagi öelda, enda loogika ütles sama, aga isegi üks kodumaine leht kirutab ´´ Krundi paksus peab olema mitte vahem kui 4-5 сm. On soovituslik kasutada tumedama varvi krunti, kuna tumedal taustal krevetid naevad valja ilusamad. Kuna krevetid reageerivad vaetistele negatiivselt (nendes sisalduvate kemikaalide suhtes), siis neid peab kasutama vaga ettevaatlikult voi hoopis mitte kasutama. Seega enne taimede istutamist krunti on soovituslik lisada vaikesed mudapallid.
Seepärast uuringi, et millised on kellegi kogemused.
Soojenduse pean võtma, sest elan ahiküttega korteris ja temperatuur on talveti kõikuv. Kuskilt lugesin, et parem võtta 2 väiksemat, kui üks suur. Kellelgi kogemusi või suudab ära põhjendada?
Jälle pool eepost valmis.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 26, 2015 10:10 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juun 24, 2014 07:35
Postitusi: 225
Pildid: 20
Asukoht: Kiili vald
Mul on krevetid 20l kastis ilma soojenduseta. Sammal eimängi tegelt rolli kui sul kalu ei ole. Filtriga on nii ja naa... Minu kogemus ütleb, et kui vesi päris seisab, siis kasvavad vetikad kiiremini, kui siis kui vesi korralikult liigub. Soovitan siiski korralikku filtrit ja et see ka vaikne oleks, siis võiks olla keraamilise võlliga. Samuti on taimedele korralik vee liikumine tervitatav.


Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 26, 2015 11:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Soojendusega on samuti nii ja naa. Looduses on samuti öösel jahedam kui päevases Päiksese säras. Kui temp ei lange alla 22C, OK, kuni 20C, pole ehk väga hull. Ka soojenduse olemasolul võiks öösiti tiba jahedam olla - immiteerib loodust.
Kui akvas pole krevette ohutavaid kalu, pole sammalt vaja. Samas ... see võib olla kujunduse poolest kena.
Mul on pakkuda purgitäis ricciat kuid see on põhiliselt pinnal ujuv taim. Mõned kinnitavad põhja ka - saab midagi murulaadset. Ise pole proovinud.
Varsti viskan purgi tühjaks...
Tumedal taustal on krevetid kindlasti ilusamad aga võib kasutada ka tumedat kiviklibu.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver