Mina arvan ka kui sul on soodne võimalus osta 350L akva siis võta see ära. Saad oma kalade hulka ja kooslust muuta, väga head võimalused. Siin on akvariste kes peavad korrusmajades 1000L ja kokku enamgi litraaziga akvasid. Mina ise elan korrusmajas oma väikese 180L akvaga. Kuigi minu alumise korruse naaber pole just kõige meeldivam inimene pean ma kõigele vaatamata ikkagi akvat.
Alati on olemas mingi väikese tõenäosusega võimalus et akva hakkab lekkima. Juhul kui see juhtukski siis vahet pole on see 125L või 350L. Vesi on vesi. Vee aurustumise suhtes poleks vaja muretseda. Korteri üldseisundit see ei muuda, pigem ongi vahest tervislikum kui keskküttega kuivas korteris on mingi pisku % rohkem niiskust.
Sain aru nii et sul on hetkel
Juwel Rekord 800 ja sa soovid osta
Juwel Trigon 350. Kui nüüd arvutada jämedalt mõlema akva voolutarbimist kokku siis saaks midagi sellist: Juwel Rekord 800 tarbib 141.5W ja Juwel Trigon 350 tarbiks 446W. Samas 350L akva valgustust hoiad sa ööpäevas sees mitte rohkem kui 7-10 tundi ja 300W soojenduspulk on automatiseeritud ning lülitub ise sisse ja välja. Näiteks kui sinu akva soojenduspulk on reguleeritud 24C peale siis temperatuuri langedes lülitub soojendi sisse ja 24C temperatuuri saavutamisel lülitub jälle välja. Akvas ei ole ei valgustus ega soojendus sees 24/7. Ainuke asi mis 350L akvas töötab 24/7 on akva sisefilter ja see tarbib 8W (Juwel Rekord 800 5.5W).
Parem varblane peos kui kotkas pilvedes! Kui saad tulevikus oma maja siis müüd selle 350L maha ja ostad endale veel suurema akva. Nii teeksin mina.