Ma teen oma kastis kindlasti musta tausta, aga selleks peab olema väga hea valgus. Tausta saab kleepida ka matt kilega (nagu vannitoa aken, et keegi sisse ei näeks) ja selle taha paigutada valgusti -- saad ringi mängida erinevate värvide ja valgustega. Veel kasutatakse erinevat värvi plastikust taustasid, mis erineva nurga all annavad ilusaid effekte, aga jällegi on vaja taustvalgust.
Valgustorud vaata üle ja võibolla pead uued ostma, sest eelmised võivad vanad ja nö lahtunud spektriga olla. Samuti soovitan lampidele osta reflektorid (just soetasin endale ja sain kordades ilusama akva).
Saan aru, et sul pole veel filtrit. See on selline kahe otsaga asi -- ma vahel mõtlen, et võiks olla sisefilter mitte välisfilter. Välisfilter on ilus ja esteetiline ainult siis kui torud ja voolikud on ilusti paigutatud ja minimaalselt nähtavad, aga tihti on seda raske saavutada. Sisefilter seevastu on tavaliselt ilus ja konkreetne detail (musta taustaga tihti ühtesulav jupp).
Muld -- proovisin 30L mulla põhjaga akvaariumi... Ütleme nii, et alustavale akvaristile pigem peavalu kui rõõm. Ma otsin praegu pingsalt inertset põletatud savi baasil põhjapinnast ehk ilma toitaineteta. Pluss on see, et saab taimedega väga aeglaselt alustada ja alati akvaariumis ringi mängida. Tüütab ära, kalad pange, taimed välja, sifoonid põhjapinnase korralukult juurte jääkidest ära ja kujundad akva ümber. Positiivne on see, et inertne pinnas nagu JBL Manado muutub ajapikku kergelt toitvaks pinnaseks ja seda saab sisuliselt igavesti kasutada ja ümberkujundada. Toitainetega pinnas maksab kordades rohkem ja kaotab oma toime lõpuks ja muutub sisuliselt inertseks. Mulla põhjaga akvas ei saa peale esimest ehitamist midagi teha. Seda enam, et kui sul väga palju taimestikku ei tule, siis pole mullapõhja vaja. Muide ma olen näinud netis väga viisakaid anubiase akvaariumeid -- taimedeks ainult erinevad anubiase liigid, lihtsalt vaimustav (proovin leida pildid ja siia üles panna).
Edit:
Lihtne, aga väga ilus. Kui ma ei eksi, siis peaks olema 100% anubiase akva. Jätab kalade valikul palju ruumi, sest peaks vastupidama ka taimesööjate kaladega. Eks see ole maitse asi.