foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2015 07:30 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Veebr 04, 2015 07:12
Postitusi: 8
Tere!


Sooviksin alustada väikselt ja vaikselt, seetõttu sai valitud 7 liitrine akvaarium oma esimeseks akvaariumiks. Kui tekib isu suurema järgi siis ostan tulevikus oma teiseks akvaariumiks 100-126 liitrise akvaariumi ja siis juba kaladega.

Hetkel olemas siis:

-7 l akvaarium
-kruusa
-2 kunsttaime
-krevettidega saaksin kaasa vesikuuske.

Saan sinna kirsi krevette. Olen ka teadlik sellest, et nad sigivad hoogsalt. Siiski sooviks hoida selle väikese akvaariumi nõndaviisi, et selle asukatel oleks mugav olla. Üleliigsed krevetid korjaks välja ja annaks omakorda edasi vms.


Küsimused:

1) Kas krevettidele vesikuusk sobib? Hea meelega piirduksin alustades selle lihtsa taimega.
2) Mida ja kui tihti ma neile süüa annan?
3) Kas ma saaksin sinna lisada ühe teo? Kui jah, siis millise?
4) Kui palju krevette ma võiks akvaariumisse lasta, arvestades selle 7 l suurust. 4-5?


Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2015 12:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Mina läheksin kergemat teed ja alustaksin koheselt 125-200L akvaga. Peaksin seal nii kalu kui krevette. Asi on nimelt selles et väikest 7L akva ökosüsteemi on võrratult raskem hallata kui suurt akva ökosüsteemi. Sa võid küll 7L akval üritada pidevalt kätt pulsil hoida kuid alati on võimalus et sellest ei piisa ning kogu asi väljub kontrolli alt. Tegelikult ma ise ei kujutaks vaimusilmas ette kuidas oleks võimalik 7L akvas hoida korras veenäite.

Alustavas uues akvas on krevetid veenäitude suhtes tundlikud. Näiteks meil omal ajal surid uues 180L akvas kõik 10tk krevetti. Kõige viimane krevett elas siis 1-2 kuud. Nüüd on meie akvas amano krevetid kes on seal edukalt elanud juba üle aasta.

Sinu küsimused:
1. Vesikuusk sobib. Krevettidele sobib igasugune floora.
2. Krevette võid toita 1x päevas tavalise kaladele mõeldud helvestoiduga. Hea toit on spets krevettitoit (graanulid), see aitab neil paremini kestuda. Tegelikult krevetid on kõigesööjad. Toita tuleks pigem vähem kui rohkem. Väikeses akvas on alles jäänud toidu roiskumine suurem ohuallikas.
3. Võid südamerahuga lisada teo. Tegelikult vahet pole milline teoliik. Tähtis on see et see tigu oleks väikesemõõduline. Näiteks võid täiesti panna akvasse killerteo (Anentome helena). Sööb toidujääke ja võimalusel pistab põske surnud kreveti.
4. Arvan et 5-6tk krevetti on max. number. Pealegi hakkavad need krevetid sul mingil hetkel jõudsalt paljunema. Seoses sellega tuleb palju võimlemist ja sebimist.

Sinu 7L "mini nano" projekti puhul peaksid sa valima oma magevee akvasse krevetiliigi kes paljuneb raskesti või ei tee seda üldse (amano krevett). Samas 7L akva (võiks olla vähemalt 20L) on selgrootute fauna jaoks väikesevõitu. Akvaristina tuleb sul siin tegutseda ja mängida justkui vesisel "miiniväljal". :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 20, 2015 06:26 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Okt 01, 2013 11:36
Postitusi: 22
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
Suure akvaariumiga on jälle teised mured, vajalik on filter, valgustus, veevahetused on suuremad, puhastada on rohkem ja kaladele maitsevad imetillukesed kirsikreveti lapsed.

Üle aasta elab krevetikoloonia umbes 4-5 liitrises lillevaasis ja kõige suurem mure on nende välja püüdmisega. Kui neile tingimused meeldivad siis paljunevad ikka meeletult ja ei taha lasta ennast kinni püüda. Oleks pidanud võtma alguses ainult emased krevetid.
Lillevaasi põhjas kruusaga kaetud paks mullakiht, mõned kivid, taimedeks mõned Bacopa varred, Riccia ja sammal. Naabriteks mõned pisikesed prügiteod ja sarvtigu. Veevahetus pumbaga 2-3 korda nädalas kolmveerand liitrit. Süüa saavad mõned terakesed krevetitoitu(nanoakvale), nädalavahetusel ja pühadeks veerand tabletti JBL NanoTabsi. Kõik.

1) Kas krevettidele vesikuusk sobib?
Krevettidele meeldib seal sees ronida aga taim ise kasvab kiiresti ja suureks üle 50 cm. pikaks. Sammal oleks hea.
2) Mida ja kui tihti ma neile süüa annan?
Söövad kõike mida saavad (ka oma vana kest pidi olema kasulik ära süüa) aga väikeses akvaariumis parem anda nanoakvaariumi jaoks mõeldud krevetitoitu.
3) Kas ma saaksin sinna lisada ühe teo? Kui jah, siis millise?
Pisikese teo, kes suureks ei kasva- ka väikesed prügiteod on väga huvitavad, Horned neritina on natuke suurem, ilus, sarvedega.
4) Kui palju krevette ma võiks akvaariumisse lasta, arvestades selle 7 l suurust. 4-5?
Mina alustasin 3 noorega ja siis oli ootamatult 30 :-)
Enne akvasse krevettide panekut võiks see olla juba tigudega tükk aega käinud, taimed juurdunud.
Edu.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver