foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 24, 2013 10:00 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Seda on ju ikka teada, et sul on akvaarium ja selles peetakse kalu, taimi, selgrootuid. Sellest tulekski hakata lähtuma, mida, keda soovid pidada. Seda nimetatakse planeerimiseks. Olgu ta nõme või mitte, ilma selleta pole mõtet alustadagi, sest lõpp on paraku kurb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 24, 2013 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Istanbul kirjutas:
Kuna mina olen ka suht algaja, siis tean et lause "mõtle läbi, mida sa tahad, millist põhja ja taime......" on päris nõme :) Kui sa oled algaja, siis pole üldse aimugi, mida sa tegelikult mõtlema pead :)
Mina soovitan sul minna akva poodi, võta vaba päev, ja siis tuia seal riiulite vahel ja vaata nii üht kui teist, ja vastavalt võimalustele osta (substraat, kruus, mõned taimed, kemikaale (mida paljud ei kasuta)).
Esimene akva ikka kujuneb ise, omasoodu. Hiljem, kui teadmisi rohkem, saad juba teha nii, nagu päriselt tahad.
Jõudu!

Ma ka suht algaja ja lause "mõtle läbi ...." on just see õiga lause mu meelest. Loed siit foorumist ja loed Reinu artikleid, vaatad pilte ja mõtledki läbi, millist akvat sa tahad. Keda ja mida sa kasvatama hakkad, milline keskkond neile sobib, mida selleks vaja on jne. Mina tahtsin gupisi, alustasin 30l ja just tänu siinsetele kirjutistele sain akva toimima ilma probleemideta. Ja ilma "keemiata". Hetkel 160l alustamas ja ikka loen siit tarkuseteri. Poode ma väga ei usalda, sest nende eesmärk on ikkagi müüa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Kristelko, ära heida meelt, alusta julgelt, kasvõi "teosammul". Hea tahtmise juures võid sa tulevikus akvaristikas seljatada nii mõnegi kaaluka "akvameistri". Kui loetust koheselt aru ei saa siis pole hullu, kõik tuleb vaikselt praktika ja kogemuste käigus.

Näiteks kui sa oled rohkem selline visuaalne õppija siis otsi ja vaata antud akvaristika teemasid youtube'st. Seal on palju inglise keelset infot: juttu, näiteid ja õpetusi.
Kohati ei pea keelestki aru saama, näited on nii piltlikud.

Sain aru et sul on välisfilter Fulval 104, näiteks sellelt lingilt saad teada mida selle fulval välisfiltriga üldse peale hakata: http://www.youtube.com/watch?v=tbh3Ii7Qero
Sul on vanem välisfilter kuid sa võid otsida youtube'st analoogseid õpetusi, need fulval välisfiltrid on seal kõik sama loogikaga.

Üks näide paljudest kuidas testitakse akvaariumi vettpidavust: http://www.youtube.com/watch?v=r_IaQ_L0xr0
Kui akva ikka väga vana ja päevi näinud siis osta parem uus, mida suurem akva seda parem. Soovitavalt akva stardikomplekt (eriti juhul kui ka välisfilter vana).

Akva ülespaneku õpetus (how to set up aquarium part 1-6), algus : http://www.youtube.com/watch?v=jp-FLx6q0Aw

Taimede valikul lähtu näiteks lingist: http://www.tropica.com/en/plants/difficulty/easy.aspx

Kalade valikul lähtu näiteks lingist: http://www.theaquariumwiki.com/Stocking ... unity_Tank

Ja muidugi loe palju siinset ja võimalusel muukeelseid akvaristika portaale. Kui aga küsimusi tekib siis küsi julgelt. Pole olemas rumalaid üsimusi, küll võib aga olla vägagi erinevaid vastuseid. Alati on olemas siin akvariste kes sulle vastavad ja asju lahkesti selgitavad.

Akvaristid nii nagu inimesedki on loomult väga erinevad. Kes paneb küsija kohe laksust paika, kes kuulab su ära, kes õpetab ja annab sulle nõu, kes ei tee sinust üldsegi välja. Kõik toimib nii nagu eluski. :)

Aga samas iga siin portaalis olev suurte kogemustega akvarist alustas kunagi suurest ümmargusest nullist. Vajas temagi kord õpipoisina tuge ja õpetust, kuid see "nõrkuse aeg" on paljudel akvaristidel unustatud aegade hämarusse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 15, 2013 07:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Alustada vaikselt ja targu on ka minu soovitus.
Osta soovitud pinnas ära kui sul juba pole. Kui olemas siis pese korralikult läbi. Läbipesemine läheb kiiremini kui saad kasutada söelalaatset asja, sest kausis/anumas pestes jääb ikka sodi kallates kruusa vahele. Kausis on vaja rohkem kordi lihtsalt loputada. Pinnaseid ei oska ka soovitada, eks see sõltub maitsest. Oma kogemustes võin öelda, et töötavad nii ehitus liiv kui akva spets kruus. Mõlemas kasvavad taimed ilusti ja probleeme pole.
Kui kruus olemas pane vesi sisse. Soovitavalt siis nii, et sa paar tundi saad akval silma peal hoida. Kuivata alguses akva igalt poolt väljast ära, et ei tekiks vale lekke häiret. Ja siis tunni ja kahe pärast käi käega ühendus kohad üle. Kui kuskilt märg ei ole, siis jäta vesi ööseks ja kontrolli hommikul jälle. Ise hoiaks nii paar päeva silm peale. Kui peaks kuskilt märg olema siis kuivata ära ja proovi pärast poole seda kohta uuesti. Kui peale mitut kuivatamist sama koht ikka kuiv ei ole siis lekib arvatavasti.
Kui kruus sees ja vesi ka siis peaks välisfiltri ära kontrollima. Soovitaks kasutada ka algul välisfiltrit ämbri või kausi sees. Kui kaus seisab kuiv siis välisfilter korras. Seda peaks siis esimesed päevad jälgima.
Välisfiltri filtrimaterjalid tuleks muidugi enne kasutusele võttu kenasti puhastada ja kui soov võib lisada bakterite stardi vedelikku. Kui need töös siis saad hakata otsima, mis taimi ja kalu sa sinna soovid. Aga esimeste päevadega on sul küllalt toimetamist ka üleval nimetatud asjadega. :)

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver