foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Uus akva
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 12:17 
Akvarist

Nonii... Mõtlesin siis endale osta suurema akva, aga ei oska valida, äkki aitate :oops: Variandid siis järgmised:
1)http://www.okidoki.ee/item/2807385/ Mulle tundub sobiv :)
2)http://www.okidoki.ee/item/2729171/ Tundub ka norm ;)
3)http://www.okidoki.ee/item/2709959/ Njamph... Suhteliselt hea vist...
4)http://www.okidoki.ee/item/2915941/ Liitrite poolest kõige suurem, aga see kaane värk. Tundub kuidagi lötendav see.

Aga palun aidake siis, kuna ise eriline spetsialist pole... Mida suurem seda parem ja kui teist keegi soovib oma üleliigse akva ära müüa, siis olen huvitatud. Lisan veel, et üks pisi- 10l akva ka kodus, aga no see nii pisi, et suuremat ikka tarvis.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Uus akva
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 12:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
otsusta kui suurt akvat saad omale mahutada
kui maht pole ruumikusega piiratud siis soovitaks võtta suurem
AGA alusta sellest et loed /esimene/25681/index.html
saad tead mida sul kõik veel peale kasti vaja läheb

siis vaata oma rahakotti ja otsusta milleks sul jaksu jätkub

jõudu

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need akvaariumid on kõik erineva varustusega. Mõnel ainult klaasosa, teisel kogu töötav komplekt müügis. Niimoodi on hindu väga raske omavahel võrrelda.
P.S. Kus sa sellel viimasel suurel akvaariumil kaant nägid?

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 02:06 
Akvarist

Aitäh vastamise eest! :)
Minuarust on seal viimasel lingil mingi kaane moodi asi, klaasist kaas tundub... Aga võib-olla mingi teine asi, uurin ;)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 02:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
#-o kui suurt(sinu valikus 60L kuni 280L :shock: ) akvat yldse otsid....nagu jaantat kirjutas tee see enne selgeks.....
Omalt poolt lisaks veel et paljas klaaskast pole veel akva...lisaks ju valgus...tehnika...aluskapp....pinnas...jne
lisaks arvesta transpordi kulule näiteks Ida-Virumaalt jne...
arvesta ka seda, et okidokis on tihti kuulutused yleval, aga toodet reaalselt pole myygis voi pole yldse reaalseid kontaktegi....
tasub vaadata ka teisi oksjoni portaale...ja ka vorrelda hindasid poodides...paljas klaaskast ka Kalakeses suht soodne...vähemalt oli -kui veel vanas kohas oli.

...viimasel lingil kyll kaant pole

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 06:41 
Akvarist

Ma siiski kaldun arvama, et kõik peale kahesaja kaheksakümnese akva/klaaskasti sobivad. Vajalikud soojendid, filtri jms võin ise ka juurde osta :) Tundub kõige sobivam kuldse või pruuni liistuga akva :)

Muide, bardatulus. Mina ei leidnud väga kuskilt mujalt sellise hinnaklassiga akvasid, mis näeksid ka head välja. :!: [-( Osta.ee-s olid ka vist mingid suht sarnased...

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 07:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kui see 112l 50€ tundub sinu jaoks kallis. Siis kahjuks on see hobby palju kulukam kui see. Tehnika, elusolendid, sisustus, toit, veekeemia ja vitamiinid (viimased kaks valikulised)... kõik need kokku tiksuvad kena summa.

Ikkagi algab kõik sellest pihta, et peaksid selgeks tegema mida hoida tahad. Krevetiakvad algavad 20L, enamus ahvenad 200L, kuldkalad, skalaarid olid vist 50l/kala kohta (ehk paar oleks juba 100l). Osad kalad eelistavad põhjaks liiva või peenemat kruusa, osad kivisemat põhja, osad taimi, teistega on taime kasvatamine suht mõtetu tegevus. Siit ka teine asi, mis taimi tahad kasvatada kui tahad? Et asi kõige odavamalt ühe korraga korda saada tuleks kõik ennem läbi mõelda. Tean ja olen ise ka olnud selles "hurra" seisus kus tahaks eile juba kõik valmis saada. Aga targem oleks kõik läbi mõelda ja siis vastavalt sellele hakata asju koguma. Usu mind, mida kauem alustamine aega võtab seda lihtsam ja odavam see lõppuks on. Aeg ajalt leiab siit kuulutustest väga hea hinnaga tehnikat, kalu, taimi ja muud kasulikku. Kiiruga võid jõuda üsna kiiresti haiguste/parasiitide või muude murede teemadesse ja see võib võtta tuju täitsa ära, kuigi tegu on väga huvitava ja minu jaoks rahustava hobiga ja hobi, mis õpetas mul olla kannatlikum :lol:

Jõudu ja edu.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 10:10 
Akvarist

Kuule andrep, kust leiad siit teemast 112l ja 50€ maksva akvaariumi. :? Mina pole küll sellele viidanud... Aga täiesti algaja ma ka pole, spetsialist ka mitte. Akvaariumi asukateks tulevad veel mõned gupyd ilmselt, neoonid ka võib-olla... Ja edu läheb mul alati tarvis, samad sõnad kõikidele- Edu!

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 30, 2013 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Ma loen ka teisi teemasid :lol: :wink:

Ja see ei olnud mõeldud paha pärast vaid lihtsalt mõtlemiseks, et akva on alles algus.

Pealkiri: Akvaarium 112 l.

Gupyke kirjutas:
Kui veits veel hinda alla laseksid ja mulle pildi saadaksid, oleks huvi minus veel tugevam :D Ja võib-olla ostan isegi ära ;)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 31, 2013 12:09 
Akvarist

Keegi oskajam, palun pane teema lukku.

Viimati muutis Gupyke, Teisipäev Dets 31, 2013 10:45, muudetud 2 korda kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 31, 2013 03:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Gupyke kirjutas:
Keegi oskajam, palun pane teema lukku, siit küll abi ei saa :idea:

Saab ikka abi, aga seda selgete soovide korral. Õunu ja apelsine on raske võrrelda, sestap Sa ei saanudki selliseid vastuseid, nagu lootsid.
Ma pole päris nõus väitega, et akvaristika väga kallis hobi on. Tegelikult saab alustada päris odavalt, ntx mingi 60-80l akva, sellised kalad, kes saavad hakkama toatemperatuuril (ntx kardinalid), pisut taimi saab ka foorumist tasuta jne. Kui õnnestub vältida üleasustamist siis saab ka filtrita hakkama, valgustiks tavaline säästupirniga laualamp - ei tule kallis ning näeb täitsa OK välja - ntx kasvõi nii.
Aga läbi mõelda tasub tõepoolest, eriti kui eelarve on napp. Võib-olla on pisut abi ka siit lugemisest. Kui tekib küsimusi, aitame heameelega.
Kui soovid ikka tõesti lukku panna, siis anna märku, see on lihtsalt tehtav.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 31, 2013 03:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Gupyke: ".....siit küll abi ei saa." :lol:

Sinu valikute variandid:
1) - Ei ostaks, sest selle akva puhul tuleks ise kuldaväärt meistrimeest mängida (stardikomplektita). Pealegi tundub et akva on renoveeritud ja 60L on ikkagi vähe.
2) - Võiks isegi osta sest akva on niiütelda stardikomplektiga. Kuid siin peaks arvestama võimalusega et edaspidi tuleb hakata uuendama asjakesi (svammid jms). 80L on juba nats akvat, siin saaks juba väheke kaladega sulistada.
3) - Ei ostaks sest jälle vajab meistrimehe aju ja kätt (stardikomplektita). Kaas ja mingi valgustus küll olemas kuid muu suhtes asi segasevõitu. 80L nagu eelmine akva.
4) - Ei ostaks sest vajab meistrimeest (stardikopmplektita) ja on liiga kallis et suva okidoki inimese käest osta. 280L on muidugi akvaristika jaoks igati soliidne start. Paljude akvaristide roosa unelm.

NB! Pane tähele et ainult 2) variandi akva müüja profiili juures oli teade "Kasutaja on tuvastatud" (id-kaart), teistel müüjatel pole seda teadet ja nad on tegelikut anonüümsed, suvalised tegelased.

Minu isiklikuks arvamuseks oleks et mina ise ei tihkaks okidoki'st osta akvat anonüümsete okidokilaste käest. Kui akvaga oleks midagi nihu siis akvat välja vahetada ega tagastada ei saaks. Seal okidoki's on akvade müügi juures teade "Kauba tagastamine: Ei võeta vastu." See mõjub mõtlema panevalt. Tehinguid tehes on okidoki laadsetes keskkondades alati olemas mingi võimaluse % et saad petta.

Tegelikult oleks stardikomlektiga akva ostmine vahest kõige arukam. Juhul muidugi kui ise tehnikahuvilisena ei soovi eraldi akva jubinaid juurde kombineerida ja monteerida.
Näiteks Kalakese stardikomplektid aluskapita. Eks neid akvade stardikomplekte võib vahest veel mõnest akvapoest leida.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 31, 2013 10:44 
Akvarist

Tänan nende viimaste soovituste eest.

Mina omalt poolt tänan ka kõiki, kes selles teemas sõna võtsid ja "õla alla panid". Kahjuks pidin osa postitusi ära kustutama, kui teemasse mittepuutuvad. Palun püsige ikka kursil - Pets

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver