Suure akvaariumiga on jälle teised mured, vajalik on filter, valgustus, veevahetused on suuremad, puhastada on rohkem ja kaladele maitsevad imetillukesed kirsikreveti lapsed.
Üle aasta elab krevetikoloonia umbes 4-5 liitrises lillevaasis ja kõige suurem mure on nende välja püüdmisega. Kui neile tingimused meeldivad siis paljunevad ikka meeletult ja ei taha lasta ennast kinni püüda. Oleks pidanud võtma alguses ainult emased krevetid.
Lillevaasi põhjas kruusaga kaetud paks mullakiht, mõned kivid, taimedeks mõned Bacopa varred, Riccia ja sammal. Naabriteks mõned pisikesed prügiteod ja sarvtigu. Veevahetus pumbaga 2-3 korda nädalas kolmveerand liitrit. Süüa saavad mõned terakesed krevetitoitu(nanoakvale), nädalavahetusel ja pühadeks veerand tabletti JBL NanoTabsi. Kõik.
1) Kas krevettidele vesikuusk sobib?
Krevettidele meeldib seal sees ronida aga taim ise kasvab kiiresti ja suureks üle 50 cm. pikaks. Sammal oleks hea.
2) Mida ja kui tihti ma neile süüa annan?
Söövad kõike mida saavad (ka oma vana kest pidi olema kasulik ära süüa) aga väikeses akvaariumis parem anda nanoakvaariumi jaoks mõeldud krevetitoitu.
3) Kas ma saaksin sinna lisada ühe teo? Kui jah, siis millise?
Pisikese teo, kes suureks ei kasva- ka väikesed prügiteod on väga huvitavad, Horned neritina on natuke suurem, ilus, sarvedega.
4) Kui palju krevette ma võiks akvaariumisse lasta, arvestades selle 7 l suurust. 4-5?
Mina alustasin 3 noorega ja siis oli ootamatult 30
Enne akvasse krevettide panekut võiks see olla juba tigudega tükk aega käinud, taimed juurdunud.
Edu.