foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: skalaarid heitsid marja
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 29, 2005 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu mustad skalaarid heitsid täna marja ja nüüd on hirmus agarad lapsevanemad, kõik teised pekstakse marja juurest eemale :wink: .
Kuidas peaksin selle marjaga toimetama? Kas jätta lihtsakt rahule või kolida see teise akvasse? Andke palun nõu :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 29, 2005 10:22 
Moderator
Kasutaja avatar

siin hard kirjeldab kuidas ta neid kasvatas.
http://www.hot.ee/akvaariumihuvi/Guraam ... aimud.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahjuks pean ütlema, et hommikuks mari ära söödud :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 09:32 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei ole siin kahju midagi.
Las harjutavad.

Järgmisel korral läheb juba paremini.
Igasugu marjade ja maimudega mässamisel soovitan kindlasti kasutada metüleensinist.
Ellujäämisprotsent võib olenevalt liigist (haude pikkus jne jne) erineda kümneid kordi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 07, 2005 09:50 
Akvarist

Tõstan korra vana teemat, mul just juhtus sama asi, et skalaarid (tõenäoliselt nemad) tekitasid hunniku marja, kui me 2 päeva kodust ära olime.
Maimukesi pole meil plaanis kasvatama hakata, kas võib selle lihtsalt nii jätta või peaks ikkagi marja akvaariumist ära koristama?

Ohjah, ja emane mõõksaba läheb meil ka järjest jämedamaks... aga nagu ma aru olen saanud, siis skalaarid "hoolitsevad" väikeste mõõksabade arvukuse vähendamise eest hoolikalt, nii et sellega pole probleemi?

me@täitsa loll kalakasvataja

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 12:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ei ole marja välja korjanud, tavalisest on see järgimseks päevaks lihtsalt ära söödud. Mõõksabade järelkasvu eest " hoolitsevad" skalaarid vägagi usinalt, kui soovid mõne maimu ikka üles kasvatada, tuleb need kohe peale sündimist akvast välja püüda,sest paari tunniga teevad skalaarid täiesti puhta töö.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 09, 2005 12:38 
Akvarist

Hmm... täna hommikul oli mari meil igatahes täiesti alles. Ehk siis 2 päeva juba vastu pidanud. Osa sellest küll valgeks tõmmanud (ehk hukas, nagu ma aru olen saanud), aga pool veel täiesti selline värvituna tunduv.
Skalaariperekond on ise asja juures kogu aeg valves (isane "sügab" marja aegajalt oma uimedega) ja teisi eriti ligi ei lasta. Ju nad siis veel ikka loodavad :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 18, 2005 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noh ollo, kuidas sul mari elab.
Lihtsalt tunnen huvi, kuna eile tekkis "mingi sodi" akva filtrile (arvasin, et tavalised õhumulid ei tea kust - hoolega ei vaadanud), täna vaatasin, ohoo! mari ja skalaarid kahekesi kordamööda, käivad kõhu ja uimedega sügamas. Siiani kõik veel läbipaistvad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 20, 2005 05:36 
Akvarist

Mul ikka lõpuks panid nahka (õigemini emane pani), mingi 3-4 päeva võttis aega. Osa oli lõpuni läbipaistev.
Isane skalaar oli peale seda mitu päeva vist stressis, vedeles ülakihtides, käis aegajalt seda kohta vaatamas, kus mari oli ja käitus muidu imelikult. Lisaks hakkas teine emane (kes enne oli "peksupoiss") ka teda terroriseerima. Marja lasknud emane oli nagunii kõige suurem ülbik ja on siiani :)

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver