Pisarad silmas naermisest
Minu seiklusi 90-ndate algusaastatest:
Isa tõi mulle oma akvaariumi (a´50L raudraamiga, mis ei sisaldanud grammigi tehnikat), sees 2 kuldkala. Et kalu paremini näha, sai see paigutatud akna ette lauale (hommikupäike). Sisse sai toodud mere äärest liiva ja kive ning nii akvaariumi pidamine hoo sisse saigi. Lisaks sai ostetud mõned kalad – mõõksabad ja veel mingid (põhjakoristajaid see ei sisaldanud) + teod.
Akvat puhastasin kui vesi enam läbi ei paistnud (oma hägususe või rohelisuse tõttu), veevahetus tavalise kraaniveega. Iga nädal käisin ostsin (Rataskaevu tänava poest) elussööki, mida siis hoiustasin vahepeal külmkapis, kuid see sööda hais on seni meeles (ilmselt osa sööki riknes)
Kalade suremust nagu ei olnud, kuid väga hästi on meeles juhus, kui arvasin, et teod (3 tk) on surnud (paar päeva polnud liigutanud). Pikemalt mõtlemata sai need WC-potist alla valatud, vesi peale ja teema lukus. Paar tundi hiljem saabus koju ema ja oh seda kisa kui ta tualetti kasutas. Selgus, et teod olid siiski elus, ilmselt neile ei sobinud WC vesi ning nad olid otsustanud potist põgeneda (kahjuks selle avastas mu ema)
Kui 2013 aasta alustasin uuesti, siis alustasin kirjanduse soetamisega. Akvaariumid (3tk) sisaldavad kõik filtrit, veesoojendit, õhupumpa, soojendit, termomeetrit, püsiteste (pinnased ja sisu akvapoest). Lisaks on kapp täis igasugu mudru, alates veetöötlemise vahenditest, tilgatestidest, vitamiinid, ravimid, väetised, 9 sorti sööki, ...