Mina isiklikult ei surkinud ja e näinud põhjust vett vahetada kui kõik korras oli. Esimese nädala lõpuks oli vesi klaar. Täna isegi sifoonin põhja ainult väga pinna peal. Nö lahtise
"s@ta" korjan kokku.
Veevahetusi tegin näitude põhjal - täna keskmiselt 3 nädala tagant veevahetus 20%-25% ja ilmselt pikendan perioodi veelgi. Kui näit korras, siis milleks vahetada. Spetsialistid oskavad ehk seda kinnitada või ümber lükata.
Näidud stabiilsed ja taimedki on see kuu kuidagi paremini kasvama hakanud. Ei lisa väetist ega ka CO2-te.
Ostsin alguses omaarust olulised tilgakad (NO2, NO3) ja ribatesti 6in1. Alguses tegin tilgakaid ja ribakaid dubleerivalt, et aru saada kas ribakad õigesti näitavad. Veidi vahepeal mööda olid aga sain suuna. Ribaka alusel veekontroll esimesel nädalal 2 päeva tagant. Hiljem korra nädalas ja täna teen umbes korra kuus ainult NO2 ja NO3. Ribakad otsas
NH3/NH4 ei pidanud vajalikuks, kuna üle söötmisega ei tegele. Muuks aga otstarvet ei näeks oma akva puhul.
Eks ma Reinu artiklitest omale olulise olen välja selekteerinud, järeldused teinud, mudinud vastavalt oma ökosüsteemile ja selle järgi toimetanud. Igatahes
tänud Reinule.