Panin ehemi filtri just tööle. Töötab tõesti vaiksemalt. See heli ei häiri, vähemalt ei kuule ma seda teise tuppa. Võimsus on samuti täiesti sobiv 40 liitrisele akvaariumile. Muidugi kujutasin ette, et filter on täiesti hääletu. Mul on hea kujutlusvõime
Nii vaikne ta pole, et peaksin selle kuulmiseks kõrvu pingutama. Eks iga töötav asi teeb teatul määral heli. Kui külmkappide töö heliga võrrelda, siis kui eelmine filter töötas nagu veneaegne, siis see töötab nagu kaasaegne külmik. Huvitav on veel see, et kui hoian filtrit käes, akvaariumi keskel, siis on ta vaiksem. Külili asendis akvaariumi keskel sumbub heli veelgi. Toon aga filtri klaasile lähemale muutub selle töötamise heli tugevamaks. Ei, see undamine nii ei häiri. Kordades vaiksem, kui eelmisel filtril.
Mul on üks seinakell ka huvitav. Pidi olema hääletu. Selles mõttes, et ei tiksu. Päeval ei kuulegi, kuid öösel ajab hulluks (ei tee iga sekundi tagant tiksu, vaid ühe sekundi jooksul 2 või 3 tiksu). Võtan kella seinalt maha ja asetan lapiti lauale, kaob tiksumise heli ära.
Mul on vist mingid erilised kõrvad. Pole linna inimene, vbl seepärast. Vaikusega harjunud.